Coșul este gol. Adăugați un produs

Rispen 1mg comp. film. N10x5

118,97 lei
122,65 lei
Adaugă în coş
Ce este Rispen și pentru ce se folosește
Rispen aparţine unui grup de medicamente denumite " antipsihotice " .

Rispen se folosesc pentru urmatoarele boli:

· Schizofrenie, în care este posibil să vedeți, să vă auziți sau să simțiți lucruri care în realitate nu sunt prezente, să credeți lucruri care nu sunt adevărate sau să vă simțiți neobișnuit de sauus conf.

· Mania, în care este posibil să vă simțiți foarte exaltat, euforic, agitat, entuziasmat sau hiperactiv. Mania se produce într-o boală numită "tulburare bipolară".

· Tratament pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresivității de lungă durată a persoanelor cu demență Alzheimer, care se rănesc pe sine sau pe alte persoane. Înainte de acesta, trebuie să se fi utilizat tratament alternativ (nemedicamentoase).

· Tratament pe termen scurt (până la 6 săptămâni) al agresiv de lungă durată la copiii cu intelect redus (cu vârsta de cel puțin 5 ani) și adolescenții cu tulburări de comportament.



Rispen poate ameliora simptomele bolii dumneavoastră și poate opri reapariția simptomelor. Cum sa luaţi Rispen



Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum va spus medicul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.



Dozele recomandate sunt după cum urmează:



Adulti

Pentru tratamentul schizofreniei

Doza uzuală de început este de 2 mg pe zi; aceasta poate fi crescută la 4 mg pe zi într-o doua zi de tratament. Doza dumneavoastră poate fi modificată de către medicul dumneavoastră în funcție de modul în care răspundeți la tratament. Majoritatea persoanelor se simt mai bine cu doze zilnice de 4 până la 6 mg. This doză totală zilnică poate fi luată fie într-o singură priză, fie împărțită în două prize zilnice. Medicul dumneavoastră vă va spune care variantă este cea mai bună pentru dumneavoastră.



Pentru tratamentul maniei

Doza de început va fi în mod normal de 2 mg o dată pe zi. Ulterior, doza dumneavoastră poate fi modificată treptat de către medicul dumneavoastră în funcție de modul în care răspundeți la tratament. Majoritatea pacienților se simt mai bine cu doze zilnice de 1 până la 6 mg o dată pe zi.



Pentru tratamentul agresiv de lungă durată a persoanelor cu demență Alzheimer

Doza de început va fi în mod normal de 0.25 mg de două ori pe zi. Ulterior, doza dumneavoastră poate fi ajustată treptat de către medicul dumneavoastră în funcție de modul în care răspundeți la tratament. Majoritatea pacienților se simt mai bine cu doze zilnice de 0,5 mg de două ori pe zi. La unii studii poate fi necesar o doză de 1 mg de două ori pe zi. Durata tratamentului la copiii cu demență Alzheimer nu trebuie să fie mai mare de 6 săptămâni.



Varstnici

Pentru tratamentul schizofreniei si maniei

Doza de început va fi în mod normal de 0.5 mg de două ori pe zi. Doza dumneavoastră poate fi crescut apoi treptat de către medicul dumneavoastră la 1 mg până la 2 mg de două ori pe zi, în funcție de modul în care răspundeți la tratament. Medicul dumneavoastră vă va spune care este varianta cea mai bună pentru dumneavoastră.



Pentru tratamentul agresiv de lungă durată a persoanelor cu demență Alzheimer

La fel ca la adulti.



Copii si adolescenti

Copiii și adolescenții cu vârsta sub 18 ani nu trebuie tratați cu Rispen pentru schizofrenie și mania din tulburarea bipolară.



Pentru tratamentul tulburărilor de comportament la copii și adolescenți

Doza va depinde de greutatea copilului dumneavoastră:

- Pentru copii și adolescenți cu greutatea mai mică de 50 kg

Doza inițială va fi în mod normal de 0.25 mg o dată pe zi.

Doza poate fi crescută la interval de două zile în trepte de 0.25 mg pe zi.

Doza uzuală de întreținere este de 0.25 mg până la 0.75 mg o dată pe zi.



- Pentru copii și adolescenți cu greutatea de 50 kg sau mai mult

Doza inițială va fi în mod normal de 0.5 mg o dată pe zi.

· Doza poate fi crescută la interval de două zile în trepte de 0.5 mg pe zi.

Doza uzuală de întreținere este de 0,5 mg până la 1,5 mg o dată pe zi.



Durata tratamentului la pacienţii cu tulburări de comportament nu trebuie să depăşească 6 săptămâni.



Copiii cu vârsta sub 5 ani nu trebuie tratați cu Rispen pentru tulburări de comportament.



Persoane cu afecțiuni ale rinchilor sau ficatului

Indiferent de boala care trebuie tratată, dozele de inițiereși cele de întreținere trebuie să înjumătățite. Cresterile dozei trebuie să fie mai lente la aceștia. Risperidona trebuie să utilizeze cu precauție această grupă de oameni.



Rispen comprimate filmat

- este disponibil în patru concentrații, de 1 mg, 2 mg, 3 mg și 4 mg, care să permită doze precise.

- Rispen 1 mg prezenta o linie mediană pentru divizarea comprimatului în două părți egale, care permis obținerea dozei de 0.5 mg. Comprimatul poate fi divizat in doze egale.

- în cazul în care este nevoie de o doză inițială de 0.25 mg, medicul dumneavoastră vă va prescrie un alt medicament care conține risperidonă, care permite administrarea dozei de 0.25 mg.



Trebuie să înghițiți comprimatul cu o cantitate suficientă de apă. Posibilitate de reacție adversă



Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.



Spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă

apar cheaguri de sânge în vene, în special la picioare (simptomele includ umflături, durere și înroșirea piciorului), care pot circula prin vasele de sânge până la plămâni și determină dificultăți în respirație. Dacă observați apariția oricărui simptom menționat, adresați-vă imediat medicului dumneavoastră.

· Aveți demență și observați apariția ția bruscă a unei modificări a stării dumneavoastre mintale sau slăbiciune sau amorțeală a feței, brațelor sau picioarelor, în special pe o singură parte sau apariția vorbirii neclare și pentru o durată scurtă de timp. Acestea pot fi semne de accident vascular cerebral.

· aveți febră, rigiditate musculară, transpirații sau scăderea nivelului de conștiență (o tulburare numită “Syndrome neuroleptic malign”). Poate fi necesar tratament medical de urgenta.

· sunteţi bărbat şi aveţi o erecţie prelungită sau dureroasă. Aceasta se numeste priapism. Poate fi necesar tratament medical de urgenta.

aveţi mişcări ritmice, involuntare ale limbii, gurii şi feţei. Poate fi necesar întreruperea tratamentului cu risperidonă.

· aveți o reacție alergică severă caracterizată prin febră, umflături ale gurii, feței, buzelor sau limbii, senzație de lipsă de aer, mâncărimi, erupție trecătoare pe piele, sau scădere a tensiunii arteriale.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 22505
  • Producător Zentiva
  • Țara producător Cehia
  • Cod medicament 1800200270
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat