Coșul este gol. Adăugați un produs

Retabolil 50mg/ml sol.inj. ulei N1

Ce este Retabolil și pentru ce se utilizează
Retabolil injecție poate fi utilizat în timpul terapiei de recuperare după o boală (perioada de reconvalescență) și pentru tratamentul anemiei care rezultă din insuficiența renală cronică. Cum să utilizați Retabolil injecție

Retabolil injecție trebuie întotdeauna utilizat în doză, în modul și pentru perioada de timp prescrisă de medicul dumneavoastră.

Doza uzuală este următoarea:

Anemia care rezultă din insuficiența renală cronică:

Bărbați: 200 mg/săptămână administrat sub formă de injecție în mușchi.

Femei: 100 mg/săptămână administrat sub formă de injecție în mușchi.

Perioada de convalescenţă:

Adulţi: câte 50 mg fiecare 3-4 săptămâni, intramuscular profund.

Dacă primiți mai mult Retabolil injecție decât trebuie

Cazuri de supradozaj nu au fost semnalate.

În caz de abuz de preparate, care conţin nandrolonă (administrarea dozelor mari în calitate de remediu anabolic) se înregistrează reacţii adverse severe endocrine, metabolice şi psihice. Reacții adverse posibile

Ca toate medicamentele, Retabolil poate provoca reacții adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Retabolil injecție în doze terapeutice este puțin probabil să provoace efecte secundare.

În timpul tratamentului prelungit au fost observate următoarele reacții adverse (nu sunt disponibile date de frecvență):

Reacții de hipersensibilitate, inhibarea secreției hormonilor sexuali.

La femei - apariţia semnelor de virilizare (de ex., acnee, hirsutism, alopecie de tip masculin, îngroşarea ireversibilă a timbrului vocii, dismenoree, hipertrofia clitorului). Răguşirea poate fi primul semn al modificării tonalităţii, care poate fi de lungă durată, iar uneori ireversibil.

La bărbaţi se poate produce ginecomastie şi inhibarea spermatogenezei.

La băieţii de vârstă prepubertară se pot observa erecţii frecvente şi mărirea penisului,

La fete – intensificarea pilozităţii pubiene şi hipertrofia clitorului.

Alte efecte secundare: modificarea libidoului, greață, vărsături, scăderea apetitului, oprirea sau suprimarea fluxului biliar (colestază), îngălbenirea pielii (icter), coșuri de culoare roșie pe față (acnee), reținere de sodiu și a apei, umflarea (edem), creşetrea concentraţiei ureei în sânge, bilanţ azotat pozitiv, hipercalciemie (în special la pacienţii, care respectă un regim strict la pat, şi la pacientele cu cancer mamar metastatic).

Modificarea (creşetrea) indicilor funcţiei hepatice.

La administrarea îndelungată pe cale orală a steroizilor anabolizanţi activi C17-alfa-alchil s-au înregistrat cazuri rare de tumori hepatice. Legătura dintre apariţia tumorilor hepatice şi administrarea injectabilă a steroizilor C17-alchil, precum eterii nandrolonei, este puţin probabilă, însă nu trebuie exclusă complet.

Dacă vreuna dintre reacțiile adverse devine gravă, sau dacă observați orice reacție adversă nemenționată în acest prospect, vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Gedeon Richter
  • Article 11285
  • Țara producător Ungaria
  • Cod medicament 1400050015
Adăugat