Coșul este gol. Adăugați un produs

Lekoxa 200mg caps. N10x3

149,33 lei
153,95 lei
Adaugă în coş
Lekoxa 100 mg capsule Lekoxa 200 mg capsule
1. CE ESTE LEKOXA Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Lekoxa este utilizat ia adulţi pentru ameliorarea semnelor şi simptomelor care apar în poliartrita reumatoidă, boala artrozică sau spondilita anchilopoietică.
2. CE TREBUIE SĂ ŞTIŢI ÎNAINTE SÂ LUAŢI LEKOXA
Inainte să luaţi Lekoxa, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

- dacă în trecut aţi suferit de ulcer sau de sângerări la nivelul stomacului sau intestinului (Nu luaţi Lekoxa dacă în acest moment suferiţi de ulcer sau de sângerări la nivelul stomacului sau intestinului);

- dacă luaţi acid acetilsalicilic (chiar şi la doze mici cu rol protector cardiac);

- dacă utilizaţi medicamente pentru reducerea formării cheagurilor de sânge (ex.warfarină/alte anticoagulante asemănătoare warfarinei sau anticoagulante orale noi ca de exemplu apixaban);

- dacă utilizaţi medicamente numite corticosteroizi (de ex. prednison);

- dacă utilizaţi Lekoxa în acelaşi timp cu un alt AINS, altul decât acidul acetilsalicilic, precum ibuprofen sau didofenac, Utilizarea concomitentă a acestor medicamente trebuie evitată;

- dacă sunteţi fumător, suferiţi de diabet zaharat, hipertensiune arteriala sau colesterol crescut; -

- dacă inima, ficatul sau rinichii dumneavoastră nu funcţionează bine, medicul dumneavoastră poate dori să vă consulte periodic;

- dacă aveţi acumulare de lichide în corp (cum arfi glezne sau picioare umflate);

- dacă sunteţi deshidratat, de exemplu datorită vărsăturilor sau diareei, sau dacă luaţi medicamente diuretice (pentru a favoriza eliminarea apei prin urină);

- dacă aţi avut o reacţie alergică gravă sau o reacţie adversă gravă la nivelul pielii la orice medicament;

- dacă sunteţi bolnav ca urmare a unei infecţii sau credeţi ca aveţi o infecţie deoarece Lekoxa poate masca febra sau alte semne de infecţie şi inflamaţie;

- dacă aveţi vârsta peste 65 de ani, medicul dumneavoastră poate dori să vă consulte periodic;

- consumul de alcool şi AINS poate creşte riscul de probleme gastrointestinale.

Similar altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene AINS (de exemplu ibuprofen sau didofenac), acest medicament poate duce la creşterea presiunii sanguine şi de aceea, medicul dumneavoastră vă poate solicita monitorizarea regulată a presiunii sanguine.
ekoxa nu trebuie utilizat de către femei însărcinate sau care pot rămâne însărcinate (femei cu potenţial fertil care nu utilizează metode de contracepţie eficace) în timpul tratamentului. Dacă rămâneţi însărcinată în timpul tratamentului cu celecoxib, trebuie să întrerupeţi tratamentul şi să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru stabilirea unui tratament alternativ.

Alăptarea:

Lekoxa nu trebuie utilizat în timpul alăptării.

Fertilitatea:

Antiinflamatoarele nesteroidiene (AINS), incluzând Lekoxa, pot face mai dificilă obţinerea unei sarcini. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă intenţionaţi să rămâneţi gravidă sau dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor: Trebuie să cunoaşteţi felul în care reacţionaţi la Lekoxa înainte de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Dacă simţiţi ameţeli sau oboseală după ce aţi luat Lekoxa, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje până nu vă reveniţi.

Informaţii importante privind unele componente ale Lekoxa: Lekoxa conţine lactoză, dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

Raportarea reacţiilor adverse suspectate:

Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
3. CUM SĂ LUAŢI LEKOXA

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Dacă aveţi impresia că efectul Lekoxa este prea slab sau prea puternic, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Medicul dumneavoastră vă va spune ce doză de medicament să luaţi. Este foarte important să utilizaţi cea mai mică doză care vă poate controla durerea şi să nu luaţi Lekoxa o perioadă de timp mai lungă decât este necesar pentru a controla simptomele, deoarece riscul apariţiei efectelor adverse asociate problemelor cardiace poate creşte o dată cu doza şi durata utilizării.

Mod de administrare:

Lekoxa se administrează pe cale orală. Capsulele pot fi luate în orice moment al zilei, cu sau fără alimente. Cu toate acestea este recomandabil să luaţi dozele de Lekoxa în acelaşi moment al zilei. Dacă aveţi dificultăţi la înghiţirea capsulelor: întregul conţinut al capsulei poate fi golit cu grijă pe o linguriţă rasă de hrană semisolidă (de exemplu sos de mere, orez fiert, iaurt sau pireu de banane reci sau la temperatura camerei) şi trebuie să fie înghiţit imediat, cu aproximativ 240 ml de apă. Atunci când deschideţi capsula, menţineţi-o în poziţie verticală pentru ca granulele să se regăsească la baza capsulei apoi apăsaţi uşor partea superioară a capsulei şi răsuciţi pentru a desface capsula, având grijă să nu vărsaţi conţinutul capsulei.

Nu mestecaţi sau zdrobiţi granulele.

Dacă după 2 săptămâni de la începerea tratamentului nu constataţi nici o ameliorare a bolii, contactaţi medicul dumneavoastră. Doza recomandată este:

Doza recomandată în tratamentul bolii artrozice este de 200 mg în fiecare zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg în fiecare zi. Doza uzuală este reprezentată de:

• capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau capsulă de 100 mg de două ori pe zi

Poliartrita reumatoidă: Doza recomandată este de 200 mg in fiecare zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg în fiecare zi. Doza uzuală este reprezentată de: capsulă de 100 mg de două ori pe zi.

Spondilita anchilozantă: Doza recomandată este de 200 mg pe zi, dacă este necesar putând fi crescută de către medicul dumneavoastră până la maxim 400 mg.

Doza uzuală este reprezentată de:

• capsulă de 200 mg o dată pe zi; sau

• capsulă de 100 mg de două ori pezi.

Dacă aveţi probleme cu rinichii sau ficatul: asiguraţi-vă că medicul dumneavoastră ştie că aveţi probleme cu rinichii sau ficatul deoarece s-ar putea să aveţi nevoie de o doză mâi mică.

Vârstnicii, în special cei cu greutatea sub 50 kg: dacă aveţi vârsta peste 65 de ani şi în mod special dacă aveţi greutatea sub 50 kg, medicul dumneavostră poate dori să vă consulte periodic. Nu luaţi mai mult de 400 mg pe zi.

Utilizarea la copii: Lekoxa este doar pentru adulţi, nu poate fi utilizată la copii.

Dacă luaţi mai mult Lekoxa decât trebuie: Nu luaţi mai multe capsule decât v-au fost recomandate de către medicul dumneavoastră. Dacă aţi luat prea multe capsule, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, farmacistului sau unui spital şi luaţi medicamentul cu dumneavoastră.

Dacă uitaţi să luaţi Lekoxa: Dacă aţi uitat să luaţi o capsulă, luaţi-o imediat ce vă reamintiţi. Nu luaţi o doză dublă pentru a recupera o doză pe care aţi uitat să o luaţi.
4. CUM SE PĂSTREAZĂ LEKOXA

Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original. Nu utilizaţi Lekoxa după data de expirare, indicată pe ambalaj. Data de expirare se referă la uitima zi a lunii respective.Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 95103
  • Țara producător Turcia
  • Producător World Medicine
  • Cod medicament 9200900711
Adăugat