Coșul este gol. Adăugați un produs

Vinpocetina 5mg comp. N20x3 (Balkan)

Vinpocetin-BP 5 mg comprimate

Vinpocetin-BP 10 mg comprimate

Vinpocetină

1. CE ESTE VINPOCETIN-BP COMPRIMATE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Vinpocetin-BP comprimate conţine vinpocetină ca substanţă activă. Vinpocetina îmbunătăţeşte metabolismul cerebral, stimulează microcirculaţia cerebrală şi relaxează în mod selectiv vasele sanguine cerebrale. Acestea sunt însoţite de creşterea flexibilităţii eritrocitelor, inhibarea agregării plachetare şi scăderea vâscozităţii sanguine.

Vinpocetin-BP comprimate este indicat în:

- tratamentul diferitelor forme de tulburări circulatorii cerebrale-stări post-accident vascular cerebral, demenţă vasculară, arterioscleroză cerebrală, encefalopatie posttraumatică sau hipertensivă, insuficienţă vertebrobazilară; ameliorarea simptomelor psihice şi neurologice datorate tulburărilor circulatorii cerebrale.

- tratamentul tulburărilor vasculare cronice ale coroidei şi retinei.

- tratamentul presbiacuziei de percepţie, boala Menière şi tinitus.

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NORBACTIN

Nu utilizaţi Vinpocetin-BP comprimate

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la vinpocetină sau la oricare dintre celelalte componente ale Vinpocetin-BP comprimate.

- dacă aveţi hemoragie cerebrală în fază acută, ischemie coronariană severă sau aritmie cardiacă severă.

- dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Vinpocetin-BP comprimate

Doza trebuie redusă la pacienţii cu insuficienţă renală avansată. În caz de hipotensiune arterială sau aritmie cardiacă se recomandă întreruperea utilizării acestui medicament. Se recomandă controlul ECG în cazul sindromului QT prelungit sau atunci când se utilizează alt medicament care poate determina prelungirea intervalului QT. Folosirea la pacienţii cu epilepsie impune prudenţă (supraveghere medicală, control EEG, ajustarea eventuală a dozelor de antiepileptice). În cazul folosirii îndelungate este necesar controlul periodic al hemogramei. Nu există suficiente date privind utilizarea acestui medicament la copii şi adolescenţi. Vinpocetin-BP comprimate conţine lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Discutaţi cu medicul dumneavoastră dacă atenţionările de mai sus corespund situaţiei dumneavoastră din trecut.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. În cazuri rare, vinpocetina măreşte efectul hipotensiv al α-metildopa. Nu au fost observate alte interacţiuni.

Utilizarea Vinpocetin-BP comprimate cu alimente şi băuturi

Se recomanda luarea Vinpocetin-BP comprimate în timpul sau imediat după masă. Administrarea acestui medicament în timpul meselor îi măreşte biodisponibilitatea.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Este contraindicată utilizarea vinpocetinei în timpul sarcinii şi alăptării.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Pacienţii care administrează vinpocetină se vor abţine de la conducerea autovehiculelor sau de la exercitarea altor activi tăţi potenţial periculoase, care necesită atenţie sporită şi reacţii psihomotorii rapide.

3. CUM SĂ UTILIZAŢI VINPOCETIN-BP COMPRIMATE

Utilizaţi întotdeauna Vinpocetin-BP comprimate exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Vinpocetina se administrează pe cale orală.

Preparatul se administrează oral câte 5-10 mg de 3 ori pe zi în decurs de 1-6 luni (în medie 3-4 luni). Înainte de sistarea administrării preparatului este necesar de micşorat treptat doza. Se admite repetarea curei de tratament de 2-3 ori pe an. În cazuri speciale, doza totală zilnică poate fi crescută treptat până la maxim 1 mg/kg. Administrarea medicamentului în timpul meselor sau imediat după acestea îi măreşte biodisponibilitatea. Acţiunea terapeutică a medicamentului Vinpocetin-BP comprimate începe după circa o săptămână, efectul terapeutic maxim este atins în circa 3 luni, iar îmbunătăţirea stării clinice a pacientului poate fi observată după 6-12 luni de tratament.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Vinpocetin-BP comprimate

Nu sunt cunoscute cazuri de supradozaj accidental cu vinpocetină. Dacă luaţi o doză mai mare decât doza zilnică recomandată, adresaţi-vă imediat medicul dumneavoastră sau farmacistul.

Dacă uitaţi să utilizaţi Vinpocetin-BP comprimate

Dacă uitaţi să luaţi o doză de Vinpocetin-BP comprimate, continuaţi tratamentul conform schemei de tratament care va fost recomandată. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Vinpocetin-BP comprimate poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Reacţiile adverse au fost clasificate în funcţie de frecvenţa cu care apar, astfel:

- frecvente la mai mult de 1 pacient din 100, dar la mai puţin de 1 din 10 pacienţi;

- mai puţin frecvente la mai mult de 1 din 1000 pacienţi, dar la mai puţin de 1din 100 pacienţi;

- rare la mai mult de 1 din 10000 de pacienţi, dar la mai puţin de 1 din 1000 pacienţi;

- foarte rare la mai puţin de 1 din 10000 de pacienţi, inclusiv cazurile izolate.

Tulburări hematologice şi limfatice Rare: leucopenie, trombocitopenie;

Foarte rare: anemie, aglutinarea eritrocitelor.

Tulburări ale sistemului imunitar Foarte rare: hipersensibilitate.

Tulburări metabolice şi de nutriţie

Foarte rare: hipercolesterolemie;

Rare: scăderea poftei de mâncare, anorexie, diabet zaharat.

Tulburări psihice

Rare: tulburări ale somnului: insomnie sau somnolenţă, excitabilitate crescută;

Foarte rare: euforie, depresie.

Tulburări ale sistemului nervos

Mai puţin frecvente: tulburări ale somnului (insomnie, somnolenţă), vertij, dureri de cap, slăbiciune, acestea putând fi şi simptome ale afecţiunii de bază.

Rare: stupoare, amnezie, vertij, disgeuzie, hemipareză;

Foarte rare: tremor, convulsii.

Tulburări oculare

Rare: edem papilar, hiperemia conjunctivei.

Tulburări acustice şi vestibulare

Mai puţin frecvente: vertije;

Rare: hiperacuzie, hipoacuzie, tinitus.

Tulburări cardiac Frecvente: modificări pe ECG (reducerea intervalului ST, prelungirea intervalului QT), creşterea ritmului bătăilor inimii şi ritm ectopic (extrasistole).

Rare: ischemie/infarct miocardic, angină pectorală de efort, bradicardie, tahicardie, extrasistole, palpitaţii;

Foarte rare: aritmii, fibrilaţie atrială.

Tulburări vasculare

Mai puţin frecvente: modificări ale tensiunii arteriale (cel mai frecvent scăderea acesteia), înroşire bruscă a feţei.

Rare: hipertensiune arterială, bufeuri, tromboflebită;

Foarte rare: fluctuaţii ale tensiunii arteriale.

Tulburări gastrointestinal

Mai puţin frecvente: disconfort abdominal, uscăciune a mucoasei bucale, greaţă;

Rare: dispepsie: dureri abdominale, constipaţie, diaree, vomă;

Foarte rare: disfagie, stomatită.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat

Rare: eritem, transpiraţie abundentă, prurit, urticarie, erupţii cutanate;

Foarte rare: dermatită.

Tulburări generale şi la nivelul locului de administrare

Rare: astenie, slăbiciune, senzaţie de căldură;

Foarte rare: disconfort în piept, hipotermie.

Investigaţii diagnostice

Mai puţin frecvente: scăderea tensiunii arteriale.

Rare: creşterea tensiunii arteriale, mărirea nivelului de trigliceride in sânge, subdenivelarea segmentului ST pe electrocardiogramă, micşorarea/creşterea numărului de eozinofile; dereglarea activi tăţii enzimelor hepatice;

Foarte rare: creşterea/scăderea numărului de leucocite, scăderea nivelului de eritrocite, micşorarea timpului protrombinic, cresterea masei corporale.

Raportarea reacțiilor adverse suspectate

Raportarea reacțiilor adverse suspectate după autorizarea medicamentului este importantă. Acesta permite monitorizarea în continuare a raportului beneficiu/risc al medicamentului. Profesioniștii din domeniul sănătății sunt rugați să raporteze orice reacții adverse suspectate, prin intermediul sistemului național de raportare disponibil pe site-ul oficial al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale la următoarea adresă web: www. amed. md.

5. CUM SE PĂSTREAZĂ VINPOCETIN-BP COMPRIMATE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi Vinpocetin-BP comprimate după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 25ºC, în ambalajul original. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Ce conţine Vinpocetin-BP comprimate

- Substanţa activă este vinpocetină. Fiecare comprimat conţine vinpocetină 5 mg sau 10 mg.

- Celelalte componente sunt: stearat de magneziu, Ludipress® (lactoză, polividonă, crospovidonă).

Cum arată Vinpocetin-BP comprimate şi conţinutul ambalajului

Comprimate de culoare albă sau albă cu nuanţă gălbuie, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată şi margini teşite, cu incizie şi imprimare „BP” pe una din suprafeţe, suprafaţa laterală cu margini rotunjite.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Cod medicament 2200210258
  • Article 70597
  • Țara producător Bulgaria
  • Producător BalkanPharm.
Adăugat