Coșul este gol. Adăugați un produs

Urofos 3g gran./sol.oral. N1

50,88 lei
52,45 lei
Adaugă în coş
Urofos 3 g granule pentru soluţie orală
Fosfomicină
1. Ce este Urofos şi pentru ce se utilizează
Urofos conține substanța activă fosfomicină trometamol. Fosfomicina trometamol este un antibiotic care omoară bacteriile, ce pot cauza infecții.
Urofos se utilizează pentru :
- tratamentul infecţiilor acute necomplicate ale tractului urinar inferior la femei, cauzate de agenţii patogeni sensibili la fosfomicină;
- profilaxia infecţiilor în caz de intervenţii chirurgicale sau diagnostice.
2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Urofos
Nu utilizaţi Urofos:
-dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la fosfomicină trometamol sau la oricare dintre celelalte componente (vezi pct. 6);
-dacă aveți insuficiență renală severă sau dacă sunteți un pacient care efectuează hemodializă;
-dacă aveți intoleranţă la unele categorii de glucide.
Atenţionări şi precauţii
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Urofos.
-&Înainte de administrarea fosfomicinei vi se va investiga eventuala existență posibilă a manifestărilor de reacții alergice la fosfomicină.
-&În timpul tratamentului cu fosfomicină pot apărea reacții alergice, care pot fi grave. La apariția lor opriți tratamentul cu fosfomicină și adresați-vă imediat la medic, care vă va stabili un tratament medical adecvat.
-Au existat cazuri de diaree asociate cu antibiotice în cazul administrării a aproape tuturor medicamentelor antibacteriene cu grade diferite de severitate. &În cazul diareei severe, persistente și/sau prezenței sângelui în scaun, în timpul sau după tratamentul cu fosfomicină, trebuie să consultați imediat medicul, deoarece este posibil să fie necesar un tratament specific cât mai curând posibil.
-Dacă după tratamentul cu acest medicament, după 2 sau 3 zile persistă unele dintre simptomele locale, aceasta nu indică un eșec terapeutic, dar pot fi determinate de inflamația anterioară.
Copii
Experiența de utilizare a Urofos la copii este limitată. Nu se recomandă de utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani.
Urofos împreună cu alte medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.
Atunci când Urofos este utilizat concomitent cu metoclopramida, folosită pentru a trata probleme digestive, pot scădea concentrațiile serice și urinare de fosfomicină și de aceea nu trebuie utilizate împreună. Alte medicamente care cresc motilitatea intestinului pot produce, de asemenea, un efect similar.
Dacă luați un anticoagulant (așa-numiții antagoniști ai vitaminei K) în timpul administrării anumitor antibiotice, este posibil să vi se modifice timpul de coagulare a sângelui. Prin urmare, medicul dumneavoastră poate decide să vă monitorizeze coagularea îndeaproape, în timpul administrării de Urofos.
Urofos împreună cu alimente, băuturi şi alcool
Alimentele pot întârzia absorbţia fosfomicinei, ducând la concentrații reduse în sânge și urină. Urofos trebuie administrat pe stomacul gol (peste 2-3 ore după masa).
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, informaţi medicul sau farmacistul până la iniţierea administrării preparatului.
Actualmente nu se consideră adecvată tratarea în regim de doză unică a infecției acute necomplicate a vezicii urinare la gravide. Fosfomicina este excretată în laptele matern în concentrație mică după o injectare unică. Prin urmare, Urofos se poate administra în perioada de lactație sub formă de doză orală unică.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
La unii pacienți fosfomicina a provocat amețeli, care pot influența asupra capacității de a conduce vehicule și de a folosi utilaje.
Urofos conţine zaharoză.
Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.
3. Cum să luaţi Urofos
Luaţi întotdeauna acest preparat exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.
Doze și frecvenţa administrării
Doza recomandată pentru tratamentul infecţiilor acute necomplicate ale tractului urinar inferior este doza unică de 3 g.
Doza recomandată pentru profilaxia infectării căilor urinare în caz de intervenţii chirurgicale sau diagnostice constituie 3 g cu 3 ore înainte de intervenţii și 3 g peste 24 ore după prima administrare.
Mod de administrare
Conţinutul unui plic se dizolvă într-un pahar cu apă şi se administrează imediat după preparare. Soluţia preparată de Urofos este omogenă şi opalescentă. Preparatul se administrează pe cale orală, pe stomacul gol (peste 2-3 ore după mese), preferabil înainte de culcare şi după golirea vezicii urinare.
Copii
Urofos nu este recomandat de utilizat la copii cu vârsta sub 12 ani, deoarece există date clinice limitate.
Vârstnici
Pentru tratamentul pacienților cu vârsta sub 75 ani doza recomandată este similară, ca la adulți.
Insuficienţă renală
Urofos nu se va utiliza la pacienţii cu insuficienţă renală severă.
Insuficienţă hepatică
Nu este necesară ajustarea dozei pentru pacienţii cu insuficienţă hepatică.
Dacă luaţi mai mult Urofos decât trebuie
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă ați folosit Urofos în doze mai mult, decât este necesar. &În caz de supradozaj cu Urofos au fost raportate următoarele reacţii: afectarea echilibrului și tulburări de auz, gust metalic și tulburări ale gustului.
Dacă uitaţi să luaţi Urofos
Urofos se administrează în doză unică, dacă ați uitat să o luați, luați-o imediat ce vă amintiţi.
Dacă încetaţi să utilizaţi Urofos
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
4. Reacţii adverse posibile
Ca şi alte medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Dacă aveţi oricare dintre următoarele simptome ale unei reacţii adverse severe, întrerupeţi administrarea acestui medicament şi adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau departamentului de urgenţă al celui mai apropiat spital:
-reacţii alergice sau anafilactice: dificultăţi de respiraţie, spasmul şi obstrucţia căilor respiratorii, manifestări pe piele;
-o reacţie alergică bruscă, gravă şi uneori letală caracterizată prin dificultăţi în respiraţie, scăderea bruscă a tensiunii arteriale (şoc anafilactic);
-umflare a buzelor, limbii, feţei sau gâtului, dificultate bruscă în respiraţie, vorbire sau înghiţire (edem angioneurotic);
-diaree (scaun lichid) gravă, care durează o lungă elasticitate de timp sau conţine sânge. Aceasta poate fi un semn al unei inflamaţii grave a intestinului (colita pseudomembranoasă);
-scădere gravă a numărului de celule din sânge (anemie aplastică).
Alte reacţii adverse posibile:
Reacţii adverse frecvente (afectează până la 1 din 10 pacienţi)
-inflamația vaginului și a vulvei;
-dureri de cap, amețeli;
-diaree, grețuri.
Reacţii adverse mai puţin frecvente (afectează până la 1 din 100 de pacienţi)
-vomă, dureri abdominale;
-erupții cutanate, pete roșii însoțite sau nu de mâncărime (urticarie), mâncărime.
Reacţii adverse rare (afectează până la 1 din 1000 de pacienţi)
-suprainfecții, provocate de bacterii rezistente.
Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
-creșterea numărului de eozinofile (un anumit tip de globule albe din sânge);
-pete mici de culoare roșie-vișinie, care apar pe piele datorită unei rupturi capilare (peteșii);
-reacții alergice;
-pierderea poftei de mâncare;
-afectarea vederii;
-creșterea valorii fosfatazei alcaline;
-inflamație la locul injectării.
Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
5. Cum se păstrează Urofos
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP.
Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. &Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Urofos
Substanța activă este fosfomicina. 1 plic conţine fosfomicină 3 g (sub formă de fosfomicină trometamol 5,631 g);
Celelalte componente sunt: zaharoză, dioxid de siliciu coloidal anhidru, esență de portocale, esență de mandarine, zaharină sodică.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător GM Pharmaceuticals Ltd.
  • Țara producător E.U.
  • Article 92066
  • Cod medicament 0608530046
Adăugat