Coșul este gol. Adăugați un produs

Chlorhexidina 0.05% 50ml spray sol. pentru igiena N1

33,95 lei
35 lei
Adaugă în coş
Proprietățile
Medicamentul are un efect antiseptic, este eficient împotriva oricăror bacterii, viruși și ciuperci.
Utilizarea îndelungată a clorhexidinei nu modifică ecosistemul microbian local, nu conduce la dezvoltarea suprainfecției și nici nu influențează apariția bacteriilor patogene rezistente la preparat.

Indicații

Produsul are proprietăți antiseptice, manifestă acțiune bactericidă față de bacteriile gram pozitive și gram negative, levuri, dermatofit și virusuri lipofile. Curăță și dezinfectează pielea fără a o leza.

Îngrijirea postoperatorie a bolnavilor în secțiile ORL și stomatologie.

Dezinfectarea rănilor purulente, afecțiunilor bacteriene și micotice ale pielii și mucoaselor.

În stomatologie (gingivite, stomatite, afte, parodontite, alveolite).

Profilaxia infecțiilor sexual transmisibile (chlamidioză, ureaplasmoză, trichomoniază, gonoree, sifilis, herpes genital – utilizarea nu mai târziu de 2 ore după actul sexual).

Modul de administrare

Extern sau topic, sub formă de irigări, gargarisme și aplicații.

Porțiunile afectate ale pielii sau mucoaselor se prelucrează cu un tampon de vată sau tifon îmbibat cu 5-10 ml soluție 0,05 % cu o expoziție de 1-3 min de 2-3 ori pe zi sau se efectuează irigări.

Pentru îngrijirea postoperatorie a bolnavilor în secțiile ORL și stomatologie se efectuează gargarisme după mese de 2-3 ori pe zi.

Pentru profilaxia bolilor sexual-transmisibile soluția 0,05 % se introduce cu ajutorul aplecătorului la bărbați în uretră 2-3 ml; la femei în uretră 1-2 ml și în vagin 5-10 ml, cu menținerea soluției 2-3 min. De asemenea e necesar de prelucrat pielea porțiunii interne a coapselor, pubisului, organelor genitale. După efectuarea procedurii nu se recomandă de urinat în decurs de 2 ore.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Depofarm
  • Article 88091
  • Țara producător Republica Moldova
Adăugat