Coșul este gol. Adăugați un produs

Sensodyne Ata dentara 30m

Ata dentara Sensodyne Total Care, 30 m


• Formula cu fluor
• Aroma mentolata
• Expandabila in contact cu saliva  curatare optima a spatiilor interdentare

Cum actioneaza ata dentara Sensodyne?

Ata dentara Sensodyne Expanding Floss este expandabila in contact cu saliva, fapt ce ii permite o curatarea spatiilor interdentare chiar si acolo unde perii periutei de dinti nu pot ajunge. Are aroma mentolata pentru a oferi o senzatie de prospetime si curatare.
Pentru o eficienta maxima, folosirea atei dentare trebuie urmata de periaj si clatire cu apa de gura. In acest fel, placa bacteriana si resturile alimentare vor fi indepartate, iar dumneavoastra veti fi protejati impotriva sensibilitatii dentare si problemelor gingivale, prin folosirea unei paste de dinti Sensodyne, prin periaj de doua ori pe zi.


SENSODYNE
Pasta de dinti Sensodyne este recomandata de medicii stomatologi din intreaga lume pentru a combate sensibilitatea dentara. Este dovedit clinic ca, prin utilizare regulata, de doua ori pe zi, aceasta ofera protectie continua impotriva sensibilitatii dentare comparativ cu o pasta de dinti obisnuita.
Ce este sensibilitatea dentara?

Sensibilitatea dentara este o problema dentara frecventa, dezvoltata in timp. Denumita si hipersensibilitate dentinara sau sensibilitatea dintilor, este durerea ce rezulta din expunerea dentinara, fiind o reactie la stimuli chimici, termici sau fizici. Dentina contine canalicule dentinare in care se afla terminatiile nervoase ale dintelui si este protejata de smaltul dentar. In cazul sensibilitatii dentare, din diverse cauze precum retractia gingivala sau uzura smaltului, dentina este expusa. Cand dentina expusa intra in contact cu alimente sau bauturi calde, reci, dulci, acre, miscarea fluidului din canaliculele dentinare stimuleaza terminatiile nervoase din interiorul dintelui cauzand o durere scurta, ascutita ce se mentine doar pe durata de aplicare a stimulului declansator.

Doar un medic stomatolog poate confirma daca ai sensibilitate dentara sau nu. Conform studiilor, 1 din 3 persoane adulte sufera de aceasta afectiune [Addy, 2002] si, de asemenea, 2 din 5 adulti tineri (18-35 ani), conform [West 2013].

Ce este eroziunea dentara ?

Este definita ca uzura chimica, graduala a tesuturilor dentare sub actiunea acizilor sau a mediului acid din cavitatea orala.
Dintii cei mai afectati de eroziunea dentara sunt de obicei incisivii, acestia avand un rol important in procesul de masticatie.

Ce cauzeaza sensibilitatea dentara?

Unele din principalele cauze ale sensibilitatii sunt:
1. Igiena orala deficitara sau absenta, ce determina aparitia placii bacteriene si a tartrului.
2. Retragerea gingiilor, ca urmare a afectiunilor gingivale (gingii inflamate, sangerari gingivale, retractia gingivala, parodontoza).
3. Deteriorarea smaltului, care poate aparea ca urmare a scrasnitului din dinti voluntar sau involuntar in timpul somnului, periajului excesiv sau agresiv, uzurii chimice sub actiunea acizilor sau uzurii fiziologice, producand expunerea dentinei.

Cand dentina expusa intra in contact direct cu stimulii declansatori (alimente calde, reci, dulci, acre, aer rece sau periajul dentar) apare o durere spontana de scurta durata.

Cum poti preveni sau ameliora sensibilitatea dentara ?

1. Inlocuieste pasta de dinti obisnuita cu o pasta special conceputa pentru hipersensibilitatea dentara, cu fluor si abrazivitate scazuta, asa cum este Sensodyne.
2. Foloseste periute de dinti special concepute pentru sensibilitate dentara, cu peri moi sau de duritate medie.
3. Periaza dintii de 2 ori pe zi, nu mai mult de 3 ori pe zi, printr-un periaj corect.
4. Periaza dintii cu blandete, cu o miscare circulara, evitand aplicarea unei presiuni exagerate.
5. Evita bauturile si alimentele acide, cum ar fi bauturile carbogazoase.
6. Foloseste o apa de gura fluorurata fara alcool.
7. Colaboreaza activ cu medicul tau stomatolog si mergi la controale regulate.
8. Deoarece este mai usor sa previi, decat sa tratezi, pentru rezultate optime, foloseste pasta de dinti impreuna cu periuta de dinti, ata dentara si apa de gura, pentru o igiena orala corecta!
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător GSK Consumer
  • Țara producător M. Britanie
  • Article 27847
Adăugat