Coșul este gol. Adăugați un produs

Fluzamed 150mg caps. N1

43,94 lei
45,30 lei
Adaugă în coş
Indicații Fluzamed, capsule:
- criptococoze de diferită localizare (pulmonară, cutanată, etc.),inclusiv meningita criptococică, la pacienţii cu sau fără imunosupresie (inclusiv pacienţii cu SIDA, transplant de organe); preparatul poate fi utilizat în cadrul tratamentului de întreţinere pentru prevenirea recidivelor infecţiei criptococice la pacienţii cu SIDA.
- candidoze sistemice, inclusiv candidemia, candidozele diseminate şi alte forme de infecţii candidozice invazive (ale peritoneului, endocardului, oftalmice, pulmonare şi ale tractului urinar). Poate fi administrat la pacienţii cu neoplazii maligne, pacienţii din secţiile de terapie intensivă, pacienţii trataţi cu citostatice sau imunodepresive, precum şi în alte situaţii de risc înalt de dezvoltare a infecţiei candidozice;
- candidoza mucoaselor: orofaringiană, bronhopulmonară neinvazivă, esofagiană, candidurie, cutaneomucoasă, candidoză cronică orală atrofică (la pacienţii cu proteze dentare) la pacienţii cu sau fără imunosupresie. Prevenirea recidivelor candidozei orofaringiene şi altor infecţii fungice la pacienţii cu SIDA.
- candidoza vaginală acută sau recurentă, balanita candidozică. Profilaxia recidivelor candidozei vaginale recurente (3 şi mai multe recidive pe an).
- profilaxia infecţiilor fungice la bolnavii cu tumori maligne, supuşi terapiei cu citostatice sau radioterapiei.
- dermatomicoze: tinea pedis, tinea corporis, tinea inguinalis; pitiriazis versicolor, tinea ungium (onicomicoze); candidoza cutanată.
- micoze endemice profunde, inclusiv coccidiomicoză, paracoccidiomicoză, sporotrichoză, histoplasmoză la pacienţii fără imunodeficienţe.
Contraindicații:
Hipersensibilitate la componentele preparatului sau la alţi compuşi azolici înrudiţi, perioada de alăptare, vârsta sub 6 luni.
Administrare Fluzamed, capsule:
Doza nictemerală depinde de caracterul şi gravitatea infecţiei fungice.
În candidoza vaginală în majoritatea cazurilor este eficientă o singură administrare de Fluzamed.
Pentru tratamentul altor infecţii este necesară administrarea repetată a preparatului până la confirmarea clinică şi de laborator a involuţiei stadiului acut al infecţiei fungice.
Pacienţii cu SIDA şi meningită criptococică sau candidoză orofaringiană recurentă, de regulă, necesită tratament de întreţinere pentru prevenirea recăderilor infecţiei fungice.

Adulţi: În meningita criptococică şi critococoză de altă localizare în prima zi se administrează 400 mg, apoi tratamentul se va continua în doze de 200-400 mg o dată pe zi. Durata tratamentului depinde de eficienţa clinică confirmată de investigaţiile micologice. În meningita criptococică durata minimă a tratamentului constituie, de regulă, 6 - 8 săptămâni.
Prevenirea recăderii în meningita criptococică la pacienţii cu SIDA, după ce pacientul a urmat tratament primar complet, se va efectua prin administrarea de Fluzamed timp nelimitat în doză zilnică de 200 mg.

Candidemie, candidoză diseminată şi alte infecţii candidozice invazive: doza zilnică constituie, de regulă, 400 mg în prima zi de tratament, apoi câte 200 mg zilnic. La necesitate doza preparatului se va creşte până la 400 mg/zi. Durata tratamentului depinde de răspunsul clinic.
Pentru prevenirea recăderilor candidozei orofaringiene la pacienţii cu SIDA după finisarea tratamentului primar se administrează câte 150 mg Fluzamed o dată pe săptămână.
În candidoza vaginală se administrează oral 150 mg Fluzamed în doză unică. Pentru a reduce incidenţa candidozei vaginale recurente, se poate administra o doză de 150 mg o dată pe lună. Durata tratamentului se stabileşte individual, dar variază între 4-12 luni. Unele paciente pot necesita o administrare mai frecventă. În balanita candidozică - oral 150 mg Fluzamed în doză unică.

Pentru profilaxia candidozei se recomandă 50-400 mg Fluzamed o dată pe zi, în funcţie de riscul dezvoltării infecţiei fungice.
Pentru pacienţii cu risc crescut de dezvoltare a infecţii sistemice, dacă se anticipează o neutropenie pronunţată sau prelungită, doza zilnică recomandată este de 400 mg o dată pe zi. Administrarea de Fluzamed trebuie începută cu câteva zile înainte de instalarea anticipată a neutropeniei şi continuată încă 7 zile după ce numărul granulocitelor neutrofile a crescut peste 1000 celule/mm3.

Dermatomicoze: În cazul infecţiilor dermice, inclusiv candidoza cutanată, tinea pedis, tinea corporis, tinea inguinalis se indică 150 mg o dată pe săptămână. Durata tratamentului - 2-4 săptămâni, dar tinea pedis poate necesita tratament până la 6 săptămâni.
În onicomicoze - 150 mg o dată pe săptămână. Tratamentul se va continua până la înlocuirea unghiei afectate cu creşterea ulterioară a unghiei neafectate. Refacerea unghiilor de la mâini şi picioare necesită respectiv 3-6 luni şi 6-12 luni. Dar rata creşterii poate varia foarte mult în funcţie de persoană şi vârstă. După tratamentul cu succes a unei infecţii cronice foarte vechi, unghiile pot rămâne deformate.
În micoze endemice profunde poate fi necesară administrarea preparatului în doze de 200-400 mg/zi timp de 2 ani. Durata tratamentului se determină individual şi constituie 11-24 luni în coccidiomicoze, 2-17 luni în paracoccidiomicoze, 1-16 luni în sporotrichoză şi 3-17 luni în histoplasmoză.
Utilizarea preparatului la vârstnici. La pacienţii cu funcţia renală neafectată preparatul se va indica în doze obişnuite.
Utilizarea preparatului la pacienţii cu insuficienţă renală. Fluzamedul se elimină predominant urinar, nemodificat. În cazul tratamentului în doză unică nu este necesară modificarea dozei preparatului. La pacienţii cu insuficienţă renală la administrarea dozelor multiple de fluconazol, se va indica o doză de atac de 50-400 mg în prima zi de tratament. Apoi, dacă clearance-ul creatininei constituie peste 50 ml/min preparatul se va indica în doza terapeutică obişnuită (100% din doza recomandată). În clearance-ul creatininei de 11-50 ml/min se va indica 50% din doza terapeutică obişnuită. La pacienţii dializaţi sistematic se va indica o doză de preparat după fiecare şedinţă de dializă.
Fluzamedul poate fi administrat intern sau intravenos în perfuzie cu viteza până la 10 ml/min, calea de administrare este în funcţie de starea bolnavului. La trecerea de la administrarea intravenoasă la administrarea perorală şi invers nu este necesară ajustarea dozei zilnice.
Acțiune:
Fluzamed este un antimicotic triazolic, inhibitor selectiv puternic al sintezei sterolilor în celulele fungice.
A fost demonstrată eficienţa preparatului în micozele oportuniste, inclusiv cauzate de Candida spp., precum şi în candidoza generalizată în caz de imunodepresie; Cryptococcus neoformans, inclusiv infecţiile intracraniene; Microsporum spp., spp. Este demonstrată eficienţa fluconazolului în micozele endemice, inclusiv în infecţiile cauzate de Blastomyces dermatitidis, Coccidioides immitis, incluzând infecţiile intracraniene şi Hystoplasma capsulatum.
Fluzamed manifestă acţiune specifică asupra enzimelor citocromului P450 a celulelor fungice.

Proprietăţi farmacocinetice
Absorbţia. După administrarea orală Fluzamed se absoarbe bine, biodisponibilitatea constituie peste 90% . Alimentele nu influenţează absorbţia preparatului. Concentraţia plasmatică maximă este atinsă peste 0,5-1,5 ore după administrarea pe nemâncate. Concentraţia plasmatică este direct proporţională dozei administrate. 90% din concentraţia plasmatică stabilă este obţinută după 4-5 zile de tratament (la administrarea o dată pe zi).
La administrarea dozei "de atac" (în prima zi), care este de 2 ori superioară dozei zilnice obişnuite, 90% din concentraţia plasmatică stabilă este obţinută la a 2-a zi de tratament. Volumul aparent de distribuţie este similar celui al lichidelor în organism. Se cuplează cu proteinele plasmatice în proporţie de 11-12%.
Fluconazolul difuzează larg în lichidele biologice ale organismului. Concentraţia preparatului în salivă şi spută este similară concentraţiei plasmatice a preparatului. La pacienţii cu meningită fungică concentraţia preparatului în LCR constituie circa 80% din nivelul plasmatic.
În stratul cornos, epidermă, dermă şi secretul glandelor sudoripare se realizează concentraţii superioare celor plasmatice. Fluzamed se acumulează în stratul cornos al epidermei. La administrarea în doză de 50 mg o dată pe zi concentraţia fluconazolului peste 12 zile constituia 73 mcg/g, iar peste 7 zile după finisarea tratamentului - 5,8 mcg/g. La administrarea în doză de 150 mg o dată pe săptămână concentraţia fluconazolului în stratul cornos la a 7-a zi constituia 23,4 mcg/g, iar peste 7 zile după administrarea dozei a doua - 7,1 mcg/g.
Concentraţia Fluzamedului în placa unghială după administrarea timp de 4 luni în doze de 150 mg o dată pe săptămână constituia 4,05 mcg/g în unghiile sănătoase şi 1,8 mcg/kg în unghiile afectate; peste 6 luni după finisarea tratamentului Fluzamedul se determina în placa unghială.
Excreţia. Calea principală de excreţie este cea renală, aproximativ 80% din doza administrată se excretă prin urină sub formă neschimbată. Clearance-ul preparatului este proporţional clearance-ului creatininei. În sângele periferic nu au fost detectaţi metaboliţi ai preparatului.
Timpul de înjumătăţire este de aproximativ 30 ore, ceea ce permite administrarea Fluzamedului în monodoză în candidoza vaginală şi administrarea preparatului o dată pe zi sau o dată pe săptămână în alte indicaţii.
Fluzamedul nu modifică nivelul plasmatic al testosteronului la bărbaţi şi steroizilor la femei de vârsta reproductivă la administrarea în doză de 50 mg/zi timp de 28 zile.
La administrarea în doze de 200-400 mg/zi la voluntarii sănătoşi Fluzamedul nu manifestă influienţă clinic relevantă asupra nivelului steroizilor endogeni sau asupra nivelului acestora după stimularea cu ACTH.
În studiile efectuate s-a stabilit că la administrarea unica sau repetată a Fluzame- dului nu se modifică metabolismul antipirinei.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producător World Medicine
  • Article 21243
  • Țara producător Turcia
  • Cod medicament 9220301571
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat