Coșul este gol. Adăugați un produs

Sulfacil de natriu 30% 10ml pic. oft.

17,61 lei
18,15 lei
Adaugă în coş
Sulfacetamida aparține grupului de sulfonamide, mecanismul său de acțiune este asociat cu o încălcare a proceselor vitale ale microorganismelor patogene. Medicamentul are un efect bacteriostatic (adică contracarează multiplicarea microorganismelor patogene) împotriva bacteriilor gram-pozitive și gram-negative, inclusiv streptococi, shigella, pneumococi, E. coli, gonococi, chlamydia, actinomicete, toxoplasme și altele.
După instilare, picăturile de ochi Sulfacil sodiu acționează în principal local, oferind un efect antiseptic. Absorbția sulfacetamidei practic nu are loc, prin urmare, medicamentul poate pătrunde în circulația sistemică în cantități foarte mici (în principal ca urmare a pătrunderii prin membrana mucoasă inflamată a ochiului sau a intrării în canalul nazolacrimal).
Indicații de utilizare
Picăturile de ochi Sulfacil sodiu sunt utilizate ca remediu pentru tratamentul inflamației părților anterioare ale ochiului (conjunctivită, blefarită, leziuni gonococice ale ochilor la nou-născuți (blenoree), leziuni oculare chlamidiale, ulcere purulente ale corneei), care au fost cauzate de microorganisme sensibile la acțiunea sulfacetamidei. Medicamentul este indicat pentru utilizare profilactic pentru a preveni inflamarea ochilor când este expus la praf, nisip, corpuri străine etc.
Metoda de aplicare
de sodiu sulfacil 30% este destinat numai pentru utilizare la adulți, o soluție de 20% poate fi utilizată pentru a trata copii. De obicei, 1-2 picături sunt instilate în fiecare ochi de 3-6 ori pe zi, scăzând treptat frecvența de aplicare a medicamentului pe măsură ce simptomele inflamației scad, durata tratamentului este determinată de medicul curant.
Pentru prevenirea inflamației ochilor la nou-născuți, sulfacilul de sodiu este instilat în 2 picături în fiecare ochi de două ori, imediat după naștere și după 2 ore.
Contraindicații
Sulfacil sodic nu trebuie administrat pacienților cu hipersensibilitate la oricare dintre componentele sale (în prezent sau în trecut).
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Farmak
  • Țara producător Ucraina
  • Article 18995
  • Cod medicament 1909100033
Adăugat