Coșul este gol. Adăugați un produs

Lucetam 1g/5ml sol.inj. N5x2

. Ce este Lucetam soluţie injectabilă şi pentru ce se utilizează
Piracetamul, substanţa activă din Lucetam, ameliorează metabolismul în celulele nervoase, normalizează structura şi restabileşte funcţia celulelor membranare, care asigură hotarele celulei, ameliorând, astfel, fluxul de informaţie dintre celule. Piracetamul ameliorează circulaţia cerebrală şi metabolismul în ţesuturile cerebrale. Piracetamul reduce lipirea plachetelor sanguine şi legarea lor de peretele vascular, ceea ce este o prima etapă pe calea formării trombusului (conglomerat de sânge) şi închiderea lumenului vasului.
Indicaţii pentru utilizare:
- Tratamentul tulburărilor de memorie, tulburărilor de atenţie cu reducerea stării de veghe şi lipsa motivaţiei, care se dezvoltă în rezultatul afecţiunii sau tulburării funcţiei cerebrale.
- Tratamentul miocloniilor de origine corticală (fasciculaţii anormale a muşchilor, determinate de tulburările în sistemul nervos central) în monoterapie sau în asociere cu alte medicamente.
- Tratamentul ameţelii cu senzaţie de învârtire (vertij) şi al bolilor însoţite de tulburări ale echilibrului (cu excepţia celor asociate cu tulburări vasculare şi boli psihice).
Copii şi adolescenţi cu vârsta peste 8 ani
- În asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice) – pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8 ani cu dificultăţi de însuşire şi dislexie.
În stări acute, de asemenea în caz când este dificilă sau imposibilă administrarea orală (tulburări de deglutiţie, starea inconştientă a pacientului) se recomandă administrarea preparatului Lucetam, soluţie injectabilă.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Lucetam soluţie injectabilă
Lucetam soluţie injectabilă nu se va administra:
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la piracetam, la alţi derivaţi de pirolidonă sau la oricare dintre celelalte componente acestui medicament (enumerate la punctul 6)
- dacă aveţi insuficienţă renală severă cronică în stadiul terminal,
- dacă aveţi sângerare la nivelul creierului (ictus hemoragic)
- dacă aveţi Coree Huntington.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizaţi Lucetam soluţie injectabilă adresaţi-vă medicul dumneavoastră sau farmacistului.
Informaţi medicul dumneavoastră:
- dacă aveţi boală renală, deoarece excreţia preparatului Lucetam poate să scadă, crescându-i efectele. Poate fi necesară ajustarea dozei. Dacă sunteţi vârstnic, medicul trebuie să vă controleze sistematic funcţia rinichilor dumneavoastră;
- dacă aveţi probleme ale coagulării sângelui, hemoragie severă sau sunteţi din grupul de risc crescut de dezvoltare a hemoragiei (de exemplu în rezultatul ulcerului gastric şi intestinal);
- dacă aţi avut în trecut hemoragie cerebrală (ictus hemoragic);
- dacă vi s-a efectuat o intervenţie chirurgicală majoră, inclusiv stomatologică;
- dacă aveţi fasciculaţii convulsive a muşchilor, determinate de tulburările în sistemul nervos central, deoarece sistarea bruscă a preparatului Lucetam poate determina reapariţia convulsiilor.
În stările descrise mai sus administrarea preparatului Lucetam necesită control medical riguros.
Copii cu vârsta peste 8 anişi adolescenţi
Preparatul poate fi administrat în asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice) – pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8 ani cu dificultăţi de însuşire şi dislexie (dificultăţi la citire).

Lucetam soluţie injectabilă împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.
Vă rugăm să spuneţi obligatoriu medicului dumneavoastră, dacă luaţi următoarele preparate:
- preparate, care conţin hormoni tiroidieni
- preparate, care inhibă coagularea sângelui, precum warfarina sau acenocumarol
- acid acetilsalicilic în doze mici (remediu analgezic şi antipiretic, care de asemenea se administrează pentru tratamentul şi profilaxia bolilor cardio-vasculare)
Utilizarea acestor medicamente concomitent cu Lucetam necesită supraveghere medicală atentă sau, în anumite cazuri, modificarea dozei.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Sarcina
Deoarece nu există experienţă clinică de administrare a preparatului în sarcină, piracetamul nu trebuie utilizat în timpul sarcinii cu excepţia cazurilor excepţionale, şi doar în cazul când beneficiul scontat pentru mamă depăşeşte orice risc potenţial pentru făt.
Alăptarea
Deoarece piracetamul este excretat în laptele matern, de aceea Lucetam nu trebuie administrat în perioada de alăptare, sau în timpul tratamentului cu Lucetam alăptarea la sân se va sista.
Înainte de a lua orice medicament consultaţi medicul dumneavoastră.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Având în vedere reacţiile adverse ale piracetamului, nu poate fi exclusă influenţa preparatului asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. De aceea gradul de restricţii sau interdicţii medicul trebuie să determine pentru fiecare pacient în mod individual.

3. Cum să luaţi Lucetam soluţie injectabilă
Preparatul Lucetam indicat dumneavoastră se administrează intravenos, timp de câteva minute.
Doza şi durata tratamentului se va determina de medicul dumneavoastră având în vedere starea dumneavoastră, vârsta şi alte maladii.

Copii cu vârsta peste 8 ani şi adolescenţi
Pentru tratamentul copiilor cu vârsta de la 8 ani şi adolescenţilor cu dificultăţi de însuşire şi dislexie se administrează în asociere cu alte metode (inclusiv metode logopedice).
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind administrarea preparatului adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile Ca toate medicamentele, acest preparat poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţii adverse severe, legate de reacţia alergică, cu frecvenţă necunoscută:
- edem al buzelor, gurii sau gâtului, care cauzează respiraţie şi înghiţire dificilă;
- pierderea conştienţei sau stare, apropare de pierderea conştienţei;
- urticarie.
Dacă la dumneavoastră apare orice simptome enumerat mai sus, nu administrat acest preparat şi adresaţi-vă imediat la medic!
Următoarele reacţii adverse au fost aportate în timpul studiilor clinice şi în perioada de după punere pe piaţă a preparatului:
Frecvente (care afectează 1-10 din 100 pacienţi)
Mişcări violente care apar brusc (hiperkinezie), creşterea masei corporale, nervozitate.
Mai puţin frecvente (care afectează 1-10 din 1000 pacienţi)
Slăbiciune, somnolenţă, depresie.
Rare (care afectează 1-10 din 10000 pacienţi)
Durere la locul de injecţie, formarea cheagurilor de sânge cu inflamaţia peretelui venei, febră, scăderea tensiunii arteriale.
Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile)
Sângerări, reacţii alergice severe, reacţii de hipersensibilitate, nelinişte, anxietate, stare de confuzie de conştiinţă, halucinaţii, ataxie (tulburări de coordonare), tulburări a senzaţiei de echilibru, agravarea epilepsiei, dureri de cap, insomnie, ameţeli cu senzaţie de învârtire (vertij), dureri abdominale, dureri la nivelul abdomenului superior, diaree, greaţă, vărsături, edem al buzelor, gurii sau gâtului, care cauzează respiraţie şi înghiţire dificilă (edem angioneurotic), inflamaţie a pielii, mâncărime, urticare.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amed.md sau e-mail:farmacovigelenta@amed.md
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

5. Cum se păstrează Lucetam soluţie injectabilă
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare, care este înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi semnele vizibile de deteriorare a calităţii lui (de exemplu, modificarea culorii).
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Lucetam soluţie injectabilă
Substanţa activă este piracetam.
1 ml soluţie injectabilă conţine piracetam 200 mg.
Celelalte componente sunt: acetat de sodium trihidrat, acid acetic glacial, apă injectabilă.

Cum arată Lucetam soluţie injectabilă şi conţinutul ambalajului:
Soluţie injectabilă
Soluţie transparentă incoloră, fără miros.
Ambalaj:
Lucetam 1 g/5 ml soluţie injectabilă
Câte 5 ml soluţie în fiolă din sticlă transparentă cu volum de 5 ml. Câte 5 fiole în blister. Câte 2 blistere împreună cu prospect în cutie de carton.
Lucetam 3 g/15 ml soluţie injectabilă
Câte 15 ml în fiolă din sticlă transparentă cu volum de 15 ml. Câte 4 fiole în blister. Câte 1 sau 5 blistere împreună cu prospect în cutie de carton.


Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul
Deţinătorul certificatului de înregistrare
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.
Ungaria

Fabricantul
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1165 Budapesta, Bökényföldi út 118-120.
Ungaria

Acest prospect a fost revizuit în August 2017

Informaţii detaliate privind acest medicament sunt disponibile pe site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale (AMDM) http://nomenclator.amed.md/


Următoarele informaţii sunt destinate numai profesioniştilor din domeniul sănătăţii

Regimul de dozare
Doze nictemerale recomandate în funcţie de indicaţie terapeutică:
Tratamentul simptomatic în cadrul sindromului psiho-organic (tulburări de memorie, tulburări de atenţie şi lipsa motivaţiei, care s-au dezvoltat în rezultatul afectării sau tulburării funcţiei cerebrale): doza nictemerală recomandată constituie 2,4-4,8 g, divizate în 2-3 prize.
Tratamentul miocloniilor de origine corticală: În miocloniile de origine corticală tratamentul se începe cu o doză iniţială de 7,2 g piracetam pe zi, care poate fi crescută cu câte 4,8 g piracetam la intervale de 3-4 zile, până la o doză maximă zilnică de 24 g. Doza nictemerală trebuie divizată în 2-3 prize.
Tratamentul ameţelii (vertij)
Doza nictemerală recomandată constituie 2,4 g - 4,8 g piracetam, administrată în două sau trei prize.
Tratamentul la copii cu dificultăţi de însuşire şi dislexie în asociere cu metode logopedice:
La copii cu vârsta peste 8 ani şi adolescenţi doza nictemerală recomandată constituie 3,2 g piracetam pe zi, administrată în 2 prize.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Cod medicament 1600500859
  • Article 12779
  • Țara producător Ungaria
  • Producător Egis
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat