Coșul este gol. Adăugați un produs

Plavix 75mg comp. N30

Ce este Plavix și pentru ce se folosește
Plavix conţine dopidogrel şi aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele (plachetele sanguine) sunt elemente circulante foarte mici din sânge, care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind aceasta agregare, medicamente antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

Plavix este utilizat de către adulti pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) in vasele sanguine (artere) rigidizate. This boală este cunoscută sub denumirea de aterotromboză și poate duce la apariția de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inimă sau decesul).

Vi sa prescris Plavix pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și a reduce riscul de apariție a acestor evenimente severe, deoarece:

- vă cunoașteți o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (ă și sub numele de ateroscleroză) și

- dumneavoastră aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de arteriopatie g obliterantă a membrelor inferioare sau

- dumneavoastră ați avut sau durere toracică severă, cunoscută sub numele de "angină pectorală instabilă" sau "infarct miocardic"

(criză de inimă). Pentru tratamentul acestei afecțiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul de sânge eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie și acid acetilsalicilic ( substanță prezentă în diferite medicamente pentru a calma durerea și a reduce febra, precum și pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

- dumneavoastră aveţi bătăi neregulate ale inimii, o afecţiune numită "fibrilaţie atrială" şi nu poate lua medicamente cunoscute sub denumirea de "anticoagulante orale" (antagonişti ai vitaminei K), care previn formarea unor noi cheaguri de sânge şi previn creşterea cheagurilor de sânge existent. . Trebuie să fiți deja informat că "anticoagulantele orale" sunt mult mai eficiente pentru această afecțiune față de acidul acetilsalicilic sau față de utilizarea Plavix în asociere cu acid acetilsalicilic. Medicul dumneavoastră vă prescrie Plavix plus acid acetilsalicilic dacă nu poate lua „anticoagulante orale” și nu prezentați un risc de sângerare majoră. Cum să luaţi Plavix

Luați întotdeauna acest medicament exact așa cum va spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doza recomandată, inclusiv la studii cu o afecțiune numită "fibrilație atrială" (bătăi neregulate ale inimii), este de un comprimat de Plavix a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente îĮ sau eași.

Dacă ați avut o toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Plavix (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) o dată, la începutul tratamentului. Apoi, doza recomandată este de un comprimat de Plavix a 75 mg pe zi, așa cum este descris mai sus.

Trebuie să luați Plavix atât timp cât va recomandat medicul dumneavoastră.

Dacă luați mai mult Plavix decât trebuie

Trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră sau departamentului de urgență a celui mai apropiat spital, deoarece există riscul crescut de sângera.

Dacă uitaţi să luaţi Plavix

Dacă uitați să luați o doză de Plavix, dar vă amintiți în mai puțin de 12 ore, luați imediat comprimatul dumneavoastră și apoi luați următorul comprimat la ora obișnuită.

Dacă vă amintiți după mai mult de 12 ore, atunci luați numai doza următoare, la ora obișnuită. Nu luați o doză dublă pentru a compensa uitate.

în cazul cutiilor cu 7,14,28 și84 comprimate, poate verifica ultima zi în care ați luat un primat de Plavix în funcție de zilele săptămânii înscrise pe blister. Posibilitate de reacție adversă

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 93137
  • Țara producător Franta
  • Producător Sanofi-Aventis
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat