Coșul este gol. Adăugați un produs

Noclaud 100mg comp. N14x4

182,07 lei
187,70 lei
Adaugă în coş
1. Ce este Noclaud şi pentru ce se utilizează
Noclaud este un medicament care conţine o substanţă activă denumită cilostazol, ce aparţine unei grupe demedicamente numite inhibitori de fosfodiesterază de tip 3.
Are diverse acţiuni, printre care lărgirea unor vase de sânge şi reducerea activităţii de coagulare(aglomerare) a unor celule sanguine numite trombocite în interiorul vaselor de sânge.
Vi s-a prescris Noclaud pentru „claudicaţie intermitentă”. Claudicaţia intermitentă este durerea ca o
crampă pe care o simţiţi în picioare atunci când mergeţi, şi este cauzată de un aport insuficient de sânge lanivelul picioarelor. Noclaud poate prelungi distanţa de mers pe care o puteţi parcurge fără dureri prinfaptul că vă îmbunătăţeşte circulaţia sângelui la nivelul picioarelor. Noclaud este recomandat doar pentrupacienţii ale căror simptome nu s-au ameliorat suficient după ce şi-au modificat stilul de viaţă (cum ar fifaptul că au renunţat la fumat şi au crescut nivelul de exerciţii fizice) şi după alte intervenţiicorespunzătoare. Este important ca pe durata tratamentului cu cilostazol să menţineţi în continuaremodificările pe care le-aţi făcut în stilul dumneavoastră de viaţă.


2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Noclaud
Nu utilizați Noclaud:
- dacă sunteţi alergic la cilostazol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă;
- dacă prezentaţi o durere persistentă în piept în stare de repaus sau aţi avut un atac de cord (infarct miocardic) sau orice operaţie la inimă în ultimele şase luni;
- dacă aveţi acum sau aţi avut înainte pierderi ale conștienței din cauza bolii de inimă sau din cauza oricăror tulburări severe ale ritmului bătăilor inimii;
- dacă ştiţi că aveţi o afecţiune care vă poate crește riscul de sângerare sau de apariţie a vânătăilor,ca de exemplu:
- ulcer stomacal activ
- accident vascular cerebral în ultimele şase luni
- probleme cu ochii dacă aveţi diabet zaharat
- dacă aveţi tensiune arterială mare necontrolată prin tratament
- dacă utilizați atât acid acetilsalicilic cât şi clopidogrel sau orice combinaţie de două sau mai multemedicamente care vă pot creşte riscul de a avea o sângerare (adresaţi-vă medicului sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur);
- dacă aveţi o boală severă de rinichi sau o boală de ficat moderată sau severă;
- dacă sunteţi gravidă.

Atenţionări şi precauţii
Înainte să utilizați Noclaud, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
-dacă aveţi o problemă cardiacă severă sau orice probleme cu ritmul bătăilor inimii.
- dacă aveţi probleme cu tensiunea arterială.
Pe durata tratamentului cu Noclaud, asiguraţi-vă că :
- În cazul în care aveţi nevoie de o intervenţie chirurgicală, inclusiv de extracţia unui dinte, spuneţi medicului dumneavoastră sau medicului stomatolog că utilizați Noclaud.
- Dacă sângeraţi cu uşurinţă sau vă apar foarte repede vânătăi, opriţi tratamentul cu Noclaud şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

Copii si adolescenţi
Noclaud nu este indicat pentru copii şi adolescenţi.

Noclaud împreună cu alte medicamente
Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente.
Este necesar să îi spuneţi detaliat medicului dumneavoastră dacă utilizați unele medicamente utilizate deobicei pentru tratarea afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor sau dacăutilizați medicamente pentru reducerea capacităţii de coagulare a sângelui.
Aceste medicamente includ:
- acid acetilsalicilic
- clopidogrel
- medicamente anticoagulante (de exemplu: warfarină, dabigatran, rivaroxaban, apixaban sau heparine cu masă moleculară mică).
Dacă utilizați astfel de medicamente în acelaşi timp cu Noclaud, este posibil ca medicul dumneavoastră săvă efectueze unele teste de sânge de rutină.

Anumite medicamente pot interfera cu efectul Noclaud atunci când sunt utilizate împreună cu acesta. Ele pot fie să crească riscul de reacţii adverse la Noclaud, fie să îi scadă eficacitatea. Noclaud poate faceacelaşi lucru faţă de alte medicamente. Înainte de a începe să utilizați Noclaud, vă rugăm să spuneţimedicului dumneavoastră dacă utilizați:
- eritromicină, claritromicină sau rifampicină (antibiotice)
- ketoconazol (preparat pentru tratamentul infecţiilor micotice)
- omeprazol (preparat pentru tratamentul acidității excesivă a stomacului)
- diltiazem (preparat pentru tratamentul tensiunii arteriale crescute sau durerilor în piept)
- cisaprid (preparat pentru tratamentul tulburărilor la nivelul stomacului)
- lovastatină, simvastatină sau atorvastatină (preparate pentru tratamentul concentraţiilor mari de colesterol în sânge)
- halofantrină (preparat pentru tratamentul malariei)
- pimozidă (preparat pentru tratamentul bolilor psihice)
- derivaţi de ergot (preparat pentru tratamentul migrenei, de exemplu, ergotamină, dihidroergotamină)
- carbamazepină sau fenitoină (preparate pentru tratamentul convulsiilor)
- sunătoare (un remediu din plante)
Dacă nu sunteţi sigur că oricare din cele de mai sus este valabilă în cazul dumneavoastră, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

Înainte de a începe să utilizați Noclaud, vă rugăm să îl anunţaţi pe medicul dumneavoastră dacă utilizați medicamente pentru tensiune arterială crescută, deoarece Noclaud poate avea un efect suplimentar descădere a tensiunii arteriale. Dacă tensiunea dumneavoastră arterială scade prea mult, acest lucru ar puteadetermina bătăi rapide ale inimii. Aceste medicamente includ:
- diuretice (de exemplu, hidroclorotiazidă, furosemid)
- blocante ale canalelor de calciu (de exemplu, verapamil, amlodipină)
- inhibitori ai ECA (de exemplu, captopril, lisinopril)
- blocante ale receptorilor angiotensinei II (de exemplu, valsartan, candesartan)
- betablocante (de exemplu, labetalol, carvedilol);
Totuşi, este posibil să puteţi utiliza medicamentele menţionate mai sus în acelaşi timp cu Noclaud, iar medicul dumneavoastră va fi în măsură să decidă ce este potrivit pentru dumneavoastră.

Noclaud împreună cu alimente, băuturi și alcool
Comprimatele Noclaud trebuie luate cu 30 de minute înainte de micul dejun şi, respectiv, înainte de masade seară.
Luaţi întotdeauna comprimatele cu un pahar cu apă.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului înainte de a utiliza acest medicament.
Sarcina
Noclaud NU TREBUIE utilizat în timpul sarcinii.
Alăptarea
Utilizarea Noclaud NU ESTE RECOMANDATĂ pentru mamele care alăptează.
Fertilitatea
Cilostazolul a afectat în mod reversibil fertilitatea femelelor de șoarece, dar nu și a altor specii de animale. Semnificația clinică a acestui efect este necunoscută.
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, consultați medicul dumneavoastră înainte de a utiliza orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Noclaud poate cauza ameţeli. Dacă aveţi o stare de ameţeală după ce utilizați Noclaud, NU conduceţi vehicule şi nu folosiţi unelte sau utilaje şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


3. Cum să luaţi Noclaud
Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Regimul de dozare
Doza recomandată este de 2 x100 mg:sau 2 comprimate Noclaud 50 mg de două ori pe zi/dimineața și seara/sau un comprimat Noclaud 100 mg de două ori pe zi (dimineața și seara). Această doză nu trebuie modificată pentru persoanele vârstnice. Cu toate acestea, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă prescrie o doză mai mică dacă mai utilizați şi alte medicamente care arputea interfera cu efectul Noclaud.
La unele persoane beneficiile tratamentului cu Noclaud pot fi resimţite după 4-12 săptămâni de tratament.Medicul dumneavoastră va evalua progresul dumneavoastră după 3 luni de tratament, şi vă poaterecomanda să opriţi administrarea cilostazol dacă efectul tratamentului nu este suficient.
Mod de administrare
Comprimatele Noclaud trebuie luate cu 30 de minute înainte de micul dejun şi, respectiv,înainte de masa de seară. Luaţi întotdeauna comprimatele cu un pahar cu apă.

Copii si adolescenţi
Noclaud nu este indicat pentru copii şi adolescenţi.

Dacă luaţi mai mult Noclaud decât trebuie
Dacă din orice motiv aţi utilizat mai mult decât trebuie din Noclaud comprimate, este posibil să aveţi semne şi simptome cum sunt o durere de cap severă, diaree, scădere a tensiunii arteriale şi bătăi neregulate ale inimii.
Dacă aţi utilizat mai multe comprimate decât doza care v-a fost prescrisă, luaţi imediat legătura cumedicul dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Nu uitaţi să luaţi cu dumneavoastră şi cutia, pentru a nu exista niciun dubiu cu privire la medicamentul pe care l-aţi utiliza.

Dacă uitaţi să luaţi Noclaud
Dacă omiteţi să utilizați o doză, nu vă îngrijoraţi; aşteptaţi până la momentul pentru doza următoare, şiluaţi un comprimat, apoi continuaţi conform schemei obişnuite. NU LUAŢI O DOZĂ DUBLĂ,pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Noclaud
Dacă opriţi tratamentul cu Noclaud, durerea din picioare ar putea reveni sau s-ar putea agrava. Prin
urmare, trebuie să încetaţi să luaţi Noclaud doar dacă observaţi reacţii adverse care necesită asistenţămedicală de urgenţă (vezi pct. 4) sau dacă medicul dumneavoastră vă recomandă acest lucru.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui preparat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.


4. Reacţii adverse posibile
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă observaţi oricare dintre reacţiile adverse menţionate mai jos, s-ar putea să aveţi nevoie de asistenţă medicală de urgenţă. Opriţi imediat administrarea Noclaud şi luaţi legătura cu un medic sau prezentaţi-vă fără întârziere la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.
- accident vascular cerebral
- atac de cord (infarct miocardic)
- probleme de inimă care cauzează scurtarea respiraţiei sau umflarea gleznelor
- bătăi neregulate ale inimii (noi sau agravate)
- sângerare semnificativă
- apariţia cu uşurinţă a vânătăilor
- boală gravă însoţită de apariţia de vezicule pe piele, în zona gurii, a ochilor şi a organelor genitale
- îngălbenire a pielii sau a albului ochilor, cauzată de probleme de ficat sau de sânge (icter)
De asemenea, trebuie să îi spuneţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi febră sau durere îngât. S-ar putea să fie necesar să vi se efectueze unele teste de sânge, iar medicul dumneavoastră va decidecu privire la continuarea tratamentului.
Următoarele reacţii adverse au fost raportate pentru cilostazol. Trebuie să îl anunţaţi de îndată ceeste posibil pe medicul dumneavoastră:

Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
- durere de cap
- scaune anormale
- diaree
-
Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 persoane)
- bătăi rapide ale inimii
- bătăi puternice ale inimii (palpitaţii)
- durere în piept
- ameţeli
- durere în gât
- rinoree (rinită)
- durere abdominală
- disconfort abdominal (indigestie)
- senzaţie sau stare de rău (greaţă sau vărsături)
- lipsă a poftei de mâncare (anorexie)
- eructaţie excesivă sau gaze (flatulenţă)
- umflare a gleznelor, picioarelor sau feţei
- erupţie trecătoare pe piele sau modificări ale aspectului pielii
- mâncărimi pe piele
- pete sângerânde pe piele
- slăbiciune generală

Reacţii adverse mai puţin frecvente (pot afecta până la 1 din 100 persoane)
- atac de cord (infarct miocardic)
- bătăi neregulate ale inimii (nou apărute sau agravate)
- probleme de inimă care pot cauza scurtarea respiraţiei sau umflarea gleznelor
- pneumonie
- tuse
- frisoane
- sângerare neaşteptată
- tendinţă de sângerare (de exemplu, la nivelul stomacului, ochilor sau muşchilor, sângerări nazaleşi sânge în salivă sau urină)
- scădere a numărului de celule roşii în sânge
- ameţeli la ridicarea în picioare
- leşin
- stare de neliniște
- dificultăţi cu somnul
- vise nefireşti
- reacţie alergică
- dureri la nivelul muşchilor
- diabet zaharat şi concentraţii mari ale zahărului în sânge
- durere de stomac (gastrită)
- stare generală de rău
Există posibilitatea unui risc mai mare de sângerare la nivelul ochiului la pacienţii cu diabet zaharat.

Reacţii adverse rare (pot afecta până la 1 din 1000 persoane):
- tendinţă de sângerare care durează mai mult decât este normal
- număr crescut de trombocite în sânge
- probleme ale rinichilor

Următoarele reacţii adverse au fost raportate în timpul utilizării cilostazol, dar frecvenţa lor nu estecunoscută (frecvența nu poate fi estimată din datele existente):
- modificări ale tensiunii arteriale
- număr scăzut de celule roşii, celule albe şi trombocite în sânge
- dificultăţi la respirație
- dificultăţi de mişcare
- febră
- bufeuri
- eczemă şi alte erupţii pe piele
- diminuare a sensibilităţii la nivelul pielii
- ochi înlăcrimați sau lipicioşi (conjunctivită)
- senzaţie de ţiuit în urechi (tinitus)
- probleme ale ficatului, inclusiv hepatită
- modificări ale urinei
- concentraţii plasmatice crescute ale acidului uric, creştere a ureei și a creatininei în sânge.

Raportarea reacţiilor adverse
Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agenţiei Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale: www.amdm.gov.md sau e-mail: farmacovigilenta@amdm.gov.md
Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.


5. Cum se păstrează Noclaud
A se păstra la temperaturi sub 30°C.
Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor!
Nu utilizaţi acest medicament dacă observaţi orice semn vizibil de deteriorare (de exemplu, modificarea culorii).

Perioada de valabilitate este indicată pe ambalaj. Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.


6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii
Ce conţine Noclaud
Substanţa activă este cilostazol
Un comprimat conține cilostazol 50 mg sau 100 mg.

Celelalte componente sunt:celuloză microcristalină, amidon de porumb, carmeloză calcică, hipromeloză 2910, stearat de magneziu.

Cum arată Noclaud şi conţinutul ambalajului:
Comprimat
Noclaud 50 mg:
Comprimate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, plate, cu margini teşite, fără sau aproape fără miros, inscripţionate cu litera E stilizată pe o faţă şi cifra „601” - pe cealaltă faţa a comprimatului.
Noclaud 100 mg
Comprimate de culoare albă sau aproape albă, rotunde, plate, cu margini teşite, fără sau aproape fără miros, inscripţionate cu litera E stilizată şi cifra „602” pe o faţă a comprimatului.

Conţinutul ambalajului
Câte 14 comprimate în blister PVC-PVdC/Aluminiu. Câte 2 sau 4 blistere împreună cu prospectul pentru pacient în cutie de carton.

Deţinătorul certificatului de înregistrare şi fabricantul

Deţinătorul certificatului de înregistrare
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1106 Budapesta, Keresztúri út 30-38.
Ungaria

Fabricantul
Egis Pharmaceuticals PLC
H-1165 Budapesta, Bökényföldi út 118-120.
Ungaria
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Țara producător Ungaria
  • Article 85721
  • Producător Egis Pharmaceuticals PLC
  • Cod medicament 0309500029
Adăugat