Coșul este gol. Adăugați un produs

Pilfud 5% 60ml spray

203,60 lei
209,90 lei
Adaugă în coş
INDICAŢ II TERAPEUTIC
Pilfud® 5% spray cutanat, soluție se administrează în tratamentul alopeciei androgenice la bărbatul cu vârsta 18-65 ani.

Debutul și gradul de creștere a parului poate varia. Deși la copiii tineri, la care procesul de cădere a părului este recent, sau care prezintă o suprafață mai mică de chelie, răspund mai bine la terapia cu Pilfud® 5% spray cutanat, soluție, totuși răspunsul individual este imprevizibil.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Adulti

Părul și scalpul trebuie să fie bine uscate înainte de a fi aplicat Pilfud® 5% spray cutanat, soluție. Pilfud 5% spray cutanat, soluție se aplică câte 1 ml de 2 ori pe zi pe suprafața afectată a scalpului. Doza totală zilnică nu va depăşi 2 ml. În cazul în care sunt degetele pentru a facilita aplicarea preparatului, mâinile trebuie spălate bine după aplicare. Pentru a obține efectul terapeutic scontat, soluția trebuia să fie aplicată de două ori pe zi, timp de cel puțin două luni. În cazul obținerii efectului terapeutic scontat, se recomandă a continua aplicarea Pilfud 5% spray cutanat, soluție ca de obicei, cu scop de a menține procesul de creștere a părului. Există rapoarte care indică faptul că peste 3-4 luni după întreruperea aplicării de Pilfud 5% spray cutanat, soluție, procesul de cădere a părului continuă.

Modul de administrare

Se va aplica câte 1 ml Pilfud® 5% spray cutanat, soluție pe regiunea uscată a alopeciei dimineață și seara (de 2 ori pe zi), fricționându-se ușor de centru spre periferie. În timpul fiecărei utilizări, apăsați pompa de 8 ori, în scopul de a elibera 1 ml de soluție. Mâinile trebuie spălate bine după aplicarea preparatului. Evitati inhalarea la pulverizarea medicamentului. Înainte de prima utilizare, apăsați pompa de câteva ori până la atingerea unei pulverizări uniforme. La următoarea administrare, spray-ul se va utiliza imediat.

Copii si vârstnici: Pilfud® 5 spray cutanat nu se recomandă pentru administrarea persoanelor cu vârsta sub 18 ani și peste 65 ani, deoarece nu este stabilitatea eficacității și inofensivitatea preparatului.

REACŢII ADVERSE

Convention MedDRA privind frecventa

Foarte frecvente (>1/10) Frecvente (>1/100 și <1/10) Mai puțin frecvente (>1/1000 și <1/100) Rare (>1/10000 și <1/1000) Foarte rare (< 1/10000) Cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile). În studiile controlate cu placebo, frecvența globală a evenimentelor adverse la femei, a fost de aproximativ cinci ori mai mare decât de bărbat. Cele mai frecvente reacții adverse observate în timpul studiilor clinice sunt reacții cutanate (iritații și prurit). Aceste reactionii pot fi determinate de prezenta propilenglicolului in compozitia preparatului.

Tulburari ale sistemului nervos : frecvente-cefalee.

Tulburări vasculare : mai puțin frecvente-hipotensiune arterială.

Tulburări cardiace: rare-palpitasii, creşterea frecvenţei contracţiilor cardiace, dureri toracice.

Tulburări respiratorii, toracice și mediastinale : mai puțin frecvente-dispnee.

Afecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanat: frecvente-hipertricoză (creşterea nedorită a părului non-scalp, inclusiv creşterea părului facial la femei), prurit (inclusiv erupţii pruriginoase şi la locul de aplicare, generalizate şi prurit ocular); mai puţin frecvente-pierderea temporară a părului, modificări ale texturii părului şi culoarea părului, exfolierea pielii (inclusiv la locul de aplicare, erupţii cutanate exfoliative şi dermatită exfoliativă), erupţii cutanate (inclusiv la locul de aplicare, pustule, erupţii cutanate papulare, generalizate vestibulare şi maculare), acnee (erupţii cutanate sub formă de acnee), dermatită (inclusiv de contact, la locul de aplicare, dermatită alergică, atopică şi seboreică) şi xerodermie (inclusiv la aplicarea pe porţiunile uscate).

Tulburări generale și la nivelul locului de administrare : mai puțin frecvente-edem periferic, iritație la locul de aplicare (inclusiv iritarea pielii), eritem la locul de aplicare (inclusiv eritem și erupții cutanate eritematoase).

Administrarea Pilfud® 5% spray cutanat, soluție trebuie oprită dacă pacientul prezintă: dureri toracice, tahicardie, slăbiciune, vertij, creșterea bruscă a masei corporale, edeme ale extremităților, dermatită sau eritem persistentului la nivel scalp.

CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la minoxidil sau orice excipient al preparatului.

Hipertensiune arterială (tratată sau netratată).

Afecțiuni dermatologice ale părții piloase a capului (inclusiv psoriazis și arsuri). Aplicarea la pacienii cu scalp ras.

Utilizarea concomitentă a bandajelor ocluzive și administrarea topică concomitentă a altor preparate.

administrarea la femei.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Bosnia si Hertegovina
  • Producător Bosnalijek
  • Article 19728
5 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat