Coșul este gol. Adăugați un produs

Tempalgin comp. film. N20

33,85 lei
34,90 lei
Adaugă în coş
COMPOZIŢIA
1 comprimat filmat conţine:
substanţa activă: metamizol sodic 500 mg, triacetonamin-4-toluensulfonat (tempidon) 20 mg;
excepienţi: amidon de grâu, celuloză microcristalină (tip 101), stearat de magneziu, talc, povidonă K25; filmul: copolimer de acid metacrilic şi acrilatul de metil (1:1) (Eudragit L12,5 (substanţă uscată)), dibutilftalat, macrogol 400, talc, dioxid de titan (El71), glicerol, ulei de ricin, colorant Euroblend verde (tartrazină (El02), albastru strălucitor (El33)).

Forma farmaceutica:
Comprimate filmate.
DESCRIEREA MEDICAMENTULUI
Comprimate filmate rotunde, biconvexe, cu diametrul de 13 mm, de culoare verde, fară miros specific.
INDICAŢII TERAPEUTICE
Tratamentul simptomatic de scurtă durată al sindromului algic de la uşor până la moderat în următoarele stări: cefalee, odontalgii, manipulaţii stomatologice, mialgii, nevralgii, artralgii.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Comprimatele se administrează intern, cu o cantitate suficientă de apă, preferabil după mese.
Doza depinde de intensitatea sindromului algic şi de sensibilitatea individuală la medicament.
Adulţi
Doza uzuală - câte 1 comprimat de 1-3 ori pe zi, în funcţie de severitatea simptomelor clinice. Doza maximă pentru o priză nu trebuie să depăşească 1 comprimat pe zi. Doza maximă nictemerală constituie 4 comprimate.
In manipulaţii stomatologice: câte 1 comprimat cu 30 min. înainte de intervenţii.
Copii cu vârsta peste 15 ani
Câte 1 comprimat pe zi. Doza maximă nictemerală constituie 2 comprimate şi depinde de severitatea simptomelor clinice. Vârstnici peste 65 ani
De regulă nu este necesară reducerea dozelor. La pacienţii cu tulburări ale funcţiei renale şi hepatice determinate de vârstă, tratamentul cu Tempalgin® trebuie să fie de scurtă durată. Doza maximă nictemerală constituie 2 comprimate.
Pacienţii cu afectarea funcţiei hepatice
La aceşti pacienţi este posibilă prelungirea timpului de înjumătăţire a metaboliţilor metamizolului. La pacienţii cu afectarea moderată sau severă a funcţiei hepatice se recomandă tratamentul cu 1/2 din doza recomandată pentru adulţi (doza maximă nictemerală constituie 2 comprimate).
Pacienţii cu afectarea funcţiei renale
Metamizolul şi metaboliţii lui se elimină din organism prin rinichi. La pacienţii cu afectarea funcţiei renale se recomandă tratamentul cu 1/2 din doza recomandată pentru adulţi (doza maximă nictemerală constituie 2 comprimate). Durata tratamentului
Curata tratamentului constituie 3-5 zile în funcţie de efectul preparatului.
Administrarea preparatului pe o elasticitate prelungită de timp sau în doze mai înalte este posibilă numai după consultaţia medicului.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la metamizol sodic, triacetonamin-4-toluensulfonat sau la orice component al preparatului. Hipersensibilitate la alţi derivaţi de pirazolonă. Profirie hepatică acută.
Insuficienţă congenitală de glucozo-6-fosfatdehidrogenază (risc de hemoliză).
Maladii severe renale şi/sau hepatice.
Afectarea funcţiei măduvei osoase (de ex. , după tratamentul cu citostatice) sau maladii ale sistemului hematopoietic (anemie aplsatică, agranulocitoză, leucopenie).
Hipotensiune arterială cu indicii tensiunii arteriale sub 100 mmHg. Sarcina şi perioada de alăptare. Copii cu vârsta sub 15 ani.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 22745
  • Țara producător Bulgaria
  • Producător Sopharma
  • Cod medicament 1306180010
12 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat