Coșul este gol. Adăugați un produs

Hepilor spray bucofaring. 50ml

60,38 lei
62,25 lei
Adaugă în coş
Subs. : Hexitidină + Salicilat de
colină + Clorobutanol
Indicatii : Hepilor conține 3 substanțe active numite hexetidină, salicilat de colină și clorobutanol. Acestea aparțin unui grup de medicamente cu efect asupra sistemului respirator – preparate pentru bolile de gât.
Hepilor se utilizează pentru:
- Tratamentul local al bolilor şi a proceselor inflamatorii ale mucoasei cavității bucale și faringelui, precum amigdalite (inflamația amigdalelor), tonzilite acute și cronice (inflamația tonzilelor), faringita (inflamația faringelui), laringite (inflamație a mucoasei laringiene), gingivite (afecțiune a gingiilor), stomatite (inflamația mucoasei cavității bucale), afte (răni mici pe mucoasa gurii).
- Igiena cavității bucale după intervenții chirurgicale stomatologice. Dacă după 5 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.
Administrare : Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră, farmacistul sau asistenta medicală. Discutaţi cu medicul dumneavoastră, farmacistul sau cu asistenta medicală dacă nu sunteţi sigur. Preparatul se administrează local pentru irigarea cavităţii bucale. Adulţi şi copii cu vârsta peste 15 ani: câte o pulverizare de 4-6 ori pe zi. Copii cu vârsta între 6 și 15 ani: câte o pulverizare de 2-3 ori pe zi. Durata tratamentului - nu mai mult de 5 zile.
Reactii adverse : Ca toate medicamentele, Hepilor poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Reacţii adverse cu frecvență necunoscută (care nu pot fi estimate din datele disponibile).
- reacții alergice inclusiv mâncărimi, edem angioneurotic (umflare a pielii, buzelor, ochilor), contracția bruscă a mușchilor laringelui, peretelui bronhiilor.
- scăderea capacității de a percepe gustul sau pierderea totală a acestuia, modificarea senzaţiilor gustative timp de 48 ore (senzaţia de dulce poate să se modifice de două ori pe senzaţia de amar).
- tuse, respirație grea, senzație de durere în gât.
- uscăciunea gurii, dificultate și durere la înghițire, mărirea glandelor salivare, greață, vomă.
- inflamație alergică a pielii, erupții ale pielii.
- reacții locale: schimbarea culorii dinților și limbii, senzație de arsură, furnicătură sau amorțeală a limbii, iritații la nivelul limbii sau a mucoasei bucale, inflamația mucoasei cu apariția veziculelor la nivelul acesteia, umflături la locului de aplicare, uscăciunea mucoasei gâtului sau căilor nazale.
Contraindicatii : - dacă sunteţi alergic la hexetidină, salicilat de colină, clorobutanol sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament
- dacă suferiți de faringită atrofică (peretele posterior al faringelui este uscat)
- dacă suferiți de astm bronșic (boală inflamatorie cronică ce afectează bronhiile) sau orice alte maladii ale căilor respiratorii
Pastrare : Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizați acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.A se păstra la temperaturi sub 25 °C, în ambalajul original.
A nu se congela.Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere.Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi.Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 87884
  • Țara producător Ucraina
  • Producător Farmak
  • Cod medicament 0307356163
Adăugat