Coșul este gol. Adăugați un produs

Maxidex 0.1% 5ml pic. oft. N1

35,60 lei
36,70 lei
Adaugă în coş
DESCRIEREA PRODUSULUI

Maxidex pic. oft. , susp. 0,1% 5 ml N1
Substanta activa: Dexamethasonum
Compozitia si forma de prezentare: Suspensie oftalmica 0,1%-5 ml in flacoane.
Actiunea farmacologica: Antiinflamator steroidian, glucocorticosteroid puternic lipsit de proprietati mineralocorticoide (nu retine sodiul in organism). In administrarea sistemica manifesta efecte antiinflamator, antialergic, imunosupresiv si antisoc. In aplicatia topica poseda actiune antiinflamatoare, antipruriginoasa si vasoconstrictoare. Stimuleaza sinteza lipomodulinei prin intermediul careia inhiba fosfolipaza A2 si, implicit, sinteza prostaglandinelor si leucotrienelor. Efectul antialergic se explica prin inhibitia proliferarii celulelor imunocompetente, iar cel antisoc prin reducerea permeabilitatii vaselor sanguine si sensibilizarea musculaturii lor la adrenomimeticele endo- si exogene.
INDICATII
uveita, sclerita difuza, keratita parenchimatoasa profunda, miozita extrabulbara, neurita optica, corioretinita, oftalmia simpatica, Herpes zoster ophtalmicus). Hipertensiunea intracraniana (edemul encefalic posttraumatic, postoperator sau in neoplaziile intracraniene).
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Aplicare locala (1-2 picaturi in sacul conjunctival). In inflamatiile severe sau acute:initial, la fiecare 30-60 de minute, rarind apoi administrarea la 2-4 ore atunci cand se observa un raspuns favorabil. Tratamentul se va reduce ulterior la 1 picatura de 3-4 ori pe zi, suficient pentru a controla procesul inflamator. Daca in 3-4 zile nu se observa un raspuns favorabil, se va institui terapie aditionala, sistemica sau conjunctivala.
In inflamatia cronica: la fiecare 3-6 ore sau dupa cum este necesar.
Alergii sau inflamatii minore: la fiecare 3-4 ore, pana cand se obtine efectul dorit.
CONTRAINDICATII
In tratamentul de durata, absolute - keratita herpetica, ulcerul peptic evolutiv, psihozele acute, tuberculoza activa, insuficienta renala severa, diabetul zaharat sever, micozele sistemice- relative - ulcerul gastric, infectiile acute si cronice, insuficienta renala, diverticulita, tromboflebita, osteoporoza, hipertensiunea arteriala, sarcina, hipersensibilitatea. In starile de urgenta nu exista contraindicatii cu exceptia alergiei la preparat.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Administrarea dexametasonului poate masca bolile infectioase, inhiba cicatrizarea ranilor. In situatiile de stres aparute pe parcursul tratamentului dozele se vor mari. Bolnavilor de tuberculoza trebuie sa li se administreze cele mai puternice tuberculostatice. Sarcina in primul trimestru (doze cat mai mici posibil). Alaptarea se suspenda pe perioada tratamentului. Vaccinurile raman fara efect. In caz de tromboze se administreaza anticoagulante. Sisitarea tratamentului trebuie facuta gradual pentru a evita fenomenele de hipocorticism. In timpul tratamentului rezistenta organismului scade. Persoanelor varstnice li se recomanda, concomitent, anabolizante steroidiene si activi tate fizica pentru a diminua riscul osteoporozei.
Termen de valabilitate: 3 ani
Conditii de Pastrare: Temperatura 15-250 С
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Alcon-Couvreur
  • Țara producător Belgia
  • Article 18794
  • Cod medicament 0400110659
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat