Coșul este gol. Adăugați un produs

Corinfar retard 20mg comp. film. N50

Indicaţii
Hipertensiunea arterială esenţială, angina pectorală cronică stabilă, angina vasospastică (Prinzmetal), infarctul de miocard asociat cu hipertensiune arterială, insuficienţa cardiacă congestivă, sindromul Raynaud.

Utilizare terapeutică

Câte 10-20 mg de 2-3 ori pe zi. La necesitate 120 mg/zi. În urgenţe se administrează sublingual (comprimatele). După administrarea preparatului se recomandă poziţie orizontală timp de 30-60 min. La atingerea efectului terapeutic doza se micşorează la 10 mg de 3 ori pe zi. Cura de tratament este de 1-2 luni. În cazul bolnavilor cu angină pectorală asociată cu hipotensiune arterială doza este de 10 mg de 3 ori pe zi cu controlul regulat al tensiunii arteriale. Comprimatele rapid-retard se administrează câte 1 comprimat de 2 ori pe zi (la necesitate câte 2 comprimate de 2 ori pe zi). Dacă în 2 săptămâni de tratament starea pacientului nu se ameliorează se trece la formele rapide. Aceste comprimate trebuie înghiţite întregi. Administrarea intra-coronariană se face în bolus cu controlul riguros al tensiunii arteriale şi frecvenţei cardiace. Soluţia perfuzabilă se administrează i.v. în puseurile hipertensive sau spasmele coronariene spontane cu viteza 0,0208-0,0104 mg/min (5 mg în 4-8 ore).

Supradozare

Hipotensiune arterială severă şi prelungită, disfuncţia nodului sinusal şi atrioventricular, hiperglicemie. Tratament: Lichide, săruri de calciu şi dopamină i.v. În cazurile grave se recomandă hemoforeză. Hemodializa este ineficientă.

Efecte adverse

Cefalee, ameţeli, confuzie, depresie psihică, parestezii, astenie, tahicardie, hipotensiune arterială, edeme maleolare. Reacţii alergice cutane (prurit, urticarie, eritem ş.a.), înroşirea pielii. Greaţă, senzaţie de greutate, uneori diaree, afecţiuni hepatice. Creşterea diurezei, afecţiuni renale temporare.
Contraindicaţii
Hipotensiunea arterială, infarctul acut de miocard asociat cu şoc sau colaps vascular, şocul cardiogen, sarcina, lactaţia, hipersensibilitatea la preparat.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător AWD.pharma
  • Article 15028
  • Țara producător Germania
  • Cod medicament 1400260171
Adăugat