Coșul este gol. Adăugați un produs

Pentilin 100mg/5ml sol. inj. N5

57,91 lei
59,70 lei
Adaugă în coş
INDICATII TERAPEUTICE
Tulburari avansate ale circulatiei sanguine periferice (macro- si microcirculatiei), produse de ateroscleroza, diabet zaharat si spasme vasculare (claudicatie intermitenta, macro- si microangiopatie diabetica, sindromul Raynaud).
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Dozele se determina in functie de gravitatea maladiei. Sensibilitatea pacientului la pentoxifilina se testeaza prin administrarea intravenoasa a 50 mg pentoxifilina, diluata cu 10 ml ser fiziologic (solutie de clorura de sodiu 9 mg/ml).
Dozarea pentru administrarea intravenoasa in bolus 100 mg (1 fiola) se administreaza zilnic intravenos lent (timp de 5 minute) pacientului aflat in pozitie orizontala.
Dupa ameliorarea starii clinice tratamentul va continua cu comprimatele Pentilin.
Administrarea in cazul afectarii functiei renale: Pentru pacientii cu clearance-ul creatininei sub 10 ml/min (0,17 ml/sec) se va administra 50-70% din doza uzuala.
Administrarea in cazul afectarii functiei hepatice: La pacienti cu ciroza hepatica biodisponibilitatea si concentratia plasmatica a pentoxifilinei si metabolitilor sai creste, timpul de injumatatire a lor este prelungit semnificativ, iar clearance-ul plasmatic se reduce. Cu toate acestea, nu este necesara ajustarea dozei la pacientii cu afectarea functiei hepatice, deoarece exista posibilitatea metabolismului extrahepatic. Virstnici Nu este necesara ajustarea dozei la pacientii virstnici. Copii si adolescenti Pentilin nu se recomanda de administrat la copii si adolescenti cu virsta sub 18 ani din cauza lipsei datelor despre siguranta si eficacitate. CONTRAINDICATII:
» Hipersensibilitate la pentoxifilina sau la oricare dintre componentele preparatului
» hipersensibilitate la medicamente similare, de exemplu la alti derivati xantinici, asa ca teofilina, cafeina, colina teofilinata, aminofilina sau teobromina
» infarct acut de miocard
» hemoragie masiva
» hemoragie retiniana
» maladii cu risc crescut de hemoragii.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Slovenia
  • Article 14768
  • Producător KRKA
  • Cod medicament 1600250073
Adăugat