Coșul este gol. Adăugați un produs

Berodual N DA 200doze 10ml spray

132,45 lei
136,55 lei
Adaugă în coş
Ce este Berodual N şi pentru ce se utilizează
Berodual N conţine două ingrediente active, fenoterol, care aparţine unui grup de substanţe numite „agonişti selectivi ai beta-2 receptorilor adrenergici” şi bromura de ipratropiu care aparţine unui grup de substanţe numite „anticolinergice”. Prin mecanisme diferite, ambele substante lărgesc căile respiratorii şi din acest motiv sunt utilizate în tratamentul astmului şi a altor afecţiuni care conduc la îngustarea căilor respiratorii. După inhalare Berodual este eficient imediat după administrare, fiind astfel util în tratamentul atacurilor acute de astm.
Berodual este utilizat în profilaxia (prevenirea) şi tratamentul bronhodilatator (tratament de lărgire a căilor respiratorii) al afecţiunilor respiratorii care se manifestă prin îngustarea reversibilă a tractului respirator, cum sunt astmul şi mai ales bronşita cronică obstructivă.
Dacă suferiţi de astm sau răspundeţi la steroizi, medicul dumneavoastră poate decide să vă prescrie suplimentar medicaţie antiinflamatoare. Cum să utilizaţi Berodual N
Luaţi întotdeauna Berodual N exact aşa cum v-a recomandat medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul dumneavoastră vă va ajusta doza individual. Dacă nu se prescrie altfel, dozele recomandate pentru adulţi şi copii cu vârsta peste 6 ani sunt:
Criza de astm bronşic
În majoritatea cazurilor, pentru ameliorarea simptomatologiei sunt suficiente 2 puf-uri/acţionări. În cazurile mai grave, dacă respiraţia nu s-a ameliorat semnificativ după 5 minute, se pot administra încă 2 puf-uri/acţionări.
Dacă o criză nu s-a ameliorat semnificativ după 4 puf-uri/acţionări, pot fi necesare doze/acţionări suplimentare. In acest caz, trebuie să vă adresaţi medicului sau celui mai apropiat spital.
Tratament intermitent şi de lungă durată
Doza recomandată este de 1-2 puf-uri/acţionări de 3 ori pe zi; dacă este necesar, doza poate fi crescută până la maxim 8 puf-uri/acţionări pe zi.
Dacă suferiţi de astm, trebuie să utilizaţi Berodual N numai în crize.
La copii, Berodual N, soluţie de inhalat presurizată, trebuie administrat numai conform recomandării medicului şi sub supravegherea unui adult.
Instrucţiuni pentru utilizarea medicamentului
Vă rugăm să utilizaţi Berodual N exact aşa cum este indicat mai jos:
Înaintea primei utilizări a soluţiei de inhalat presurizate, trebuie să respectaţi următoarele instrucţiuni:
scoateţi capacul de protecţie, agitaţi energic flaconul şi testaţi funcţionarea corectă a valvei, eliberarând 2 doze în aer.
La fiecare utilizare, respectaţi următoarele instrucţiuni:
1. Scoateţi capacul de protecţie. Dacă soluţia de inhalat presurizată nu s-a folosit mai mult de 3 zile, repetaţi instrucţiunile pentru verificarea funcţionării corecte a valvei.
2. Expiraţi profund.
3. Ţineţi flaconul pentru inhalare în poziţia indicată în figura 1 şi strângeţi buzele ferm în jurul aplicatorului bucal. Săgeata de pe etichetă şi baza flaconului vor fi astfel îndreptate în sus
4. Inspiraţi lent şi profund pe gură; la începutul inspiraţiei apăsaţi baza flaconului pentru eliberarea unei doze (puf) de soluţie de inhalat. După inhalarea dozei, ţineţi-vă respiraţia câteva secunde, după care scoateţi aplicatorul bucal din gură şi expiraţi lent pe nas. Pentru administrarea unui al doilea puf, repetaţi instrucţiunile de la punctele 2, 3 şi 4, după un interval de 1-2 minute. După utilizarea flaconului, puneţi la loc capacul de protecţie.



Deoarece flaconul nu este transparent, nu este posibil să se vadă când s-a golit. Flaconul pentru inhalare este prevăzut să elibereze 200 doze/acţionări (puf-uri). După utilizarea tuturor dozelor, flaconul pare că mai conţine o cantitate mică de lichid. Cu toate acestea, flaconul pentru inhalare trebuie înlocuit, deoarece este posibil să nu se mai elibereze doza recomandată.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Boehringer
  • Article 19521
  • Țara producător Germania
7 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat