Coșul este gol. Adăugați un produs

Maresyl 0,5mg/ml spray naz.sol.10ml

67,22 lei
69,30 lei
Adaugă în coş
Maresyl 0,5 mg/ml spray nazal, soluţie
Clorhidrat de xilometazolină
Ce este Maresyl şi pentru ce se utilizează
Substanţa activă a acestui medicament este xilometazolina. Aceasta provoacă constricţia vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, şi face mai uşoară respiraţia pe nas.
Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 10 ani. Nu utilizaţi Maresyl
-în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
-în cazul în care copilului dumneavoastră i s-a efectuat recent o intervenţie chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gură.
-în cazul în care copilul dumneavoastră are o inflamaţie uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste (rinită uscată). Maresyl 0,5 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 10 ani.
Doze
Doza uzuală la copii este de o pulverizare în fiecare nară, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 5 zile.
Maresyl 0,5 mg/ml nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 2 ani. Siguranţa şi eficacitatea Maresyl 0,5 mg/ml la copii cu vârsta sub 2 ani nu au fost stabilite.
Pacienţii cu vârsta mai mare de 10 ani trebuie să utilizeze Maresyl 1 mg/ml.
Durata tratamentului
Durata tratamentului trebuie să fie cât mai scurtă cu putinţă. După un tratament de lungă durată, umflarea mucoasei (stratului care căptuşeşte nasul la interior) poate reapărea. Doza recomandată nu trebuie depăşită. Instrucţiuni de utilizare
-Pulverizarea trebuie administrată copilului în timp ce acesta stă în poziţie verticală. De aceea, în cazul copiilor mici, este mai bine ca aceştia să stea în poala dumneavoastră în timpul administrării medicamentului.
-Suflaţi nasul copilului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Scoateţi capacul.
-Ţineţi flaconul între degetul arătător şi degetul mijlociu, susţinându-l în partea de jos cu degetul mare. Pentru a pulveriza, apăsaţi pe pompă de sus în jos.
-Atunci când utilizaţi acest medicament pentru prima oară, pulverizaţi în aer de câteva ori (de 4 ori), pentru a obţine o pulverizare fină. De asemenea, este bine să testaţi pompa înainte de fiecare utilizare, apăsând-o în jos cel puţin o dată.
-Introduceţi pompa în nară. Apăsaţi pompa în jos, punând în acelaşi timp copilul să inspire pe nas, în timp ce închideţi cealaltă nară apăsând încet cu degetul arătător de la mâna cealaltă. Eliberaţi pompa şi scoateţi-o din nară. Repetaţi acest proces la cealaltă nară. După utilizare, ştergeţi pompa şi puneţi la loc capacul din plastic.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 92274
  • Producător Dr. Reddy's Laboratories Ltd
  • Țara producător România
  • Cod medicament 2407680296
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat