Coșul este gol. Adăugați un produs

Mexiprim 125mg comp. film. N10x3

50,39 lei
51,95 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA PRODUSULUI

MEXIPRIM 125 mg comprimate filmate

1. CE ESTE MEXIPRIM COMPRIMATE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Mexiprim se atribuie antioxidanţilor, ceea ce înseamnă că neutralizeaza acțiunea radicalilor liberi - molecule care se formează în organism în timpul activității vitale și afectează în mod negativ funcționarea celulelor și a organelor. În unele cazuri, echilibrul dintre formarea și eliminarea radicalilor liberi din organism este dereglat. Numărul de radicali liberi creste în organism în cazul leziunilor, infectilor, stresului și creste odata cu vârsta. Se crede că cantități excesive de radicali liberi poate fi una dintre cauzele anumitor boli.

Mexiprim reduce efectele dăunatoare ale radicalilor liberi asupra organismului, în special asupra creierului si, de asemenea, îmbunătățește metabolismul și fluxul de sânge a creierului. Mexiprim este recomandat de a fi utilizat în tratamentul următoarelor maladii:

- tulburări anxioase în stări nevrotice;

- distonie vegeto-vasculară;

- tulburări cognitive uşoare de diferită geneză (în sindromul psihoorganic şi tulburări astenice, determinate de dereglările acute şi cronice ale circulaţiei cerebrale, traumatism cranio-cerebral, neuroinfecţii şi intoxicaţii, procesele senile şi atrofice);

- tulburări de memorie şi insuficienţă intelectuală la vârstnici;

- sindromul de abstinenţă alcoolică cu predominarea tulburărilor nervoase şi vegeto-vasculare.

2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ LUAȚI MEXIPRIM COMPRIMATE

Nu luați Mexiprim comprimate

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la succinatul de etilmetilhidroxipiridină sau oricare dintre celelalte component ale acestui medicament (enumerate în pct. 6);

- dacă aveţi probleme cu rinichii;

- dacă aveţi probleme cu ficatul;

- dacă sunteți însărcinată sau alăptați;

Acest preparat este contraindicat de a fi folosit la copii.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi Mexiprim, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Mexiprim comprimate împreună cu alte medicamente

Anunțați medicul dumnevoastră sau farmacistul dacă administrați sau de curând ați administrat orice alte medicamente, inclusive medicamente fără prescripție medicală. Spuneţi în special medicului dumneavoastră dacă luaţi:

• medicamente pentru tratamentul bolii Parkinson, carbamazepină (utilizată în epilepsie și tulburări psihice), anxiolitice (utilizate pentru tulburările de anxietate): Meksiprim potențează actiunea acestor medicamente.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Preparatul Mexiprim este contraindicat în sarcină și perioada de alăptare.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

În timpul tratamentului se recomandă precauţie la conducerea vehiculelor şi folositea utilajelor, care necesită concentraţia atenţiei şi reacţii psihomotorii rapide.

3. Doze şi mod de administrare

Luați întotdeauna Mexiprim comprimate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Mexiprim se administrează oral. Dozele terapeutice administrate şi durata tratamentului sunt determinate de medic în dependență de sensibilitatea bolnavului la preparat. Tratamentul se iniţiază cu doza de 0,25-0,5 g (2-4 comprimate); doza medie nictemerală constituie 0,25-0,5 g (2-4 comprimate), doza maximă-0,8 g (6 comprimate). Doza nictemerală a preparatului se divizează în 2-3 prize. Pentru tratamentul bolnavilor cu tulburări anxioase, disfuncţii vegeto-vasculare şi tulburări cognitive Mexiprim se administrează timp de 2-6 săptămâni. Pentru jugularea sindromului de abstinenţă alcoolică Mexiprim se administrează timp de 5-7 zile. Tratamentul cu Mexiprim se sistează treptat, reducând doza preparatului timp de 2-3 zile.

Dacă ați luat mai mult Mexiprim comprimate decât trebuie

Dacă ați administrat o doză semnificativ de mare adresați-vă medicului.

Dacă ați luat mai multe comprimate Mexiprim pot să apară tulburări de somn (insomnia, în unele cazuri somnolență). În cazul supradozării, trebuie să vă adresați urgent medicului sau farmacistului. Luați cu dumneavoastră ambalajul medicamentului, pentru a arăta medicului ce medicament ați folosit.

Dacă uitaţi să luaţi Mexiprim comprimate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Dacă ați uitat să luați cmprimatul luați-l cum v-ați amintit, următoarea doză o veți administra conform prescripției recomandate de medic.

Dacă încetaţi să luaţi Mexiprim

Nu încetați să luați Mexiprim comprimate, până când medicul nu vă recomandă aceasta. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Mexiprim poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În unele cazuri pot apărea următoarele reacții adverse:

Rare (afectează mai puţin de 1 din 1000 utilizatori): greaţă, gură uscată, somnolenţă, reacţii alergice.

Raportarea reacţiilor adverse

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Rusia
  • Producător Nijfarm
  • Article 78138
  • Cod medicament 0508680052
11 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat