Coșul este gol. Adăugați un produs

Pantoten 100ml sirop N1

199,50 lei
210 lei
Adaugă în coş
PANTOTEN – sursă de acid gamma-aminobutiric, care reduce sau inhibă activitatea excesivă a celulelor neuronale în sistemul nervos central, oferind efect protector și calmant asupra creierului și corpului.

COMPOZIȚIA
Denumirea ingredientului activ Cantitatea în 1 mL soluție
Acid gamma-aminobutiric 40 mg
Ingrediente: apă purificată, fructoză, acid gamma-aminobutiric, conservant sorbat de potasiu, colorant riboflavină.

PROPRIETĂȚI
Acidul gamma-aminobutiric (GABA) - este un aminoacid sintetizat în mod natural în creier, cel mai important neurotransmițător inhibitor al sistemului nervos central. Interacționează cu receptorii specifici GABAergici de tip A și B, contribuie la asigurarea echilibrului mental și fizic general al corpului.
În creier, neuronii eliberează GABA în fanta sinaptică, unde acesta interacționează cu alți neuroni. Cuplându-se cu receptorii neuronului, GABA declanșează o cascadă de semnalizare în interiorul neuronului, iar ca rezultat acesta devine mai puțin predispus la activarea altor neuroni. Astfel, celulele nervoase care recent au fost expuse acțiunii GABA, necesită stimuli mai puternici sau mai frecvenți din partea altor neuroni, înainte ca aceștia să activizeze și să trimită semnalul lor electrochimic în alte regiuni ale creierului sau corpului.
Drept urmare, în cazul excitaţiilor excesive, GABA inhibă sau reduce activitatea neuronilor din creier și sistemul nervos central. Astfel, GABA manifestă efect anticonvulsivant, sedativ, relaxant și îmbunătățește starea emoțională. Scade excitabilitatea, anxietatea (frica, stările de panică), fobiile, reduce stresul mental și fizic, induce calmul și dispoziția echilibrată, facilitează somnul.
GABA îmbunătățește circulația cerebrală și metabolismul creierului, sporește utilizarea glucozei, activizează procesele energetice și respirația tisulară, crește rezistența creierului la hipoxie, stabilizează funcțiile membranelor neuronale, stimulează sinteza proteinelor și eliminarea produselor metabolice toxice. Astfel, GABA manifestă efect neurometabolic/neurotrofic, neuroprotector, antihipoxic (important în condiții de ischemie). Ameliorează dinamica tulburărilor neurologice, psiho-emoționale și cognitive (îmbunătățește memoria, concentrarea atenției, crește productivitatea gândirii). Contribuie la restabilirea funcțiilor de vorbire și motorii după dereglări vasculare cerebrale.
GABA joacă rol important în buna funcționare a sistemului imunitar și endocrin al organismului, precum și în reglarea apetitului și a metabolismului general.
În deficit de GABA are loc disbalans între procesele de excitație și inhibiție. Apar dereglări psiho-emoționale, cognitive și neurologice: stare de stres, depresie, anxietate crescută, impulsivitate, migrenă și fibromialgie; mai sever – insomnie, tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție. Deficiența gravă poate duce la autism, schizofrenie, boala Parkinson, tulburare bipolară sau epilepsie.

RECOMANDĂRI PENTRU UTILIZARE
PANTOTEN se administrează pentru:
- reducerea excitației neuronale excesive și prevenirea ulterioară a consecințelor (convulsii, ticuri);
- ameliorarea simptomelor tulburării de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD);
- îmbunătățirea stării psiho-emoționale și reducerea stresului, anxietății (frică, stări de panică), depresiei și a diverselor forme de fobii (acrofobia ș.a.);
- inducerea stării de calm și relaxare, favorizarea somnului;
- stimularea funcției cognitive (memoria, atenția, productivitatea gândirii, puterea de concentrare mentală);
- creșterea rezistenței creierului la hipoxie și la acțiunea substanțelor toxice;
- reducerea consecințelor traumelor cranio-cerebrale, neuroinfecțiilor, encefalitei post-vaccinare;
- restabilirea masei musculare atrofiate.

MOD DE ADMINISTRARE ȘI DOZE
Se administrează pe cale orală, imediat după mese (la 15-30 minute).
Cu ajutorul seringii pentru administrare orală se măsoară cantitatea necesară de produs. Pentru a măsura corect volumul soluției, pistonul seringii se coboară până la capătul cilindrului, apoi se întroduce seringa în soluție și se ridică pistonul până la apariția cifrelor volumului necesar de produs. Seringa pentru administrare orală, înainte și după utilizare, se spală cu apă fiartă caldă.
Copii cu vârsta:
- 6 luni – 3 ani câte 2,5 mL soluție de 2 ori pe zi;
- 4 - 6 ani câte 2,5 mL soluție de 3 ori pe zi;
- 7 - 17 ani câte 5 mL soluție de 2 ori pe zi.
Adulți câte 5 mL soluție de 3 ori pe zi.
Durata administrării poate varia de la 1 - 4 luni, la nesesitate - până la 6 luni. După un repaus de 1-3 luni administrarea poate fi repetată.

REACŢII ADVERSE
Produsul nu conține substanțe cu potențial alergen. În caz de hipersensibilitate la ingredientele produsului sunt posibile reacții alergice (erupții cutanate, prurit).
Foarte rar pot apărea: dereglări gastrointestinale (grețuri, vomă, scăderea poftei de mâncare, constipaţii), cefalee, somnolenţă, oboseală, slăbiciune musculară.
Atât la depistarea reacţiilor adverse menționate mai sus, cât și la apariția altor reacții adverse, administrarea produsului se întrerupe şi se va consulta medicul sau farmacistul.

CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate individuală sau intoleranță la ingredientele produsului, insuficienţă renală acută, sarcină și perioada de alăptare, copii cu vârsta sub 6 luni.

AVERTISMENTE ȘI PRECAUȚII SPECIALE DE UTILIZARE
A nu se depăşi doza zilnică recomandată. A se evita utilizarea suplimentului alimentar ca înlocuitor pentru un regim alimentar variat. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.
Înainte de utilizarea produsului Pantoten se recomandă consultația medicului.
GABA poate scădea tensiunea arterială. Administrarea concomitentă a GABA cu preparatele antihipertensive poate duce la valori prea mici a tensiunii arteriale.
Pantoten intensifică acțiunea medicamentelor care influențează activitatea creierului (anticonvulsivante, antidepresive, tranchilizante ș.a.)
Produsul conține fructoză. Pacienții cu afecțiuni ereditare rare de intoleranță la fructoză sau sindrom de malabsorbție la glucoză-galactoză nu trebuie să administreze acest produs.
Pacienții cu diabet zaharat trebuie să ia în considerare faptul, că 1 mL produs conține 0,45 g fructoză.
Se interzice consumul băuturilor alcoolice pe perioada utilizării produsului.
Se recomandă evitarea conducerii mijloacelor de transport (auto-moto-velo) sau folosirii utilajelor, deoarece produsul poate cauza somnolenţă.

NATURA ŞI CONŢINUTUL AMBALAJULUI
Câte 100 mL soluție în flacoane din polimer sau sticlă de culoare brună.
Câte 1 flacon împreună cu seringa pentru administrare orală și prospectul în cutie din carton.

TERMEN DE VALABILITATE
3 ani.
A se consuma de preferinţă înainte de data înscrisă pe cutie/etichetă.

CONDIȚII DE PĂSTRARE
A se păstra la temperaturi sub 25C, în ambalajul original pentru a fi protejat de lumină. A nu se congela. După deschidere a se păstra flaconul la frigider (2-8 oC).

PRODUCĂTOR ȘI DISTRIBUITOR ÎN RM:
Întreprinderea Mixtă “VITAPHARM-COM” S.R.L.
str. Lenin, 9/5, MD-3812, mun. Comrat,
UTA Găgăuzia, Republica Moldova
Tel./fax: +(373 22) 260388
www.vitapharm.md
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 93946
  • Cod medicament 0
12 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat