Coșul este gol. Adăugați un produs

Iodinol Eladum 100ml sol.uz ext. N1 (Cojusna)

36,86 lei
38 lei
Adaugă în coş
Descriere produs lodinol-ElaDum 100 ml conţine: iod - 0,1 g, iodură de potasiu - 0,2 g, alcool polîvinilic — până la 100 ml.
lodinolul reprezintă un produs de adiţionare a iodului molecular (cristalin) la alcoolul polivinilic. Posedă proprietăţi antiseptice şi manifestă efect bactericid, atât asupra florei gram-pozitive, cât şi gram-negative, fungi şi levuri patogene, mai activ - faţă de flora streptococică.
Domeniu de utilizare
Inflamaţia cronică a amigdalelor, inflamaţia urechii cu eliminări purulente, tratamentul ozenei - atrofie a mucoasei nasului, cu eliminări purulente şi cruste, răni purulente, inclusiv după intervenţii chirurgicale, ulcere trofice şi varicoase, arsuri termice şi chimice.
Mod de utilizare
In inflamaţia cronică a amigdalelor se efectuează irigarea lacunelor amigdalelor şi spaţiului supratonzilar. în total - 4-5 irigări cu interval de 2-3 zile. Doza pentru o irigare constituie 50 ml. în inflamaţia urechii cu eliminări purulente: instilarea zilnică a 5-8 picături de iodinol. Durata curei de tratament - 2-4 săptămâni, în tratamentul ozenei, după înmuierea prealabilă şi înlăturarea crustelor, se efectuează pulverizarea cavităţii nazale şi nazofaringelui cu iodinol de 2-3 ori pe săptămână în decurs de 2-3 luni. în ulcere trofice şi varicoase membrul afectat, inclusiv suprafaţa ulceroasă, se spală preferabil cu perie cu apă caldă şi săpun. Pe pielea din jurul ulcerului se aplică unguent de zinc. Pe suprafaţa ulcerului se aplică un pansament din 3 straturi de tifon, îmbibat cu iodinol. Aplicarea pansamentelor se efectuează de 1-2 ori pe zi, însă tifonul, care este în contact cu suprafaţa ulceraţiei, nu se înlătură, ci se îmbibă din nou cu iodinol. Peste 4-7 zile persoanei i se efectuează o baie generală sau locală, după care prelucrarea indicată continuă.
Pe suprafaţă rănilor purulente şi arsurilor infectate se aplică un pansament flasc de tifon îmbibat cu preparat, care se schimbă periodic, pe măsura necesităţii. în prezenţa plăgilor cavitare se efectuează lavajul cavităţilor cu iodinol şi se introduc tampoane, îmbibate cu preparat, în arsuri termice şi chimice superficiale recente după prelucrarea primară se aplică un bandaj cu iodinol, stratul intern al căruia se îmbibă cu o porţie nouă de preparat pe măsura necesităţii. Efecte nedorite La pacienţii cu alergie la iod se pot manifesta fenomene de iodism sub formă de erupţii pe piele sau inflamaţie a mucoasei nasului, care nu necesită luarea unor măsuri speciale sau oprirea tratamentului.
Restricţii în utilizare

Alergie la preparatele iodului.
Atenţionări

Inainte de utilizare consultaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul.
Condiţii de păstrare

A se păstra la loc răcoros, ferit de lumină. A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Cojusna
  • Article 86379
  • Țara producător Moldova
Adăugat