Coșul este gol. Adăugați un produs

Benzilbenzoat 20% 100g emuls. (Cojusna)

39,77 lei
41 lei
Adaugă în coş
INDICAŢII TERAPEUTICE
Pediculoză. Scabie. Demodecoza.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE
Extern. A se agita înainte de administrare.
Pentru tratamentul copiilor cu vârsta 3- 5 ani se dizolvă cu apă fiartă în proporţie 1:1.
Tratamentul pediculozei.
Se aplică extern, local (a se agita înainte de administrare). Cu un tampon de vată sau tifon îmbibat cu emulsie se badijonează părul din regiunea capului sau a altor regiuni acoperite cu pilozitate și se fricționează ușor în piele. Se acoperă capul cu o batistă. Peste 10 min în caz de ftiriază și peste 30 min în caz de pediculoza capului pielea se spală cu apă curgătoare. A se evita nimerirea preparatului pe pielea feței. Se umectează batista cu soluție caldă de acid acetic 5% (se amestecă un pahar de oțet cu un pahar apă caldă de temperatura 50 °C), se scurge ușor și se acoperă capul cu batista pentru o oră. După această procedură larvele păduchilor se desprind de firele de păr. Se spală părul cu săpun sau șampon, se piaptănă cu un pieptene des, pentru a elimina păduchii pieriți și larvele acestora. Eficacitatea tratamentului se determină peste 1 oră sau peste 1 zi. Dacă se constată că larvele de păduchi au mai rămas, se prelucrează repetat părul cu soluție acid acetic 5%.

Tratamentul scabiei:

Pentru prevenirea reinfectării se recomandă tratamentul concomitent al tuturor membrilor familiei care locuiesc împreună și a tuturor persoanelor care au fost în contact cu aceștia. Înainte de aplicarea emulsiei se recomandă efectuarea unui duş igienic. Emulsia se
aplică (poate fi utilizată o periuță) pe întreg corpul, cu excepția pielii feței și a regiunii piloase a capului. Cu o deosebită rigurozitate se prelucrează tegumentele din regiunea antebrațului, mâinii, fosei axilare, coapselor, zonei inghinale, sub unghii, în spațiile interdigitale, tălpi. După aplicarea emulsiei se așteaptă până când aceasta se usucă (de obicei, timp de 10 min. într-o încăpere caldă). După ce suspensia s-a uscat, se recomandă ca bolnavul să își schimbe lenjeria de pat și cea intimă. Mâinile după contactul cu emulsia nu se spală timp de 3 ore.
Dacă emulsia a fost aplicată cu rigurozitate, este suficientă, de obicei, o singură aplicare. Aplicarea repetată timp de 5 zile consecutive reduce probabilitatea infestării reziduale.
Ca metodă de alternativă, emulsia poate fi aplicată pe toată suprafața corpului, cu excepția feței și regiunii piloase a capului, de 3 ori la intervale de 12 ore. Peste 12 ore după ultima aplicare este necesară efectuarea unui duș igienic, schimbarea lenjeriei de pat și a celei intime.
Tratamentul demodecozei
Prelucrarea se efectuează seara. Se spală faţa cu apă caldă şi săpun, apoi pe pielea feţei se aplică emulsia în strat subțire. E necesar de a evita nimerirea preparatului în ochi, nas și gură. Dimineaţa faţa se spală cu apă caldă şi săpun. Durata curei de tratament este determinată de dinamica curățirii tegumentelor, abolirea procesului inflamator, dispariția pruritului și constituie, de obicei, 2-3 săptămâni. Dacă suspensia devine mai densă se va încălzi cu atenție flaconul într-un vas cu apă caldă (cu temperatura cel mult 40 °C).

REACŢII ADVERSE

Tulburări generale și la nivelul locului de administrare: iritație ușoară a pielii, hiperemie, senzaţii de arsură tranzitorie, prurit, uscăciunea pielii din zona prelucrată. Tulburări ale sistemului imunitar: reacţii alergice.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate individuală la componentele preparatului. Leziuni cutanate, inclusiv piodermii. Sarcina şi perioada de alăptare. Copii cu vârsta sub 3 ani.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător ElaDum Pharma SRL
  • Țara producător Republica Moldova
  • Article 15481

Produse asemănătoare

1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat