Coșul este gol. Adăugați un produs

Griseofulvin 125mg comp. N40 (Borsceagov)

42,53 lei
43,85 lei
Adaugă în coş
Griseofulvină comprimate 125 mg №40
Indicatii
Micoze ale pielii, părului și unghiilor cauzate de ciuperci din genul Trichop.hyton, Microsporum, Epydermop.hyton: trichophytia, favus, microsporia scalpului și a pielii netede, epidermofitia pielii (inclusiv epidermofitia inghinală), dermatomicoza și dermatomicoza piciorului.
Contraindicatii
Hipersensibilitate la griseofulvină și alte componente ale medicamentului;
leucopenie severă și boli sistemice ale sângelui;
boli severe ale ficatului și rinichilor;
porfirie;
lupus eritematos sistemic;
neoplasme maligne;
deficit de lactază, galactozemie, sindrom de malabsorbție a glucozei-galactozei (medicamentul conține lactoză).
Dozaj si administrare
Luați comprimate în timpul mesei sau după masă (cu 1 linguriță de ulei vegetal). În caz de microsporie, adulților ar trebui să li se prescrie 1 g de Griseofulvin pe zi. Este de dorit să se împartă doza zilnică în 2 doze.

Luați medicamentul zilnic până la primul rezultat negativ al examenului micologic, apoi în aceeași doză zilnică timp de 2 săptămâni la două zile și de 4 ori în următoarele 2 săptămâni.

În caz de onicomicoză, trichofitie, favus al scalpului, doza zilnică de Griseofulvin pentru adulții cu o greutate de până la 50 kg este de 625 mg (5 comprimate), cu o greutate mai mare pentru a numi încă 125 mg pentru fiecare 10 kg.

Durata tratamentului pentru micoze severe poate fi prelungită până la 12 luni. Cursul de tratament pentru leziuni cutanate - 2-4 săptămâni, scalp - 4-6 săptămâni, pielea piciorului - 4-8 săptămâni, unghiile de la mâini - cel puțin 4 luni, unghiile de la picioare - cel puțin 6 luni.

Luați medicamentul până la recuperarea completă clinică și de laborator.
Caracteristicile aplicației

Griseofulvina nu trebuie utilizată pentru uz profilactic, nu trebuie utilizată pentru tratamentul micozelor ușoare, în care este suficientă administrarea de medicamente antifungice locale.

Înainte de a începe tratamentul, asigurați-vă că identificați tipul de ciupercă care a cauzat boala.

În candidoză, infecții bacteriene, histoplasmoză, actinomicoză, sporotricoză, cromoblastomicoză, coccidioidomicoză, blastomicoză nord-americană, criptococoză (toruloză), herpes zoster, nocardioză, medicamentul nu este eficient!

Pacienții trebuie examinați cu atenție înainte de a începe tratamentul pe termen lung. Utilizați cu prudență în caz de hipersensibilitate la peniciline, afecțiuni hipocoagulabile, insuficiență hepatică ușoară și moderată (în insuficiență hepatică severă, medicamentul este contraindicat).

Pacienții vârstnici prezintă un risc crescut de hepatotoxicitate din cauza modificărilor legate de vârstă ale funcției hepatice (anorexie, greață, vărsături, oboseală, icter, dureri abdominale, urină închisă la culoare, creșterea transaminazelor hepatice). Prin urmare, este necesară monitorizarea periodică atentă clinică și de laborator a funcției hepatice.

Copii.

Medicamentul este prescris copiilor cu greutatea de 25 kg la o doză de 10 mg / kg pe zi, împărțită în 2 doze.
Utilizați în timpul sarcinii sau alăptării
Nu au fost efectuate studii adecvate de siguranță în timpul sarcinii. Utilizarea medicamentului în timpul sarcinii este contraindicată. Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze metode contraceptive eficiente în timpul tratamentului și timp de 1 lună după întreruperea tratamentului, iar bărbații în decurs de 6 luni după întreruperea tratamentului (vezi pct. „Precauții speciale pentru utilizare”).

Nu se știe dacă griseofulvina se excretă în laptele uman, așa că alăptarea trebuie întreruptă în timpul tratamentului.

Abilitatea de a influența viteza de reacție atunci când conduceți o mașină sau alte utilaje.

Medicamentul poate afecta negativ viteza de reacție atunci când conduceți vehicule sau folosiți utilaje.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Borsceagov
  • Article 88644
  • Țara producător Ucraina
Adăugat