Coșul este gol. Adăugați un produs

Elidel 1% 15g crema

Indicații
Tratamentul pacienţilor cu vârsta de 2 ani sau peste, cu dermatită atopică uşoară sau moderată atunci când tratamentul cu corticosteroizi administraţi topic este nerecomandabil sau nu este posibil. Aceasta poate include:
• intoleranţă la corticosteroizii administraţi topic
• lipsa efectului corticosteroizilor administraţi topic
• administrare pe faţă şi gât, unde tratamentul cu corticosteroizi administraţi topic poate fi inadecvat.
Dozaj
Doze
Tratamentul cu Elidel trebuie iniţiat de către medici cu experienţă în diagnosticul şi tratamentul dermatitei atopice.
Elidel poate fi utilizat în tratamentul de scurtă durată al semnelor şi simptomelor eczemei atopice şi intermitent în tratamentul de lungă durată pentru prevenirea progresiei către pusee acute.
Tratamentul cu Elidel trebuie început la prima apariţie a semnelor şi simptomelor dermatitei atopice. Elidel trebuie aplicat numai pe suprafeţele afectate de dermatită atopică. Elidel trebuie utilizat o perioadă de timp cât mai scurtă posibil în timpul puseelor acute ale bolii. Pacientul sau persoana care îngrijeşte pacientul trebuie să întrerupă utilizarea Elidel atunci când au dispărut semnele şi simptomele. Tratamentul trebuie să fie intermitent, de scurtă durată şi nu continuu. Elidel trebuie aplicat într-un strat subţire pe suprafeţele afectate, de două ori pe zi.
Datele din studiile clinice susţin tratamentul intermitent cu Elidel până la 12 luni.
Dacă nu apare nicio îmbunătăţire după 6 săptămâni sau în cazul exacerbării afecţiunii, tratamentul cu Elidel trebuie întrerupt. Trebuie avute în vedere reevaluarea diagnosticului de dermatită atopică şi opţiuni terapeutice suplimentare.
Adulţi
Se aplică un strat subţire de Elidel pe suprafaţa cutanată afectată de două ori pe zi şi se masează uşor până la pătrunderea completă în piele. Fiecare regiune cutanată afectată trebuie tratată cu Elidel până în momentul vindecării şi apoi tratamentul trebuie întrerupt.
Elidel poate fi utilizat pe toate suprafeţele cutanate, inclusiv cap şi faţă, gât şi arii intertriginoase, cu excepţia mucoaselor. Elidel nu trebuie aplicat sub ocluzie (vezi pct. 4.4).
În controlul de lungă durată al dermatitei atopice (eczema), tratamentul cu Elidel trebuie început la primele semne şi simptome ale dermatitei atopice pentru a preveni acutizările acesteia. Elidel trebuie aplicat de două ori pe zi. Substanţele emoliente pot fi aplicate imediat după utilizarea Elidel.
Copii şi adolescenţi
Utilizarea Elidel la pacienţii cu vârstă sub 2 ani nu este recomandată până nu sunt disponibile date suplimentare.
Pentru copii (cu vârsta cuprinsă între 2-11 ani) şi adolescenţi (cu vârsta cuprinsă între 12-17 ani), doza şi modul de administrare sunt similare cu cele pentru adulţi.
Pacienţi vârstnici
Dermatita atopică (eczema) este rar observată la pacienţii cu vârsta de 65 ani şi peste. Studiile clinice cu Elidel nu au inclus un număr suficient de mare de pacienţi din această categorie de vârstă pentru a putea determina dacă aceştia răspund în mod diferit, comparativ cu pacienţii mai tineri.
Contraindicații
Hipersensibilitate la pimecrolimus, alţi macrolactami.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 19095
  • Producator Medicamente
  • Țara producător Elvetia
  • Producător Novartis
Adăugat