Coșul este gol. Adăugați un produs

Doxorubicin 10mg liof./sol. inj. N1

Indicații terapeutice
Antimitotic și citotoxic. Doxorubicina a fost utilizată cu succes pentru a produce regresie într-o gamă largă de afecțiuni neoplazice, inclusiv leucemie acută, limfoame, sarcoame ale țesuturilor moi și osteogene, tumori maligne pediatrice și tumori solide la adulți; în special carcinoamele mamare și pulmonare.

Doxorubicina este frecvent utilizată în regimuri combinate de chimioterapie cu alte medicamente citotoxice. Doxorubicina nu poate fi utilizată ca agent antibacterian. Doze și mod de administrare
Doza totală de doxorubicină pe ciclu poate diferi în funcție de utilizarea sa într-un regim specific de tratament (de exemplu, administrat ca un singur agent sau în combinație cu alte medicamente citotoxice) și în conformitate cu indicația.

Soluția se administrează prin tubularea unei perfuzii intravenoase care rulează liber, luând nu mai puțin de 3 minute și nu mai mult de 10 minute peste injecție. Această tehnică minimizează riscul de tromboză sau extravazare perivenoasă care poate duce la celulită severă, vezicare și necroză. Nu se recomandă o injecție directă prin împingere din cauza riscului de extravazare, care poate apărea chiar și în prezența unei reveniri adecvate a sângelui la aspirarea acului.

Dozajul este de obicei calculat pe baza suprafeței corpului. Ca agent unic, doza inițială standard recomandată de doxorubicină per ciclu la adulți este de 60-75mg / m 2 de suprafață corporală. Doza inițială totală pe ciclu poate fi administrată ca doză unică sau împărțită pe 3 zile succesive sau în doze divizate administrate în zilele 1 și 8. În condiții de recuperare normală după toxicitatea indusă de medicamente (în special depresia măduvei osoase și stomatita), fiecare ciclul de tratament poate fi repetat la fiecare 3 până la 4 săptămâni. În cazul în care este utilizat în combinație cu alți agenți antitumorali având o toxicitate care se suprapun, doza de doxorubicină poate fi necesar să fie redusă la 30-60 / m 2 la fiecare trei săptămâni.

Dacă dozajul este calculat pe baza greutății corporale, s-a demonstrat că administrarea doxorubicinei ca doză unică la fiecare trei săptămâni reduce considerabil efectul toxic dureros, mucozita. Cu toate acestea, există încă unele care cred că împărțirea dozei timp de trei zile succesive (0.4-0.8mg / kg sau 20-25mg / m 2 pe fiecare zi) dă o mai mare eficacitate , deși la costul de toxicitate mai mare. Dacă doza trebuie calculată pe baza greutății corporale, 1,2-2,4 mg / kg trebuie administrat ca doză unică la fiecare trei săptămâni.

Administrarea doxorubicinei într-un regim săptămânal s-a dovedit a fi la fel de eficientă ca regimul de 3 săptămâni. Doza recomandată este de 20mg / m 2 pe saptamana, cu toate că, răspunsuri obiective au fost observate la 16mg / m 2 . Administrarea săptămânală duce la o reducere a cardiotoxicității.

Poate fi necesară și reducerea dozelor la copii, pacienți obezi și vârstnici.

Este posibil să fie luate în considerare doze inițiale mai mici sau intervale mai lungi între cicluri pentru pacienții puternic pre-tratați sau pentru pacienții cu infiltrare neoplazică a măduvei osoase.

Disfuncție hepatică

Dacă funcția hepatică este afectată, doza de doxorubicină trebuie redusă în conformitate cu următorul tabel:

Nivelurile bilirubinei serice

Doza recomandată

1,2 - 3,0 mg / 100ml

50% doză normală

> 3,0 mg / 100ml

25% doză normală

Doxorubicina nu trebuie administrată pacienților cu insuficiență hepatică severă. Contraindicații
Hipersensibilitate la doxorubicină sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1, alte antracicline sau antracendione.

Utilizare intravenoasă (IV):

• mielosupresie persistentă

• insuficiență hepatică severă

• insuficiență miocardică severă

• infarct miocardic recent

• aritmii severe

• tratamentul anterior cu doze cumulative maxime de doxorubicină, daunorubicină, epirubicină, idarubicină și / sau alte antracicline și antracendione .
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator <>
  • Article 78679
  • Producător Naprod
  • Țara producător India
10 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat