Coșul este gol. Adăugați un produs

Verospiron 25mg comp. N20

42,24 lei
43,55 lei
Adaugă în coş
Verospiron 25mg comp. N20

1. Substanta active
Spironolactonum

2. Compozitie si forma de prezentare:
Comp 25mg N10x2 in blister

3. Actiunea farmacologica:
Diuretic care economiseste potasiul. A fost lansat pe piata farmaceutica in 1963. Este un antagonist specific al aldosteronului, legindu-se competitiv cu receptorii acestuia la nivelul tubilor contorsi distali. Stimuleaza excretia ionilor de sodiu si apa in schimbul celor de potasiu, magneziu si hidrogen. Are efect diuretic si antihipertesiv. Poate fi administrat singur sau in combinatie cu diuretice care actioneaza mai proximal in tubii renali. Nivelul aldosteronului este ridicat in hiperaldosteronismul primar si secundar. Edemele produse ca urmare a hiperaldosteronismului primar si secundar se observa in insuficienta cardiaca congestiva, ciroza hepatica si sindromul nefrotic. Prin competitia cu aldosteronul, spironolactona conduce la diminuarea edemelor si ascitei. Spironolactona combate hiperaldosteronismul secundar indus de micsorarea volumului lichidului extracelular provocata de pierderile de sodiu observate in terapia cu diuretice. Spironolactonul reduce presiunea sistolica si diastolica in aldosteronismul primar, in majoritatea cazurilor de hipertensiune arteriala esentiala cu toate ca nivelul aldosteronului poate fi normal la multi pacienti. Nu modifica nivelul acidului uric, nu provoaca guta si nu modifica metabolismul glucidic. Actiunea diuretica incepe peste 3-5 zile de tratament.

3.Indicatii
Hiperaldosteronismul primar, edemele cardiace si hepatice (cirotice cu ascita) si retentia de sodiu, sindromul nefrotic, hipertensiunea arteriala esentiala, in special asociata cu hiperaldosteronism, hipertensiunea arteriala in aldosteromul suprarenalelor, profilaxia hipokalemiei in tratamentul cu saluretice. Astmul bronsic, miastenia (adjuvant).

4. Doze si mod de administrare:
In hiperaldosteronismul primar (proba diagnostica) 400 mg/zi timp de 4 zile. In edemele cardiace, hepatice sau renale, initiala 100 mg/zi, apoi 25-200 mg/zi (monodoza), de obicei in combinatie cu diuretice de ansa sau tiazide timp de 14-21 zile. Doza se ajusteaza in functie de concentratia potasiului din singe. Curele de tratament pot fi repetate la intervale de 10-14 zile. Copii 3,3 mg/kg. In hipertensiunea arteriala 50-100 mg/zi. In hipokalemie 25-100 mg/zi, in cazurile severe 300 mg/zi divizata in 2-3 prize.

6.Contraindicatii
Hipersensibilitatea cunoscuta la spironolactona, anuria, insuficienta renala acuta, insuficienta renala cronica severa, hiperkalemia, hipercalcemia, hiponatremia, sarcina (primul trimestru).

7.Precautii
Sarurile de potasiu si dieta bogata in potasiu pot provoca hiperkalemie. Se administreaza cu atentie in insuficienta hepatica si renala.

8.Conditii de pastrare
Pastreaza intr-un loc intunecos, la o temperatura de 15 ° pana la 30 ° C.
Data de expirare este dat pe ambalaj.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător Gedeon Richter
  • Țara producător Ungaria
  • Article 17659
  • Cod medicament 1900300025
Adăugat