Coșul este gol. Adăugați un produs

Neo-Penotran Forte 750mg/200mg ovule N7

132,29 lei
139,25 lei
Adaugă în coş
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
- Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
- Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.
- Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. Vezi pct.4.
Ce găsiţi în acest prospect:
1. Ce este Neo-Penotran Forte şi pentru ce se utilizează
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Neo-Penotran Forte
3. Cum să utilizaţi Neo-Penotran Forte
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Neo-Penotran Forte
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
1. Ce este Neo-Penotran Forte şi pentru ce se utilizează
Neo-Penotran Forte este un produs sub formă de ovule, care este administrat prin inserarea ovulului în vagin. El aparţine grupului de medicamente numite antibacteriene (eficient împotriva bacteriilor), antiprotozoice (eficient împotriva paraziţilor), antifungice (eficient împotriva bolilor micotice). Neo-Penotran Forte este utilizat pentru tratamentul inflamaţiei vaginale (vaginită), cu simptome cum ar fi mâncărime, senzaţie de arsură, eliminări anormale, inflamarea și înroşirea mucoasei vaginale.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Neo-Penotran Forte
Nu utilizați Neo-Penotran Forte în următoarele situații:
- dacă sunteţi alergic la metronidazol sau la nitratul de miconazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestiui medicament (enumerate la punctul 6);
- Neo-Penotran Forte, ovule nu ar trebui să se aplice în primul trimestru de sarcină
Nu trebuie de consumat alcool în timpul tratamentului şi încă cel puţin 3 zile după finisarea tratamentului cu Neo Penotran Forte. În timpul tratamentului cu Neo-Penotran Forte şi încă 2 săptămâni după tratament nu trebuie administrate medicamente, utilizate în terapia alcoolismului şi care conţin în calitate de substanţă activă disulfiramul.
Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Neo Penotran Forte, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
- Nu trebuie de consumat alcool în timpul tratamentului şi încă cel puţin 3 zile după finisarea tratamentului cu Neo Penotran Forte. În timpul tratamentului cu Neo-Penotran Forte şi încă 2 săptămâni după tratament nu trebuie administrate medicamente, utilizate în terapia alcoolismului şi care conţin în calitate de substanţă activă disulfiramul.
- Neo-Penotran Forte poate deteriora cauciucul. Prin urmare, a se evita contactul ovulelor cu prezervativele şi diafragmele contraceptive. În caz contrar, pot apărea sarcini nedorite.
- În unele cazuri poate fi necesar de tratat partenerul dumneavoastră cu un medicament adecvat, administrat pe cale orală. În cazul, în care medicul dumneavoastră stabileşte acest fel, urmaţi cu stricteţe terapia indicată dumneavoastră şi partenerului dumneavoastră.
- Dacă este utilizată o doză mai mare şi un timp mai îndelungat, decât a recomandat medicul dumneavoastră, pot apărea slăbiciune, durere, parestezie, furnicături la nivelul mâinilor şi picioarelor (simptome de neuropatie periferică) şi convulsii similare epilepsiei. În astfel de caz e necesar de oprit administrarea medicamentului şi de adresat la medic.
- Nu utilizaţi alte produse vaginale (de exemplu, tampoane, spălături şi produse care nimicesc sperma (spermicide) în timpul tratamentului Neo Penotran Forte.
Neo-Penotran Forte nu se va utiliza la virgine şi fetiţe care nu au atins maturitatea sexuală.
Neo-Penotran Forte împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripţie medicală.
Informaţi medicul dacă consumaţi alcool sau luaţi oricare dintre medicamente de mai jos:
- medicamente care împiedică coagularea sângelui (de exemplu: medicamente care contin acenocumarol, anisindionă, dicumarol, fenindionă, fenprocumonă şi warfarină ca substanţe active);
- medicamente utilizate pentru tratamentul ulcerelor gastrointestinale şi care conţin cimetidină şi cisapridă ca substanţe active;
- medicamente utilizate pentru tratamentul bolilor alergice (de exemplu, medicamente care conţin astemizol şi terfenadină ca substanţe active);
- medicamente care suprimă sistemul imunitar şi conţin ciclosporină ca substanţă activă;
- medicamente utilizate pentru tratamentul diabetului zaharat şi conţin glimepiridă ca substanţă activă; - medicamente utilizate pentru tratamentul afecţiunilor, cum ar fi incontinenţă urinară, micţiuni frecvente, scurgeri de urină (de exemplu, medicamente care conţin oxibutinină şi tolterodină ca substanţă activă);
- medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor psihice şi care conţin pimozidă ca substanţă activă;
- medicamentele utilizate pentru tratamentul alcoolismului şi care conţin disulfiram ca substanţă activă;
- medicamente utilizate pentru tratamentul cancerului (de exemplu, medicamente care conţin fluorouracil şi trimetrexat ca substanţe active);
- medicamente utilizate pentru tratamentul epilepsiei (de exemplu, medicamente care conţin carbamazepină, fosfenitoină, fenobarbital şi fenitoină ca substanţe active);
- medicamente utilizate pentru tratamentul tulburărilor de comportament şi care conţin litiu ca substanţă activă;
- medicamentele de natură opioidă şi care conţin oxicodonă şi fentanil ca substanţe active, utilizate în special ca analgezice pentru a jugula durerile severe la pacienţii cu cancer;
- medicamentele utilizate pentru tratamentul astmului bronşic şi care conţin teofilină ca substanţă activă; - medicamentele utilizate pentru tratamentul tulburărilor de ritm cardiac şi care conţine amiodaronă şi procainamidă ca substanţe active.
Neo-Penotran Forte împreună cu alimente şi băuturi
Neo-Penotran Forte nu are nici o interacţiune cu alimentele, din cauza căii sale de administrare.
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Dacă sunteţi gravidă, numai medicul dumneavoastră poate decide dacă veţi administra Neo-Penotran Forte sau nu. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului, consultați imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Alăptarea
Metronidazolul, una din substanţele active ale Neo Penotran Forte, trece în laptele uman. Prin urmare, alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului şi de reluat peste 24-48 ore după finisarea tratamentului. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Dacă pe durata utilizării Neo-Penotran Forte simţiţi ameţeli, oboseală şi slăbiciune, nu conduceţi vehicule şi nu manevraţi utilaje.
3. Cum să utilizați Neo-Penotran Forte
Utilizaţi întotdeauna Neo-Penotran Forte exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Instrucţiuni pentru utilizarea corectă şi doza/frecvenţă de administrare
Pentru a începe terapia se introduce în vagin 1 ovul seara (de preferinţă pe noapte, înainte de culcare) timp de 7 zile, dacă medicul dumneavoastră nu v-ă recomandat altfel. În cazul, în care boala reapare, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să administraţi un ovul seara (de preferinţă pe noapte, înainte de culcare) timp de 14 zile.
Nu se recomandă administrarea Neo-Penotran Forte în perioada menstruală din cauza afectării eficacităţii produsului sau confruntării cu unele dificultăţi în timpul administrării.
Modul şi calea de administrare:
Neo-Penotran Forte se administrează doar vaginal.
Vă rugăm să spălaţi, să uscaţi bine mâinile și să folosiți degetarul înainte de administrare. Culcaţi-vă înainte de introducerea medicamentului. Îndoiţi uşor picioarele în genunchi. Introduceţi ovulul cât mai adânc în vagin. Spălaţi mâinile din nou după fiecare aplicare şi, dacă este posibil, nu vă ridicaţi în picioare timp de o jumătate de oră după administrare.
Respectaţi durata tratamentului recomandat de către medicul dumneavoastră.
Neo-Penotran Forte nu se va înghiţi şi nu se va administra pe alte căi.
Grupuri diferite de vârstă
Administrarea la copii:
Neo-Penotran Forte nu se va utiliza la copii cu vârsta sub 12 ani.
Administrarea la vârstnici:
Nu sunt recomandări speciale pentru vârstnici.
Grupuri speciale de pacienţi
Insuficienţă renală:
Nu sunt instrucţiuni speciale de administrare. Dacă sunteţi o pacientă, care urmează şedinţe de hemodializă, consultaţi medicul înainte de a începe terapia cu Neo Penotran Forte.
Insuficienţă hepatică:
Dacă aveţi insuficienţă hepatică, Neo-Penotran Forte trebuie administrat cu precauţie şi sub controlul medicului. În acest caz doza de Neo-Penotran Forte va fi ajustată de către medicul dumneavoastră.
Dacă utilizaţi mai mult Neo-Penotran Forte decât trebuie
Dacă aţi utilizat prea mai mult Neo-Penotran Forte sau dacă aveţi impresia că efectul este prea puternic sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital.
Când doza recomandată de către medicul dumneavoastră este depăşită pot apărea vărsături, greaţă, lipsa poftei de mâncare, dureri abdominale, diaree, mâncărime, gust metalic în gură, mers nesigur (ataxie), dureri de cap, ameţeli, acces ca în epilepsie (convulsii), reducerea celulelor albe în sânge (leucopenie), întunecarea la culoare a urinei, senzaţie de arsură în gură şi gât, senzaţie de arsură în mâini şi picioare, furnicături, amorţeală şi senzaţie de înţepături (parestezie). În aşa caz şi dacă Neo-Penotran Forte este administrat accidental în cantităţi mari, adresaţi-vă imediat la medic.
Dacă uitaţi să utilizaţi Neo-Penotran Forte
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Dacă încetaţi să utilizaţi Neo-Penotran Forte
În cazul în care tratamentul este oprit prematur vaginita poate să reapară, la fel pot apărea din nou simptome de vaginită. Nu se aşteaptă nici un efect negativ atunci, când tratamentul cu Neo-Penotran Forte se finisează după durata recomandată de către medicul dumneavoastră.
4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Opriţi utilizarea Neo-Penotran Forte şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi imediat la cel mai apropiat spital dacă observaţi: orice formă de reacţie alergică (de hipersensibilitate) care poate apare sub formă de:
- erupții cutanate severe, umflarea feței, buzelor, limbii și gâtului, dificultăți de respirație. Acestea sunt reacţii adverse foarte severe. Dacă aveţi una dintre acestea, înseamnă că sunteţi alergică la Neo Penotran Forte. Puteţi avea nevoie de asistenţă medicală de urgenţă sau spitalizare. Dacă observaţi oricare dintre următoarele, consultaţi medicul dumneavoastră:

Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10
- secreții vaginale;
Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100
- vaginită, iritare vulvovaginală, discomfort pelvin; amețeli, cefalee
Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 100 utilizatori
- depresie
Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10.000
- senzație de arsură, prurit;
Foarte rare: afectează mai puțin de 1 utilizator din 10.000
-modificări de dispoziție
Cu frecvenţă necunoscută: care nu poate fi estimată din datele disponibile
- reacţii de hipersensibilitate, reacţii alergice (în cazuri severe poate să se dezvolte anafilaxie).
- oboseală sau slăbiciune, ataxie, convulsii, neuropatie periferică datorată terapiei intensive și/sau prelungite cu metronidazol.
- modificări ale gustului, gust metalic, greață, vărsături, constipație, gură uscată, diaree, lipsă de apetit, dureri abdominale sau crampe abdominale.
- hipersensibilitate, dermatită de contact, oboseală şi slăbiciune generală.
- leucopenie

Raportarea reacţiilor adverse suspectate
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amed.gov.md sau e-mail: farmacovigelenta@amed.gov.md. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.
5. Cum se păstrează Neo-Penotran Forte
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra în loc ferit de lumină la temperaturi sub 25o C.
Nu utilizaţi Neo-Penotran Forte după data de expirare indicată pe ambalaj.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizaţi Neo-Penotran Forte dacă observaţi semne vizibile de deteriorare a ambalajului.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei sau a reziduurilor menajere.
Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conținutul ambalajului și alte informații
Ce conţine Neo-Penotran Forte ovule
- Substanţele active sunt metronidazol și nitrat de miconazol.
Fiecare ovul conţine metronidazol 750 mg și nitrat de miconazol 200 mg.
- Celelălalt component este Grăsime tare.
Cum arată Neo-Penotran Forte şi conţinutul ambalajului
Neo-Penotran Forte se prezintă sub formă de ovule de culoare albă până la alb-gălbui, de formă eliptică.
Câte 7 ovule în blister din PVC/PE. Câte 1 blister însoţite de prospect se plasează în cutie de carton.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Exeltis
  • Article 102725
  • Țara producător Turcia
  • Cod medicament 9220301586
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat