Coșul este gol. Adăugați un produs

Cavinton sol.inj. 5mg/ml 2ml N5x2

82,45 lei
85 lei
Adaugă în coş
Cavinton sol. inj. 5 mg/ml 2 ml N5x2

1. Substanta activa :
Vinpocetinum

2.Compozitie si forma de prezentare:
sol. inj. 5 mg/ml 2 ml N5x2 in ampule

3. Actiunea farmacologica
Este derivat de vincamina, alcaloid din Vinca minor. Dilata predominant vasele cerebrale prin inhibitia fosfodiesterazei celulelor musculare netezi vasculare si acumulare de AMP ciclic in ele. Tensiunea arteriala sistemica este influentata intr-o masura mica.

4.Indicatii
Starile dupa afectiunile vasculare cerebrale acute, encefalopatia posttraumatica si hipertensiva. Simptomele insuficientei cerebrale (tulburari ale memoriei, ameteli, cefalee, afazie, apraxie, afectiuni motorii s.a.), surmenajul psihic. Bolile oculare (afectiunile retiniene vasculare de ordin aterosclerotic sau vasospastic, procesele degenerative vasculare si retiniene sau ale maculei galbene, trombozele si emboliile arteriale sau venoase, glaucomul secundar) si in sfera ORL (hipoacuziile vasculare, iatrogene sau senile, sindromul Meniere, nevrita cochleovestibulara, acufenele, vertijul de provenienta labirintica). Simptomele vaso-vegetative ale sindromului climacteric. In formele acute ale starilor mentionate se recomanda administrarea parenterala pina la ameliorarea tabloului clinic, apoi se trece la administrarea orala. In formele cronice se recurge la administrarea orala. In ictusul hemoragic administrarea parenterala se admite numai dupa depasirea fazei acute (5-7 zile).

5. Doze si mod de administrare
Parenteral se administreaza in perfuzii i.v. (continutul a 2 fiole se dilueaza in 500-1000 ml solutie perfuzabila). Daca preparatul este bine tolerat si starea bolnavului o cere, doza poate fi marita gradual, in 3-4 zile, pina la 1 mg/kg/zi si administrata timp de 10-14 zile. Spre sfirsitul tratamentului i.v. doza se va micsora treptat. Intramuscular 20-30 mg/zi pina la ameliorarea starii bolnavului, insa nu mai mult de 10 zile. Mai departe preparatul se administreaza p.o. In cazul ineficientei terapiei p.o. se trece la perfuziile i.v.

6.Contraindicatii
Sarcina, lactatia, hipersensibilitatea la preparat. Administrarea parenterala este contraindicata in sarcina, angina toracala severa, aritmiile severe.

7.Precautii
Aritmiile severe, angina toracala.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Ungaria
  • Producător Gedeon Richter
  • Article 12921
  • Cod medicament 2200210373
Adăugat