Coșul este gol. Adăugați un produs

Cicoare radacini (Ticorii koreni) 50g

radacina de cicoare (Cichorum inthybus) contine cicorina, inulina, arginina, acid colic, minerale (Fier, Fosfor, Calciu, Potasiu, Magneziu) si vitamine (A, B, C, E si K), tanini, lactupireina, fructoza si lactone sesquiterpenice amare – compusi ce vin in ajutor, fiind diuretice, laxative, colagoge, antitirodiene, depurative. Continutul de inulina, o polizaharida care scade riscul aparitiei cancerului de colon si mentine oasele sanatoase. Este indicata si pentru cei care vor sa aiba un nivel mai scazut al colesterolului, stimuland si sistemul imunitar si reduce bacteriile daunatoare datorita faptului ca restabileste flora normala la nivelul intestinului. Are si efect detoxifiant, tonic si decongestionant al organelor interne datorita principiilor amare din compozitie. Radacina de cicoare are proprietaţi hipoglicemiante datorita taninurilor, deoarece acestea determina o reducere a absorbţiei glucozei.

O putem utiliza sub forma de ceai, tinctura sau pulbere pentru fiere si pietre la fiere, probleme de digestie, constipatie, probleme de ficat, ficat marit. De asemenea datorita compusilor sai bioactivi curata sangele, fiind de ajutor persoanelor cu varice si tensiune ridicata. De asemenea persoanelor cu diabet, sau celor cu un metabolism foarte slabit, fara pofta de mancare, le sunt recomandate preparatele medicinale pe baza de cicoare.

Pentru infectii, eczeme, ochi si ten obosit putem prepara o infuzie din radacina de cicoare. Aceasta infuzie se lasa la racit, iar apoi se aplica cu ajutorul unei batiste curate, pe ochi sau pe ten, lasand sa actioneze pentru 10-15 minute

Cum se consuma:
- Ceai: punem o lingurita de radacina la 250ml apa. Lasam sa fiarba timp de 2-3 minute, stingem focul, acoperim si lasam la infuzat 10-15 minute. Cand se raceste si atinge temperatura corpului il putem consuma. Putem asezona ceaiul cu putin lapte, sau miere.
- Cafea: radacina de cicoare se prajeste. Se marunteste intr-un mojar sau intr-o rasnita de cafea. Apoi se foloseste exact ca si cafeaua. Punem o lingura de praf de cicoare la o cana de apa, fierbem pentru 5 minute, stingem focul si servim. Se poate adauga si putina scortisoara si lapte. Se recomanda sa se consume o ceasca dimineata.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 71564
  • Producător Lekraset
  • Țara producător Rusia
13 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat