Coșul este gol. Adăugați un produs

Femoston 2/10 comp. film. N28

124,40 lei
128,25 lei
Adaugă în coş
INDICAȚII DE UTILIZARE:
Terapie de substituție hormonală pentru tulburările cauzate de menopauza naturală sau menopauza rezultată în urma intervențiilor chirurgicale.
Mod de administrare și dozare:
În primele 14 zile ale ciclului de 28 de zile, se ia 1 comprimat pe zi care conține 2 mg de estradiol, iar în restul de 14 zile - 1 comprimat pe zi care conține 2 mg de estradiol și 10 mg de didrogesteron.
Dacă studiile histologice ale endometrului la o pacientă care a primit 2 mg de estradiol și 10 mg de didrogesteron pe zi indică un răspuns gestagenic inadecvat, ar trebui să i se prescrie un medicament care conține 20 mg de didrogesteron. La sfârșitul ciclului de 28 de zile, următorul ciclu de tratament ar trebui să înceapă imediat.
Pacientul trebuie să ia pe cale orală 1 comprimat de medicament pe zi, în ordinea indicată pe ambalaj.
Ziua săptămânii este indicată pe comprimate special pentru a asigura aportul zilnic al comprimatelor. Tratamentul trebuie început prin luarea unei pastile portocalii din jumătatea pachetului cu o săgeată marcată cu 1. După ce pastilele portocalii se epuizează, trebuie să începeți să luați comprimate galbene Femoston® 2/10 din cealaltă jumătate a ambalajului marcată cu 2. Fiecare pachet nou trebuie început în ziua următoare după încheierea celui precedent. Tratamentul cu medicamentul trebuie să fie continuu.
Pacienților care nu au întrerupt menstruația, se recomandă începerea tratamentului în prima zi după debutul menstruației.
Pentru pacientii cu menstruatie neregulata este indicat inceperea tratamentului dupa 10-14 zile de monoterapie cu progestativ („chiuretaj chimic”). Pacienții la care ultima menstruație a fost observată mai mult de 12 luni. înapoi, poate începe tratamentul în orice moment.
Contraindicatii:
- cancer mamar identificat sau suspectat, cancer endometrial sau alte neoplasme hormono-dependente.
- Boală hepatică acută sau cronică.
- Antecedente de boală hepatică, dacă testele funcției hepatice indică o abatere de la normă.
- Tulburări tromboembolice venoase acute.
- Sângerare genitală patologică de etiologie necunoscută.
- Sarcina confirmata sau suspectata.
- Hipersensibilitate la unul dintre ingredientele medicamentului.
- Perioada de lactație.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Abbott Laboratories SAAbbott Arzneimittel GmbH
  • Țara producător Olanda
  • Article 14075
  • Cod medicament 0500250165
Adăugat