Coșul este gol. Adăugați un produs

Momecon 1mg/g sol.cutanata 30ml N1

50,54 lei
52,10 lei
Adaugă în coş
Momecon soluţie cutanată 1 mg/g
Furoat de mometazana
1. Ce este MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată şi pentru ce se utilizează
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată face parte dintr-o grupă de medicamente numită corticosteroizi topici. Este clasificat ca şi corticosteroid cu potenţă mare. Aceste medicamente se aplică pe suprafaţa pielii pentru a reduce roşeaţa şi mâncărimea determinate de anumite afecţiuni de ia nivelul pielii.
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată este utilizat în tratamentul unor afecţiuni inflamatorii ale pielii, care răspund la mometazonă furoat, cum ar fi psoriazis, dermatită atopică, dermatită alergică.
Psoriazisul este o afecţiune a pielii în care apar pete roz cu scuame şi senzaţia de mâncărime la nivelul coatelor, genunchilor, scalpului şi la nivelul altor părţi ale corpului. Dermatita este o afecţiune care apare la nivelul pielii datorită reacţiei acesteia la agenţi externi, de exemplu detergenţi, determinând înroşire şi mâncărime la nivelul pielii.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
Nu utilizaţi MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
- dacă sunteţi alergic la furoat de mometazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6);
- dacă sunteţi alergic la alţi glucocorticosteroizi;
- dacă aveţi infecţii bacteriene cutanate (de exemplu impetigo);
- dacă aveţi infecţii virale cutanate (de exemplu herpes simplex, herpes zoster, varicelă);
- dacă aveţi infecţii fungice ale pielii (de exemplu candida sau dermatofiţi
- dacă aveţi răni sau tegument care prezintă ulceraţii.
Atenţionări şi precauţii
- MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată este doar pentru utilizare dermatologică. Nu este pentru uz oftalmic.
- dacă pielea dumneavoastră devine iritată sau sensibilă după utilizarea MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată, întrerupeţi utilizarea acestuia şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.
- dacă o infecţie apare în timpul tratamentului, medicul dumneavoastră va iniţia un antifungic adecvat (un medicament utilizat pentru infecţia fungică) sau un tratament medicamentos antibacterian. în cazul în care nu va apărea prompt un răspuns favorabil, tratamentul cu corticosteroizi va fi întrerupt până când infecţia va fi controlată adecvat.
- Toxicitatea locală şi sistemică poate fi observată în tratamentele de lungă durată şi în aplicaţiile sub pansament închise, în special pe suprafeţele mari deteriorate ale pielii, în zonele intertiginoase ale pielii.
- Absorbţia unor corticosteroizi topici cu potenţă mare în sânge poate duce la simptome ale sindromului Cushing (simptome hormonale), glicemie ridicată şi glucoză în urină, care dispar la oprirea tratamentului.
- Oricare dintre reacţiile adverse care sunt raportate la utilizarea sistemică a corticosteroizilor, inclusiv supresia corticosuprarenalei, pot apărea şi în cazul corticosteroizilor cu administrare topică, în special la sugari şi copii.
- Utilizarea de corticosteroizi cu potenţă mare, aplicarea pe suprafeţe mari, utilizarea pe termen lung, aplicarea în zone în care integritatea epidermei este afectată şi aplicarea pansamentului oduziv pot fi consideraţi printre factorii care cresc absorbţia sistemică.
- După întreruperea tratamentului, funcţia axului hipotalamo-hipofizo-corticosuprarenalian se îmbunătăţeşte rapid. Rareori pot apărea simptome legate de întreruperea administrării de steroizi. în astfel de cazuri, poate fi administrată terapia sistemică de înlocuire a corticosteroizilor.
Dacă este utilizat la copii sau în regiunea feţei, tratamentul trebuie limitat la 5 zile şi nu trebuie utilizat sub pansament ocluziv. Terapia continuă pe termen lung trebuie evitată la toţ| pacienţii indiferent de vârstă.
Atenţionări pentru pacienţi:
1. Acest medicament este destinat pentru uz extern în afecţiunile pielii. Nu trebuie să fie în contact cu ochii.
2. Nu trebuie utilizat pentru alte afecţiuni decât cele recomandate de medic.
3. Nu acoperiţi zona pielii tratate cu un bandaj sau orice alt pansament, decât dacă vă recomandă medicul dumneavoastră.
4. Dacă nu observaţi niciun efect terapeutic, consultaţi doctorul dumneavoastră.
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă oricare dintre aceste atenţionări se referă la dumneavoastră.
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Sarcina şi alăptarea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
înainte de a începe utilizarea MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.
Momecon soluţie cutanată conţine propilenglicol, care poate cauza iritaţia pielii.
3. Cum să utilizaţi MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul.Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Aplicaţi câteva picături pe regiunea afectată o dată în zi.
Cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră vă recomandă, nu utilizaţi Momecon pentru perioade îndelungate de timp sau pe suprafeţe mari de piele, sau zone intertriginoase (zona inghinală, zona axilei), nu acoperiţi zona pielii tratate cu un bandaj sau cu orice alt pansament. Nu opriţi tratamentul brusc.
Evitaţi contactul soluţiei cu ochii.
Nu utilizaţi la copii pentru o perioadă mai mare de 5 zile.
Evitaţi utilizarea unei cantităţi mari de soluţie cutanată pe suprafeţe extinse sau pentru o perioadă îndelungată de timp.
Mod de administrare
Aplicaţi Momecon soluţie cutanată în strat subţire pe pielea afectată. Apoi, masaţi uşor până medicamentul se absoarbe.
Utilizarea la copii
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată nu este recomandat la copii cu vârsta sub 2 ani.
Dacă utilizaţi mai mult MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată decât trebuie
Dacă nu aţi utilizat soluţie cutanată aşa cum vi s-a recomandat şi aţi utilizat prea des şi/sau pentru o perioadă lungă de timp, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră.
Dacă uitaţi să utilizaţi MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
Nu utilizaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.
Dacă aţi uitat să aplicaţi soluţie cutanată la momentul recomandat, aplicaţi imediat ce v-aţi amintit, apoi utilizaţi soluţie cutanată în mod obişnuit.
Dacă încetaţi să utilizaţi MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
Dacă aţi utilizat MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată pentru o perioadă lungă de timp şi problemele de la nivelul pielii par să se îmbunătăţească, nu trebuie să opriţi brusc utilizarea loţiunii. Dacă se întâmplă acest lucru, este posibil ca pielea dumneavoastră să devină roşie şi să simţiţi înţepături şi usturime. Pentru a evita acest lucru, trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră deoarece el va reduce gradat utilizarea loţiunii în funcţie de nevoile dumneavoastră până la oprirea tratamentului.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Frecvente (afectează până la 1 din 10 utilizatori)
Mai puţin frecvente (afectează până la 1 din 100 utilizatori)
Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori)
Foarte rare (afectează mai puţin de 1 din 10000 utilizatori)
Cu frecvenţă necunoscută (frecvenţa nu poate fi estimată din datele disponibile)
Rare: reacţii adverse locale, cum ar fi iritaţie, hipertricoză (creşterea excesivă a părului), hipopigmentare (decolorarea pielii), pigmentare periorală (întunecarea culorii în jurul
gurii), dermatită alergică de contact, macerarea pielii, infectări secundare, vergeturi, miliarie (erupţii cutanate cauzate de transpiraţie).
Foarte rare: reacţii adverse locale, cum ar fi parestezie (senzaţie falsă de furnicături, amorţeală), prurit (mâncărime), atrofie, abces, senzaţie de arsură, exacerbarea afecţiunii, xerodermie (piele uscată), furunculoză, acnee.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect.
5. Cum se păstrează MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25°C,în ambalajul original.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după„EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată
- Substanţa activă este furoatul de mometazonă.
Un gram de soluţie cutanată conţine furoat de mometazonă 1 mg.
- Celelalte componente sunt: alcool izopropilic (70%), propilenglicol, hidroxipropilceluloză, dihidrogenofosfat de sodiu monohidrat, acid fosforic concentrat (85%), apă purificată.
Cum arată MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată şi conţinutul ambalajului
MOMECON 1 mg/g soluţie cutanată se prezintă sub formă de lichid transparent, incolor, în flacon de 30 ml, din PEÎD cu picurător şi capac din PEÎD, ambalat în cutie din carton,împreună cu prospectul pentru pacient.
Deţinătorul certificatului de înregistrare
Bilim ilaţ Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Kaptanpaşa Mahallesi, Zincirlikuyu Cad. No:184
34440 Beyoglu/istanbul/Turcia
Fabricantul
Bilim ilaţ Sanayi ve Ticaret A.Ş.
GOSB1900 Sokak, No: 1904
41480 Gebze Kocaeli/Turcia
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 101192
  • Producător Bilim Pharm
  • Țara producător Turcia
  • Cod medicament 9210501029
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat