Coșul este gol. Adăugați un produs

Apfecto 3mg/ml 1,7ml pic.oft.susp. N1

INDICAŢII TERAPEUTICE
Apfecto 3 mg/ml este indicat adulţilor în:
Prevenirea şi tratamentul durerilor şi inflamaţiilor postoperatorii asociate cu operaţia de cataractă;
Reducerea riscului de apariţie a edemului macular postoperator asociat tratamentului chirurgical al cataractei la pacienţii cu diabet zaharat.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Adulţi, inclusiv vârstnici
Pentru prevenirea şi tratamentul durerii şi inflamaţiilor, doza este 1 picătură Apfecto în sacul conjunctival/sacii conjunctivali al/ai ochiului/ochilor afectat/afectaţi o dată pe zi, începând cu o zi înainte de operaţia de cataractă, continuând în ziua operaţiei şi în timpul primelor 2 săptămâni în perioada postoperatorie. Tratamentul poate fi extins până la primele 3 săptămâni în perioada postoperatorie, conform indicaţiilor medicului. Este necesară administrarea unei picături suplimentare cu 30 - 120 de minute înainte de operaţie.
În studii clinice, pacienţii au fost trataţi până la 21 de zile cu nepafenac 3 mg/ml, picături oftalmice, suspensie.
Pentru reducerea riscului de apariţie a edemului macular postoperator asociat tratamentului chirurgical al cataractei la pacienţii cu diabet zaharat, doza este 1 picătură de Apfecto în sacul conjunctival/sacii conjunctivali al/ai ochiului/ochilor afectat/afectaţi o dată pe zi, începând cu o zi înainte de operaţia de cataractă, continuând în ziua operaţiei şi până la 60 de zile în perioada postoperatorie, conform indicaţiilor medicului. Este necesară administrarea unei picături suplimentare cu 30 - 120 de minute înainte de intervenţia chirurgicală.
Administrarea în doză zilnică unică a Apfecto 3 mg/ml, picături oftalmice, suspensie asigură aceeaşi doză totală zilnică de nepafenac ca şi administrarea de 3 ori pe zi a Apfecto 1 mg/ml, picături oftalmice, suspensie.
Grupe speciale de pacienţi
Pacienţi cu insuficienţă hepatică sau renală
Apfecto nu a fost studiat la pacienţii cu boli hepatice sau insuficienţă renală. Nepafenac este eliminat în principal prin biotransformare, iar expunerea sistemică este foarte mică după administrarea topică oftalmică. Nu este necesară ajustarea dozei la aceşti pacienţi.
Copii şi adolescenţi
Siguranţa şi eficacitatea Apfecto la copii şi adolescenţi nu au fost stabilite. Nu sunt date disponibile. Utilizarea acestui medicament la această grupă de pacienți nu este recomandată, până când noi informații nu vor fi disponibile.
Persoane vârstnice
Nu au fost observate diferențe în ceea ce privește siguranța și eficiența medicamentului la vârstnici și pacienții mai tineri.

Mod de administrare
Administrare oftalmică.
Pacienţii trebuie instruiţi să agite energic flaconul înainte de utilizare. După îndepărtarea capacului, în cazul în care inelul de protecţie este desprins, acesta se îndepărtează înainte de utilizarea medicamentului. Dacă se utilizează mai mult de un medicament cu administrare topică oftalmică, medicamentul trebuie administrat separat, la interval de cel puţin 5 minute. Unguentele oftalmice trebuie administrate ultimele. Pentru a preveni contaminarea picurătorului şi a soluţiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape, suprafeţe învecinate sau alte suprafeţe. Pacienţii trebuie instruiţi să păstreze flaconul bine închis între administrări.
Dacă o doză este omisă, o singură picătură trebuie administrată cât mai curând posibil, înainte de a se reveni la schema de administrare obișnuită. Nu utilizați o doză dublă pentru a compensa doza omisă.

CONTRAINDICAŢII
Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii preparatului;
Hipersensibilitate la alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS);
Pacienţii la care crizele de astm, urticarie sau rinită acută sunt declanşate de acidul acetilsalicilic sau de alte AINS.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător World Medicine
  • Țara producător Marea Britanie
  • Article 94723
  • Cod medicament 9190700064
13 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat