Coșul este gol. Adăugați un produs

Hydrocortizon 2.5% 2ml susp. inj. N10

88,95 lei
91,70 lei
Adaugă în coş
Acetatul de hidrocortizon face parte din grupa glucocorticosteroizilor naturali. Manifestă acţiune antişoc, antitoxică, imunosupresivă, antiexsudativă, antipruriginoasă, antiinflamatoare, desensibilizantă, antialergică. Inhibă reacţiile de hipersensibilitate, procesele proliferative şi exsudative în focarul de infecţie.
Osteoartrită, diverse monoartroze (ale articulaţiilor genunchiului, cotului, coxofemurală), artrită reumatică şi artrite de altă etiologie (cu excepţia artritelor de geneză tuberculoasă şi gonoreică). Periartrită scapulo-humerală, bursită, epicondilită, tendovaginită. Înainte de intervenţii chirurgicale pe articulaţii anchilozante. Ca terapie locală suplimentară la tratamentul sistemic cu corticosteroizi.
DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Înainte de administrare conţinutul fiolei se agită până la formarea unei suspensii omogene.
Adulţilor şi copiilor cu vârsta peste 14 ani: doza la o priză depinde de mărimea articulaţiei şi severitatea afecţiunii-5-50 mg hidrocortizon intraarticular sau periarticular. Timp de 24 ore adulţilor se poate de efectuat injecţii nu mai mult decât în trei articulaţii. Copiilor: doza la o priză depinde de mărimea articulaţiei şi severitatea afecţiunii-530 mg hidrocortizon intraarticular sau periarticular. Acţiunea terapeutică a preparatului la administrarea intraarticulară se instalează peste 6-24 ore şi se menţine de la câteva zile până la câteva săptămâni. Administrarea repetată a preparatului e posibilă peste 3 săptămâni. Preparatul nu se administrează nemijlocit în tendon, de aceea în tendinită preparatul se introduce în teaca tendonului. Preparatul nu poate fi utilizat pentru terapia corticosteroidă sistemică. CONTRAINDICAŢII

Hipersensibilitate la componentele preparatului. Infecţiile intraarticulare. Primul trimestru de sarcină. Afecţiuni infecţioase şi septicemie fără tratament antibacterian. Sindromul Iţenco-Cushing. Tratamentul afecţiunilor tendonului Achile. Perioada de vaccinare. Ulcer peptic gastric şi duodenal. Osteoporoza. Tendinţă la tromboembolii. Insuficienţă renală. Hipertensiune arterială severă. Herpes simplex. Varicela. Tuberculoza în forma activă. Sifilis.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 18557
  • Producător Farmak
  • Țara producător Ucraina
  • Cod medicament 0800200011
Adăugat