Coșul este gol. Adăugați un produs

Canephron Forte dr. N15x2

179,16 lei
184,70 lei
Adaugă în coş
Canephron forte drajeuri

Centaurii herba/Levistici radix/Rosmarini folium
Ce este Canephron forte drajeuri și pentru ce se utilizează

Canephron forte drajeuri este un medicament din plante medicinale cu utilizare tradițională.

Este folosit:

• pentru tratamentul suportiv și adjuvant la medicația specifică administrată în cazul simptomelor ușoare (urinări frecvente, usturime la urinare și necesitate imperioasă de a urina) cauzate de bolile inflamatorii ale tractului urinar inferior;
• pentru a crește fluxul urinar, în scopul reducerii depunerilor de calculi renali.

Canephron forte este un medicament din plante medicinale, cu utilizare tradițională, care se folosește pentru indicațiile specificate, pe baza utilizării îndelungate.

Trebuie să vă adresați unui medic sau altui profesionist din domeniul sănătăţii dacă simptomele persistă în timpul utilizării medicamentului sau dacă apar reacții adverse care nu sunt menționate în prospect.

Ce trebuie să știți înainte să luați Canephron forte drajeuri

Nu luați Canephron forte drajeuri

• dacă sunteți alergic la substanțele active, la alte plante din familia Apiaceae (Umbelliferae) (de exemplu anason, fenicul), la anetol (o componentă a uleiurilor esențiale) sau la oricare dintre excipienții;
• dacă aveți ulcer peptic;
• în caz de edeme cauzate de afectarea funcției inimii sau a rinichilor și/sau dacă medicul v-a recomandat un consum redus de lichide.

Cum să luați Canephron forte drajeuri

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum este specificat în prospectul, ce însoțește medicamentul sau cum a recomandat medicul sau farmacistul Dumneavoastră. Discutați cu medicul Dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată :
Adulții și adolescenții cu vârsta de 12 ani și peste trebuie să ia 1 drajeu de 3 ori pe zi.
Copii :
Pînă la moment nu sunt date suficiente privind administrarea Canephron forte drajeuri copiilor mai mici de 12 ani.
Tulburările care afectează tractul urinar la copii necesită îngrijire medicală (acestea trebuie să fie diagnosticate, tratate și supravegheate de un medic). Prin urmare, Canephron forte drajeuri nu trebuie administrat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Nu există date suficiente privind doza recomandată la pacienții cu afectare a funcțiilor rinichilor/ficatului.

Mod de administrare:
Luați o singură doză de Canephron forte drajeuri de 3 ori pe zi (dimineața, la prânz și seara). Drajeurile trebuie înghițite întregi (fără a fi mestecate), cu o cantitate suficientă de lichid (de exemplu, un pahar cu apă).
Consumul unei cantități mari de lichide în timpul tratamentului ajută la eficiența acestuia.
Dacă simptomele se înrăutățesc sau nu se ameliorează în decurs de 3 zile, vă rugăm să vă adresați unui medic sau unui alt profesionist din domeniul sănătății. Acest medicament nu trebuie folosit pentru automedicație mai mult de 2 săptămâni.

Atenționări și precauții

Adresați-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar febră persistentă, dureri în partea inferioară a abdomenului, spasme, sânge în urină, tulburări de urinare sau retenție urinară acută.

Copii

Nu se cunosc date suficiente privind utilizarea acestui medicament la copii cu vârsta sub 12 ani.

Tulburările care afectează tractul urinar la copii necesită îngrijire medicală (acestea trebuie să fie diagnosticate, tratate și supravegheate de un medic). Prin urmare, Canephron forte drajeuri nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Canephron forte drajeuri poate fi utilizat la adolescenți cu vârsta sub 18 ani, doar dacă afecțiunile grave au fost excluse de către un medic.

Canephron® forte drajeuri împreună cu alte medicamente

Spuneți medicului sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente eliberate fără prescripție medicală.
Până în prezent nu se cunosc interacțiuni cu alte medicamente. Nu s-au efectuat studii clinice privind interacțiunile.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteți însărcinată sau alăptați, credeți că ați putea fi însărcinată sau intenționați să concepeți un copil, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Utilizarea Canephron forte drajeuri poate fi luată în considerare în timpul sarcinii dacă medicul curant consideră că este necesar.
Nu se cunoaște dacă substanțele active ale Canephron forte drajeuri sau metaboliții acestuia se excretează în laptele matern. Canephron forte drajeuri nu trebuie utilizat în timpul alaptării.
Nu sunt disponibile date privind efectele asupra fertilității la om.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor

Nu s-au efectuat studii privind efectele Canephron forte drajeuri asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.

Canephron® forte drajeuri conține glucoză, zaharoză și lactoză.

Dacă medicul Dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Notă pentru diabetici:

1 drajeu Canephron forte conține în medie 0.3 g de carbohidrați disponibili.


Dacă luați mai mult Canephron forte drajeuri decât trebuie
Dacă doza de Canephron forte drajeuri a fost luată mai mare decât cea recomandată, vă rugăm să -i spuneți medicului dumneavoastră. Medicul dumneavoastră va decide asupra măsurilor necesare. Este posibil ca reacțiile adverse prezentate mai jos să fie mai intense.

Pînă în prezent nu au fost raportate cazuri de supradozaj.

Dacă uitați să luați Canephron forte drajeuri

Nu administrați o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui medicament, adresați-vă medicului sau farmacistului.

Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Canephron forte drajeuri poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacții adverse pot fi tulburări gastro-intestinale (greață, vărsături, diaree.)

Reacții adverse, cum ar fi erupție cutanată, prurit, edem facial.

Dacă apar reacții adverse, opriți administrarea medicamentului și adresați-vă imediat unui medic. Medicul poate evalua severitatea reacției adverse și poate să decidă asupra oricăror măsuri necesare.

Cum se păstrează Canephron forte drajeuri

A se păstra la temperaturi sub 30 °C.
Nu lăsați acest medicament la vederea și îndemâna copiilor.

Nu utilizați Canephron forte drajeuri după data de expirare înscrisă pe blister și cutie. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncați niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebați farmacistul cum să aruncați medicamentele pe care nu le mai folosiți. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

Conținutul ambalajului și alte informații

Ce conține Canephron forte drajeuri:

Substanțele active sunt: pulbere din următoarele plante medicinale: părţi aeriene de ţintaură (Centaurii herba) 36 mg; rădăcini de leuştean (Levistici radix) 36 mg; frunze de rozmarin (Rosmarini folium) 36 mg.

Cum arată Canephron forte drajeuri și conținutul ambalajului

Drajeuri rotunde, biconvexe, cu suprafaţa netedă, de culoare oranj. Drajeul are un diametru de 10,2 - 10,6 mm.
Câte 15 drajeuri în blister, câte 2 blistere împreună cu prospectul pentru pacient plasate în cutie de carton.

Deținătorul certificatului de înregistrare și fabricanții

Bionorica SE Kerschensteinerstrasse 11-15 92318 Neumarkt, Germania
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Bionorica
  • Țara producător Germania
  • Article 101739
  • Cod medicament 9220301676
Adăugat