Coșul este gol. Adăugați un produs

Monural gran sol. oral 3g N1

70,71 lei
72,90 lei
Adaugă în coş
Actiunea farmacologica: Antibiotic pentru tratamentul infectiilor tractului urinar

INDICATII
Monural este indicat in tratamentul infectiilor acute necomplicate ale tractului urinar inferior determinate de germeni sensibili la fosfomicina.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Monural se administreaza oral, de preferat pe stomacul gol, inainte de a merge la culcare si dupa golirea vezicii urinare. Doza trebuie dizolvata intr-un pahar cu apa (50-70 ml) sau in alta bautura preferata nealcoolica si bauta imediat dupa dizolvare. Adulti: Un plic (3 g de fosfomicina), o singura data. Simptomele clinice dispar obisnuit dupa 2-3 zile de la inceperea tratamentului. in infectii acute ale tractului urinar inferior (cistite, uretrite nongonococice) determinate de germeni sensibili la Monural, o doza unica de 3 g fosfomicina este suficienta pentru vindecare. Persistenta simptomelor locale, daca mai sunt, dupa tratament, nu este neaparat un semn al ineficientei tratamentului, ci poate fi consecinta inflamatiei anterioare. In multe cazuri clinice dificile (varstnici, pacienti la pat, infectii recurente) sau in infectii datorate germenilor sensibili la doze mai crescute de antibiotic (Pseudomonas, Enterobacter, Proteus indol +) pot fi administrate doua doze de Monural la un interval de 24 ore. in profilaxia infectiilor urinare dupa manevre chirurgicale si de diagnostic transuretrale se folosesc doua doze de Monural. Pri

CONTRAINDICATII
Sensibilitate cunoscuta la fosfomicina. Insuficienta renala severa: (Cl creatinina < 10 ml/min)

ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
In timpul sarcinii si alaptarii Monural trebuie administrat in caz de nevoie reala si sub supraveghere medicala stricta. Alimentele pot intarzia absorbtia substantei active din Monural, cu scadere usoara a concentratiilor sanguine si urinare. Ca urmare, Monural trebuie administrat pe stomacul gol, la 2-3 ore dupa masa. Monural contine 2 231 mg zahar, corespunzator la 0,18 unitati paine sau 37 kJ.
Conditii de Pastrare:A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj. A se pastra in ambalajul original. A nu se lasa la indemana copiilor.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Zambon S.p.A.
  • Article 52469
  • Țara producător Italia
  • Cod medicament 0608530013
Adăugat