Coșul este gol. Adăugați un produs

AlgoSpazmin 500mg+2mg+0,02mg/ 2ml sol.inj. N10

Ce este Algospazmin şi pentru ce se utilizează
Algospazmin este un medicament combinat, care înlătură spasmele musculaturii netede a tractului gastro-intestinal, biliar și tractului urinar, organelor de reproducere, și are un efect analgezic puternic.

Algospazmin se utilizează pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al durerilor acute moderate până la severe în spasme ale musculaturii netede a organelor interne:

§ dureri posttraumatice și postoperatorii;

§ dureri la bolnavii oncologici;

§ colici gastrice sau intestinale;

§ colici renale în nefrolitiază;

§ dischinezia spastică a căilor biliare;

§ menstruații dureroase;

§ combaterea febrei ce nu poate fi controlată cu alte medicamente;



Se admite copiilor sub 18 ani doar cu selectarea strictă a indicațiilor pentru utilizare, de către profesioniștii din domeniul sănătății (cazuri de urgență).

Cum să luaţi Algospazmin



Doza este dependentă de intensitatea durerii și de sensibilitatea individuală în ceea ce privește răspunsul la Algospazmin. Trebuie aleasă întotdeauna cea mai mică doză necesară pentru a controla durerea. Medicul dumneavoastră vă va spune cum să luați Algospazmin.

Algospazmin soluţie injectabilă se administrează doar în mușchi. Pentru administrare, trebuie folosit un ac lung.

A se administra doar pentru tratament de scurtă durată.

Soluţia injectabilă se administrează sub supravegherea strictă a medicului şi posibilitatea acordării ajutorului medical de urgenţă, în legătură cu riscul apariţiei şocului anafilactic la pacienţii hipersensibili.

Adulţi

Doza unică recomandată este de 2 ml. În cazul în care efectul unei doze unice este insuficient sau dacă, mai târziu, efectul analgezic scade, medicul dumneavoastră vă poate administra o altă doză (doza poate fi repetată peste 6-8 ore), până la o doză zilnică maximă.

Dacă este necesar, doza unică poate fi crescută la 5 ml.

Doza zilnică maximă nu trebuie să depăşească 6 ml soluţie injectabilă.

Durata curei de tratament: 2-3 zile.

După obţinerea efectului terapeutic se poate trece la tratamentul cu analgezice şi spasmolitice orale. În lipsa efectului terapeutic tratamentul trebuie întrerupt.

Copii si adolescenţi

Acest medicament nu se va administra la copii cu vârsta sub 18 ani.

Se poate admite copiilor sub 18 ani doar cu selectarea strictă a indicațiilor pentru utilizare, de către profesioniștii din domeniul sănătății (cazuri de urgență).

Vârstnici și pacienți care au o stare de sănătate precară/cu insuficiență renală

La vârstnici, la pacienții cu o stare de sănătate precară și la cei cu funcție diminuată a rinichilor, trebuie scăzută doza, deoarece eliminarea produșilor de metabolizare a metamizolului poate fi întârziată.

Pacienți cu insuficiență renală sau hepatică

Deoarece viteza de eliminare este scăzută în cazul pacienților cu insuficiență renală sau hepatică, trebuie evitată administrarea unor doze mari, repetate. Nu este necesară scăderea dozei atunci când este administrat numai pentru o perioadă scurtă de timp. Nu există experiență în ceea ce privește utilizarea pe termen lung.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui preparat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.



Dacă luaţi mai mult Algospazmin decât trebuie

Dacă aţi utilizat mai mult Algospazmin decât doza recomandată, adresaţi-vă imediat medicului sau mergeţi la departamentul de urgenţe al celui mai apropiat spital.

În caz de supradozaj semnele clinice sunt somnolenţa, tulburările atropinice (uscăciunea mucoaselor, bătăi accelerate ale inimii, dilatația pupilelor), reacţiile alergice, simptomele dereglării funcţiei de producere a sângelui, tulburări gastro-intestinale (greaţă, dureri abdominale), afectarea funcţiei renale şi – rar – simptome la nivelul sistemului nervos central (ameţeli, comă, convulsii), scăderea tensiunii

arteriale până la şoc şi tulburări de ritm (bătăi neregulate ale inimii). După administrarea de doze foarte mari, eliminarea unui metabolit netoxic al metamizolului (acidul rubazonic) poate determina colorarea în roşu a urinei. În caz de supradozare, administrarea preparatului trebuie imediat oprită şi se întreprind măsuri de eliminare rapidă a acestuia din organism (diureza forţată, perfuzia soluţiilor saline). Se efectuează terapie simptomatică. Atât tratamentul intoxicaţiei cât şi prevenirea complicaţiilor necesită internarea într-o unitate de terapie intensivă. Nu există antidot specific.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 94823
  • Țara producător Bulgaria
  • Producător BalkanPharm.
  • Cod medicament 9200800698
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat