Coșul este gol. Adăugați un produs

Meloflam 15mg comp. film. N20

39,72 lei
40,95 lei
Adaugă în coş
1. Ce este Meloflam comprimate şi pentru ce se utilizează
Substanţa activă a preparatului Meloflam - meloxicam - este un remediu antiinflamator nesteroidian, care sunt utilizate pentru reducerea inflamaţiei şi a durerii de la nivelul articulaţiilor şi muşchilor.
Meloflam este utilizat în:
- tratamentul de scurtă durată al durerii din afecţiunile articulare degenerative, asociate uneori cu procese inflamatorii (artroză);
- tratamentul simptomatic de lungă durată al poliartritei inflamatorii cronice (artrită reumatoidă);
- tratamentul simptomatic de lungă durată al afecţiunilor inflamatorii ale coloanei vertebrale (spondilită anchilozantă, cunoscută ca boala Bechterew).
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Meloflam comprimate
Nu luaţi Meloflam:
- dacă sunteţi alergic la meloxicam sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aveţi alergie încrucişată la derivaţi de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
- dacă aţi prezentat manifestări de astm bronşic (respiraţie şuierătoare, apăsare în piept,
senzaţie de lipsă de aer), edem angioneurotic (umflarea rapidă a feţei, buzelor, limbii şi/sau gâtului, ceea ce poate determina dificultăţi la respiraţie), urticarie sau polipi nazali (rezultatul inflamării mucoasei nazale cu blocarea căilor nazale), după administrarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă gravă;
- dacă aveţi ulcer gastro-intestinal activ sau hemoragie
- dacă aveţi sau aţi avut recent ulcer peptic sau sângerări la nivelul stomacului sau intestinului
(ulceraţie sau sângerare apărută de cel puţin două ori)
- în caz de istoric de sângerări gastro-intestinale sau perforaţii apărute în urma unui tratament anterior cu acelaşi tip de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
- dacă aveţi tulburare severă a funcţiei hepatice;
- dacă aveţi insuficienţă renală gravă netratată prin dializă;
- copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani.
- în trimestrul al treilea de sarcină;
- dacă aveţi orice fel de tulburări de sângerare sau sângerare cerebrovasculară (sângerare la nivelul creierului);
- dacă aveţi orice alt tip de tulburări hemoragice
Vă rugăm să discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă nu sunteţi sigur că vreuna dintre aceste situaţii vi se potriveşte dumneavoastră.
Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Meloflam comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Medicamentele precum Meloflam se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct de miocard”) sau a accidentului vascular cerebral mai ales la doze mari şi în cazul tratamentului de lungă durată. Nu depăşiţi doza şi durata recomandate pentru tratament.
Dacă aveţi probleme cu inima, aţi suferit un accident vascular cerebral în trecut sau credeţi că prezentaţi un risc pentru aceste afecţiuni (de exemplu dacă aveţi tensiune arterială mare, diabet zaharat, valoarea colesterolului în sânge mare sau sunteţi fumător) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Întrerupeţi tratamentul cu Meloflam imediat ce observaţi sângerări (care determină scaune de culoare neagră) sau ulceraţii la nivel digestiv (determinând dureri abdominale).
În timpul utilizării Meloflam au fost raportate erupţii pe piele care pun viaţa în pericol (sindrom Stevens-Johnson, necroliză epidermică toxică), care apar iniţial ca pete roşii în formă de ţintă sau pete rotunde de multe ori cu băşici în centru, situate la nivelul trunchiului.
Alte semne care trebuie căutate includ ulceraţii în gură, în gât, în nas, la nivelul organelor genitale şi conjunctivită (ochi roşii şi umflaţi).
Aceste reacţii severe pe piele care pun viaţa în pericol sunt frecvent asociate cu simptome asemănătoare gripei. Erupţia de pe piele poate progresa până la apariţia de băşici larg răspândite sau descuamarea pielii.
Cel mai mare risc de apariţie a reacţiilor grave pe piele este în cursul primelor săptămâni de tratament.
Dacă la utilizarea de meloxicam aţi avut sindrom Stevens-Johnson sau necroliză epidermică toxică, nu trebuie niciodată să reîncepeţi să luaţi meloxicam.
Dacă vă apare o erupţie pe piele sau aceste simptome la nivelul pielii, opriţi administrarea Meloflam, adresaţi-vă urgent unui medic şi spuneţi-i că luaţi acest medicament.
Trebuie să utilizaţi cu precauţie Meloflam comprimate, după consultaţia în prealabil cu medicul dumneavoastră:
- dacă aveţi probleme cu ficatul, rinichii sau inima (tensiune arterială mare sau insuficienţă
cardiacă) sau aveţi tendinţa de a reţine lichide,
- dacă aţi avut vreo inflamaţie a faringelui (faringită), a stomacului (gastrită) sau vreo altă
afecţiune a tractului digestiv în antecedente, de exemplu, boala Crohn sau colită ulcerativă
- dacă aveţi diabet zaharat,
- dacă aţi fost diagnosticat cu valori mari de potasiu în sânge,
- dacă sunteţi o persoană în vârstă (la vârstnici mai frecvent sunt înregistrate reacţiile adverse
precum hemoragii, ulcere şi perforaţii gastro-intestinale, posibil letale),
- dacă aveţi volumul sanguin redus (hipovolemie), situaţie care poate să apară dacă aveţi o
pierdere importantă de sânge, o arsură, o operaţie chirurgicală) sau consumaţi puţine lichide,
- dacă sunteţi sensibil la anumite tipuri de zaharuri, deoarece preparatul conţine lactoză
În toate cazurile menţionate mai sus medicul dumneavoastră va trebui să vă monitorizeze evoluţia dumneavoastră pe durata tratamentului.
Meloflam nu este indicat pentru tratamentul durerilor acute.
Meloflam, similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, poate masca simptomele unei infecţii ascunse existente. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă observaţi simptome de infecţie sau dacă simptomele se înrăutăţesc.
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Meloflam nu se recomandă de administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani.
Meloflam comprimate împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Informaţi pe medicul dumneavoastră dacă utilizat unul dintre următoarele medicamente:
Alte antiinflamatoare nesteroidiene (inclusiv salicilaţi), deoarece pot creşte riscul de ulcere sau sângerare gastro-intestinală.
Corticosteroizii (care tratează o inflamaţie sau reacţiile alergice), deoarece pot creşte riscul de ulcere gastro-intestinale sau sângerare.
Anticoagulantele orale (medicamente care împiedică formarea cheagurilor de sânge), acidul acetilsalicilic, ticlopidina, clopidogrel (medicamente care inhibă adeziunea plachetelor), medicamente injectabile care conţin heparină (administrate, de obicei, subcutanat sau în perfuzii în spital) sau medicamente trombolitice (acestea sunt utilizate numai în tratamente de urgenţă în spital), asociate cu Meloflam cresc riscul de sângerare.
Unele medicamente pentru tratamentul depresiei (medicamente care blochează recaptarea serotoninei /ISRS), asociate cu Meloflam cresc riscul de sângerare.
Diuretice (utilizate pentru eliminarea apei din organism): când Meloflam este administrat concomitent cu diuretice, medicul dumneavoastră vă va verifica funcţia rinichilor.
Medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale: precum inhibitori ai ECA, vasodilatatoare, beta- blocantele - pot scădea efectul terapeutic al acestor medicamente.
Ciclosporina sau tacrolimus (medicamente utilizate după transplantul de organ sau pentru afecţiuni grave ale pielii, poliartrită reumatoidă sau sindrom nefrotic): în timpul tratamentului cu ciclosporină (sau tacrolimus) asociat cu Meloflam este necesară monitorizarea sistematică a funcţiei rinichilor.
Deferasirox (preparat ce leagă fierul, atunci când aportul lui este crescut în organism): administrarea concomitentă de meloxicam cu deferasirox pot creşte riscul de reacţii adverse gastro¬intestinale.
Litiu (medicament utilizat pentru tratamentul tulburărilor de dispoziţie): conform unor date, asocierea preparatelor litiului cu antiinflamatoarele nesteroidiene poate creşte concentraţia litiului în plasma sanguină.
Metotrexat (medicament utilizat pentru tratamentul cancerului sau afecţiunilor severe ale pielii necontrolate terapeutic şi acutizărilor poliartritei reumatoide): similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, meloxicam poate creşte, de asemenea, efectele toxice ale metotrexatului asupra organelor hematoformatoare.
Pemetrexed (medicament utilizat pentru tratamentul cancerului)
Colestiramina (medicament utilizat pentru scăderea valorilor colesterolului din sânge) se leagă de meloxicam la nivelul tractului gastro-intestinal, accelerând astfel eliminarea meloxicamului. Antidiabetice orale: Există posibilitatea interacţiunilor medicamentoase între Meloflam şi antidiabetice orale.
Utilizarea Meloflam cu alimente şi băuturi
Meloflam se va administra cu 1 pahar de apă sau oricare alt lichid în timpul mesei.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Dacă rămâneţi însărcinată în timp ce urmaţi un tratament cu Meloflam, trebuie sa vă informaţi medicul.In timpul primelor 6 luni de sarcină, medicul dumneavoastră vă poate prescrie anume acest medicament dacă este necesar.
În timpul ultimelor trei luni de sarcină, nu utilizaţi acest medicament, deoarece Meloflam poate afecta grav copilul dumneavoastră, în special prin efecte la nivel cardiopulmonar şi renal, chiar după o singură doză.
Alăptarea
Meloflam nu se recomandă în perioada de alăptare.
Fertilitatea
Utilizarea de Meloflam poate afecta fertilitatea feminină. La femeile care încearcă să rămână însărcinate sau cu dificultăţi de concepţie, sau care efectuează investigaţii pentru infertilitate trebuie avută în vedere întreruperea tratamentului cu Meloflam. Consultaţi medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă şi intenţionaţi să rămâneţi gravidă.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Nu există studii specifice privind efectele meloxicamului asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Totuşi, când apar reacţii adverse ca tulburări vizuale sau somnolenţă, ameţeli sau alte tulburări ale sistemului nervos central este recomandată restricţionarea conducerii de vehicule sau folosirea utilajelor.
Comprimate Meloflam conţin lactoză
1 comprimat Meloflam 7,5 mg conţine 15,00 mg lactoză monohidrat; 1 comprimat Meloflam 15 mg conţine 30,00 mg lactoză monohidrat. Aceasta se va lua în considerare la pacienţii cu intoleranţă la unele glucide (lactoză). Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Meloflam
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Regimul de dozare
Doza uzuală pentru adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 16 ani):
Acutizări ale artrozei
Un comprimat Meloflam 7,5 mg o dată pe zi. La necesitate doza poate fi mărită la un comprimat Meloflam 15 mg pe zi.
Poliartrita reumatoidă
15 mg pe zi. La necesitate doza poate fi redusă la 7,5 mg pe zi.
Spondilita anchilozantă
15 mg pe zi. La necesitate doza poate fi redusă la 7,5 mg pe zi.
Medicul dumneavoastră va decide asupra dozelor în funcţie de severitatea bolii, istoricul dumneavoastră medical şi afecţiunile posibile asociate. Ca regulă generală, trebuie să luaţi cea mai mică doză eficace terapeutic pentru cea mai scurtă perioadă de timp necesară pentru a controla simptomele afecţiunii dumneavoastră.
NU DEPĂŞIŢI doza de 15 mg pe zi (două comprimate 7,5 mg sau un comprimat 15 mg).
Dacă vă aflaţi în oricare dintre situaţiile menţionate la pct. "Atenţionări şi precauţii"medicul dumneavoastră vă poate restricţiona doza la 7,5 mg pe zi.
Copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani
Meloflam nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 16 ani. poate fi utilizat numai pentru tratamentul pacienţilor adulţi şi adolescenţi (cu vârsta peste 16 ani).
Mod de administrare
Comprimatele Meloflam se va administra cu apă sau oricare alt lichid în timpul mesei.
Cu ajutorul inciziei comprimatul poate fi divizat în două doze egale.
Dacă luaţi mai mult Meloflam comprimate decât trebuie
Este foarte important să utilizaţi doza prescrisă de medic. Dacă dumneavoastră aţi luat mai multe comprimate decât v-a fost indicat, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeţi la unitatea de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital.
Simptomele care pot să apară după un supradozaj acut şi care se regăsesc la toate medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) se limitează la:
• inhibiţie (letargie)
• somnolenţă
• stare de rău (greţuri, vomă)
• dureri epigastrice
Aceste reacţii sunt în general reversibile după întreruperea tratamentului cu Meloflam. În plus, pot apărea sângerări gastro-intestinale..
O intoxicaţie severă poate determina următoarele reacţii adverse severe (vezi pct.4):
• tensiune arterială mare,
• insuficienţă renală acută,
• tulburarea funcţiei ficatului,
• respiraţie lentă, superficială sau stop respirator
• pierderea conştiinţei (comă),
• convulsii,
• colaps cardiovascular
• stop cardiac,
• reacţii alergice care se dezvoltă brusc, inclusiv: pierderea conştiinşei, senzaţie de lipsă aerului, reacţii cutanate.
Dacă uitaţi să luaţi Meloflam comprimate
Dacă aţi uitat să luaţi comprimatul de Meloflam la ora obişnuită, nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Continuaţi tratamentul aşa cum v-a fost prescris.
Dacă încetaţi să utilizaţi Meloflam comprimate
Nu întrerupeţi administrarea Meloflam în mod arbitrar, până nu discutaţi mai întâi cu medicul dumneavoastră.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Întrerupeţi imediat utilizarea de Meloflam şi consultaţi un medic sau mergeţi la cel mai apropiat spital, dacă observaţi:
Orice reacţie alergică, care poate apare sub formă de:
- reacţii pe piele, cum ar fi mâncărime (prurit), veziculaţie sau descuamare a pielii, care pot fi reacţii cutanate care pot pune viaţa în pericol (sindrom Steven-Johnson şi necroliză epidermică toxică), leziuni ale ţesuturilor moi (leziuni ale mucoaselor) sau eriteme multiforme (vezi punctul 2). Eritemul multiform este o reacţie alergică gravă a pielii care produce pete, urme roşii sau purpurii sau zone acoperite cu vezicule. Poate afecta şi gura, ochii şi alte suprafeţe umede ale corpului.
- tumefacţia pielii sau a mucoaselor, cum ar fi tumefacţii la nivelul ochilor, feţei sau buzelor,
gurii sau gâtului, care pot să determine dificultăţi în respiraţie, tumefacţia încheieturilor sau
a picioarelor (edem al extremităţilor membrelor)
- scurtarea amplitudinii respiraţiei sau crize de astm bronşic
- inflamarea ficatului (hepatită). Aceasta poate produce simptome cum ar fi:
- îngălbenirea pielii sau a globilor oculari (icter/gălbinare)
- durere în abdomen
- pierderea apetitului alimentar
Cele mai frecvente reacţii adverse la nivelul tubului digestiv, în special:
- sângerare (care produce scaune de culoare neagră)
- ulceraţie la nivelul tubului digestiv (care produce durere abdominală)
Sângerările la nivelul tractului digestiv (hemoragie gastro-intestinală), formarea de ulcere sau formarea unui orificiu în peretele tubului digestiv (perforaţie) pot fi uneori grave şi pot avea potenţial letal, în special la vârstnici.
La iniţierea tratamentului cu meloxicam la apariţia oricăror reacţii adverse din partea tractului gastro-intestinal (de exemplu arsuri sau dureri la nivelul abdomenului), de asemenea la dezvoltarea acestor reacţii datorită utilizării altor AINS, solicitaţi imediat un consult medical, în special dacă sunteţi în vârstă.
Dacă aveţi tulburări de vedere nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje.
Reacţii adverse generale ale medicamentelor antiinflamatoare (AINS)
Utilizarea unor medicamente antiinflamatoare (AINS) poate fi asociată cu o mică creştere a riscului de obturare a arterelor (evenimente arteriale trombotice), de exemplu atac cardiac (infarct miocardic) sau atac, în particular la doze mari şi după o perioadă lungă de tratament.
Asociat tratamentului cu AINS, s-au raportat retenţie de fluide (edeme), creşterea presiunii sângelui (hipertensiune arterială) şi insuficienţa funcţiei de pompă a inimii (insuficienţă cardiacă).
La utilizarea AINS cel mai frecvent observate reacţii adverse afectează tubul digestiv (manifestări gastro-intestinale):
- ulcere ale stomacului şi a părţii superioare a intestinului subţire (ulcer peptic/gastroduodenal)
- un orificiu în peretele intestinului (perforaţie) sau sângerări digestive (uneori letale, în special la vârstnici)
După administrare de AINS, au fost raportate următoarele reacţii adverse:
- greaţă şi vărsături
- scaune moi/lichide (diaree)
- flatulenţă
- constipaţie
- indigestie (dispepsie)
- durere abdominală
- scaune de culoarea păcurii datorită unei sângerări a tubului digestiv (melenă)
- vărsături cu sânge (hematemeză)
- inflamaţie cu producere de ulcere în gură (stomatită ulcerativă)
- înrăutăţirea inflamaţiei intestinului gros (exacerbare colitei)
- înrăutăţirea inflamaţiei tubului digestiv (exacerbare a bolii Crohn)
Mai puţin frecvent, au fost observate inflamaţii ale stomacului (gastrită)
Reacţiile adverse care ar putea fi determinate de administrarea de meloxicam (substanţa activă a preparatului Meloflam), sunt enumerate mai jos pe aparate, sisteme şi organe şi în funcţie de frecvenţă:
Foarte frecvente: care afectează mai mult de 1 pacient din 10
Frecvente: care afectează 1-10 din 100 pacienţi
Mai puţin frecvente: care afectează 1-10 din 1000 pacienţi
Rare: care afectează 1-10 din 10000 pacienţi
Foarte rare: afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile
Foarte frecvente
• Din partea tractului gastro-intestinal: indigestie (dispepsie), greaţă, vărsături, dureri abdominale, constipaţie, balonare şi diaree.
Frecvente
• Dureri de cap
Mai puţin frecvente:
• Anemie (scăderea concentraţiei pigmentului celulelor roşii hemoglobină)
• reacţii alergice (reacţii de hipersensibilitate) de tip imediat
• ameţeli
• somnolenţă
• senzaţie de ameţeală sau de învârtire (vertij)
• creşterea tensiunii arteriale,
• bufeuri (înroşire temporară a feţei şi a gâtului)
• sângerare la nivelul tubului digestiv (scaune de culoarea păcurii)
• inflamaţie la nivelul gurii (stomatită)
• inflamarea stomacului (gastrită) eructaţii
• tulburări ale funcţiei ficatului (tulburări pasagere ale testelor funcţiei hepatice (de exemplu creşterea valorilor enzimelor ficatului, transaminazele sau o creştere a valorilor pigmentului biliar bilirubina).
• tumefacţia bruscă a pielii sau a mucoasei, cum ar fi tumefacţii la nivelul ochilor, feţei, buzelor,
• gurii sau pieptului, care pot să determine dificultăţi în respiraţie (angioedem)
• prurit cutanat
• erupţii cutanate
• retenţie de sodiu şi de apă
• creşterea concentraţiilor de potasiu (hiperkaliemie). Aceasta poate conduce la simptome cum ar fi:
o modificări ale ritmului bătăilor inimii (aritmie) o palpitaţii (când simţiţi bătăile inimii mai puternic decât de obicei) o slăbiciune musculară
• modificări ale testelor de laborator care investighează funcţia rinichilor (renală) (de exemplu creşterea valorilor creatininei sau ale ureei)
• tumefacţii datorate retenţiei de apă (edem), inclusiv tumefacţia încheieturilor/picioarelor (edeme ale extremităţilor membrelor)
Rare:
• valori anormale ale testelor de sânge
- valori anormale ale diferitelor componente din sânge
- scăderea numărului celulelor albe din sânge (leucopenie)
- scăderea numărului plachetelor sanguine (trombocitopenie)
Acest reacţii adverse pot conduce la o creştere a riscului de apariţie a infecţiilor şi a unor simptome, cum ar fi vânătăi sau sângerare la nivelul nasului
• modificări de dispoziţie
• coşmaruri
• tulburări vizuale, inclusiv: vedere înceţoşată şi conjunctivită (inflamaţia globilor oculari sau a pleoapelor)
• sunet în urechi
• crize de astm bronşic (la persoane care sunt alergice la acid acetilsalicilic sau alte AINS)
• inflamarea intestinului gros (colită)
• ulcere ale stomacului sau ale părţilor superioare ale intestinului subţire (ulcere peptice/gastro-duodenale)
• inflamaţii ale esofagului (esofagită)
• urticarie
• erupţii ale pielii cu pericol pentru viaţă (sindrom Stevens-Johnson sau necroliză epidermică toxică)
Foarte rare
• pierderea completă a unor tipuri specifice de celule albe din sânge (agranulocitoză), în special la pacienţi care iau meloxicam împreună cu alte medicamente care au potenţial inhibitor, depresiv sau destructiv asupra măduvei osoase (medicamente mielotoxice). Acestea pot produce:
- febră subită
- durere în gât
- infecţii
• un orificiu în peretele intestinelor (perforaţie)
• inflamarea ficatului (hepatită). Aceasta poate produce simptome cum ar fi:
- îngălbenirea pielii sau a globilor oculari (icter)
- durere în abdomen
- pierdere a apetitului alimentar
• dermatită buloasă - reacţii de acoperire cu vezicule a pielii şi sau bule (eritem polimorf). Eritemul polimorf este o reacţie alergica gravă, care produce pete, umflături roşii sau purpurii sau zone acoperite cu vezicule. Pot afecta de asemenea gura, ochii sau alte părţi moi ale corpului.
• insuficienţă acută a rinichilor (insuficienţă renală), în special la pacienţii cu factori de risc, cum ar fi diabet zaharat sau boli de inimă
Cu frecvenţă necunoscută
• reacţii alergice severe care pot include stare de leşin, dificultăţi de respiraţiei şi reacţii pe piele (reacţii anafilactice sau anafilactoide).
• stare confuzională,
• dezorientare
• reacţie de fotosensibilitate - erupţii cutanate produse de expunerea la lumina solară
• insuficienţă a inimii (insuficienţă cardiacă) a fost raportată în asociere cu tratamentul cu AINS
Reacţii adverse produse de medicamente antiinflamatoare ne-steroidiene (AINS), dar care încă nu au fost raportate după administrarea de meloxicam
• Modificări ale structurii rinichiului, care produc insuficienţă acută a rinichiului:
- foarte rare cazuri de inflamaţie a rinichiului (nefrită interstiţială)
- moartea unor celule din structura rinichiului (necroză tubulară sau papilară acută)
- proteine în urină (sindrom nefrotic cu proteinurie)
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amed.md sau e-mail:farmacovigilenta@amed.md
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Meloflam
A se păstra la loc uscat, la temperaturi sub 25°C.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizaţi preparatul dacă observaţi semne vizibile de deteriorare (de exemplu în cazul modificării culorii).
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Meloflam comprimate Substanţa activă
Meloflam 7,5 mg comprimate: fiecare comprimat conţine meloxicam 7,5 mg.
Meloflam 15 mg comprimate: fiecare comprimat conţine meloxicam 15 mg.
Celelalte componente sunt: celuloză microcristalină, lactoză monohidrat, crospovidonă, citrat de sodiu, povidonă, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu.
Cum arată Meloflam comprimate şi conţinutul ambalajului:
Comprimat
Meloflam comprimate 7,5 mg
Comprimate de culoare galben-pal, rotunde, plate, cu margini teşite, cu litera stilizată „E” şi cifra
361 imprimate pe o parte şi cu incizie pe altă parte a comprimatului, fără miros sau aproape fără miros.
Meloflam comprimate 15 mg
Comprimate de culoare galben-pal, rotunde, plate, cu margini teşite, cu litera stilizată „E” şi cifra
362 imprimate pe o parte şi cu incizie pe altă parte a comprimatului, fără miros sau aproape fără miros.
Cu ajutorul inciziei comprimatul poate fi divizat în două doze egale.
Conţinutul ambalajului
Câte 10 comprimate în blister. Câte 1 sau 2 blistere (10 sau 20 comprimate) împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.
Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul Deţinătorul certificatului de înregistrare
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.
Ungaria

Fabricantul
Egis Pharmaceuticals PLC
H-9900 Körmend, Mátyás király út 65.
Ungaria
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 40116
  • Țara producător Ungaria
  • Producător Egis Pharmaceuticals PLC
  • Cod medicament 1307930049
Adăugat