Coșul este gol. Adăugați un produs

Timolol 0.5% 5ml pic. oft.

20,08 lei
20,70 lei
Adaugă în coş
Indicaţii terapeutice Picăturile oftalmice cu timolol sunt indicate în reducerea presiunii intraoculare ridicate. În studii clinice s-a dovedit că reduce presiunea intraoculară la: - pacienţii cu hipertensiune intraoculară; - pacienţii cu glaucom cu unghi deschis (cronic simplu); - pacienţii fără cristalin (afakici) cu glaucom; - unii pacienţi cu glaucom secundar; - pacienţii cu glaucom cu unghi închis şi antecedente de glaucom cu unghi închis, apărut spontan sau indus iatrogen, la ochiul opus, la care ar fi necesară reducerea presiunii intraoculare (vezi Precauţii); - ca terapie concomitentă la pacienţii cu glaucom congenital, care nu sunt bine controlaţi cu alte medicamente antiglaucomatoase.
Doze şi mod de administrare Doza iniţială obişnuită este de o picătură soluţie 0,25% în ochiul afectat (ochii afectaţi) de două ori pe zi. Dacă răspunsul clinic nu este adecvat, doza poate fi modificată la o picătură de soluţie 0,50% în ochiul afectat (ochii afectaţi) de două ori pe zi. La nevoie pot fi asociate la terapia cu soluţie oftalmică cu timolol: miotice, epinefrină şi inhibitori de anhidrază carbonică administraţi sistemic. Având în vedere că la unii pacienţi trataţi cu soluţie oftalmică cu timolol scăderea presiunii intraoculare poate necesita câteva săptămâni pentru stabilizare, evaluarea beneficiilor terapeutice ar trebui să includă determinarea presiunii intraoculare după aproximativ 4 săptămâni de la începerea tratamentului. Dacă presiunea intraoculară este menţinută la niveluri satisfăcătoare, mulţi pacienţi pot fi trecuţi la administrarea o dată pe zi.
Administrarea la copii În mod obişnuit se va începe tratamentul cu o picătură de timolol 0,25% la 12 ore în ochiul afectat (ochii afectaţi) în asociere cu alte medicamente antiglaucomatoase. Doza poate fi crescută la o picătură din soluţia 0,50% la 12 ore în ochiul (ochii afectaţi). Utilizarea de soluţie oftalmică cu timolol nu este recomandată la copii prematuri sau nou-născuţi.
Contraindicaţii Hipersensibilitate la maleatul de timolol sau la oricare dintre excipienţi; Pacienţii cu astm bronşic sau antecedente de astm bronşic; Pacienţii cu bronhopneumonie cronică obstructivă cronică severă; Pacienţii cu bradicardie sinusală; Pacienţii cu bloc atrio-ventricular de gradul doi sau trei; Pacienţii cu insuficienţă cardiacă simptomatică, şoc cardiogen.
https://bit.ly/2RZVkPj
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Rompharm
  • Țara producător România
  • Article 18608
  • Cod medicament 2000370158
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat