Coșul este gol. Adăugați un produs

Ambroxol 30mg comp. N10x2

15,76 lei
16,25 lei
Adaugă în coş
Compoziţie
Un comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg şi excipienţi: Ludipress (lactoză monohidrat, povidonă, crospovidonă), celuloză microcristalină, stearat de magneziu şi dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Grupa farmacoterapeutică
Indicaţii terapeutice

Ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secreţii vâscoase: bronşite acute, în timpul acutizării bronşitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronşite, astm bronşic, bronhopneumonie, bronşiectazie, sinuzite, pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

Contraindicaţii


Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipienţii produsului. Insuficienţă renală severă. Insuficienţă hepatică severă. Copii cu vârsta sub 6 ani.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni

În cazul administrării concomitente de antibiotice (eritromicină, cefalexină, oxitetraciclină, doxiciclină) distribuţia acestora în arborele traheo-bronşic este îmbunătăţită.

Administrarea concomitentă de antitusive (de exemplu codeină) reduce eliminarea prin tuse a secreţiilor bronşice fluidifiate, prin urmare nefiind recomandată. Nu se recomandă administrarea concomitentă de anticolinergice.

Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atenţionări speciale
Ambroxol 30 mg se va administra cu prudenţă în insuficienţa renală uşoară-moderată, în afecţiunile hepatice şi în cele gastrice.

Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenţă la pacienţii cu tulburări ale mecanismului de eliminare a secreţiei bronşice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecreţie de mucus, datorită riscului de congestie bronşică.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Lekpharm SRL
  • Țara producător Belarus
  • Article 79487
  • Cod medicament 0100450457
Adăugat