Coșul este gol. Adăugați un produs

Ketoprofen sol.inj.50mg/ml 2ml N5x2

1. CE ESTE KETOPROFEN ROMPHARM ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ Ketoprofen Rompharm conţine o substanţă numită ketoprofen. Ketoprofen aparţine grupului de medicamente numite: „antiinflamatoare nesteroidiene” (AINS). Ketoprofen scade durerea şi inflamaţia provocată uneori de substanţe din organism denumite prostaglandine. Ketoprofen acţionează prin scăderea cantităţii acestor prostaglandine. Ketoprofen Rompharm scade durerea şi inflamaţia de origine osoasă, musculară, articulară care pot însoţi unele episoade de agravare a bolilor reumatice sau după unele intervenţii chirurgicale, traumatisme. Ketoprofen Rompharm este indicat în: - boli de natură reumatică (poliartrită reumatoidă, spondilartrite seronegative, gută, artroze, reumatism care afectează ţesuturile din jurul articulaţiilor); - dureri după o intervenţie chirurgicală; - dureri după un traumatism sau dureri musculare de natură inflamatorie; - dureri la nivelul coloanei (lombalgii, sciatică); - dureri de natură neoplazică (cancer). Ketoprofen Rompharm se administrează intramuscular profund sau perfuzare intravenoasă lentă după diluare. Injecţia de Ketoprofen Rompharm vă va fi administrată de către un medic sau o asistentă medicală, de obicei într-un spital sau o clinică.
2. CUM SĂ UTILIZAŢI KETOPROFEN ROMPHARM Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Ketoprofen Rompharm se administrează intramuscular profund sau perfuzare intravenoasă lentă după diluare (în ser fiziologic, soluţie Ringer sau glucoză). Injecţia de Ketoprofen Rompharm vă va fi administrată de către un medic sau o asistentă medicală, de obicei într-un spital sau o clinică. Administrarea intravenoasă sub formă de perfuzie se va face numai în spital. Doza zilnică recomandată este de 1-2 fiole pe zi (100 – 200 mg pe zi) de Ketoprofen Rompharm. Doza zilnică va fi divizată în două prize. Nu veţi primi mai mult de 2 fiole în 24 ore (maxim 200 mg ketoprofen pe zi). Unele persoane pot primi doze mai mici: - Persoanele cu afecţiuni ale rinichiului, ficatului - Pacienţii în vârstă Mod de administrare: Intramuscular: se administrează cât mai profund, în cadranul superior și extern al fesei. În perfuzie intravenoasă: conţinutul unei fiole se diluează cu o soluţie pentru preparate injectabile de ser fiziologic 0,9%, soluţie Ringer, glucoză 5% (100 - 500 ml). Durata tratamentului: Durata tratamentului injectabil este de maxim 2 zile. Dacă Ketoprofen Rompharm este utilizat în asociere cu alte analgezice puternice, cum ar fi morfina, doza de ketoprofen va fi aceeaşi cu cea explicată mai sus. 5 Utilizarea la copii Dozele de Ketoprofen Rompharm nu au fost stabilite pentru utilizare la copii. De aceea medicamentul nu este recomandat la copii.
3. Nu utilizaţi Ketoprofen Rompharm - dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ketoprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); - dacă aţi avut vreodată o reacţie alergică la ketoprofen, acidul acetilsalicilic, la alte AINS (de exemplu, ibuprofen). Reacţiile alergice pot include: respiraţie şuierătoare (bronhospasm), crize de astm bronşic, obstrucţie nazală severă, mâncărime a pielii, erupţii cutanate sau tumefacţie la nivelul feţei, buzelor sau limbii, alte reacţii alergice sau polipi nazali după ce aţi utilizat aceste medicamente; - dacă aveţi în prezent ulcer gastric sau intestinal sau hemoragie gastro-intestinală; - dacă în trecut aţi prezentat mai mult de două episoade de ulcer gastric sau intestinal sau hemoragie gastro-intestinală; - dacă aveţi o boală severă de ficat; - dacă aveţi insuficienţă cardiacă severă; - dacă aveţi o boală severă de rinichi; - dacă aveţi în prezent hemoragii sau boli cerebro-vasculare hemoragice; - dacă suferiţi de diateză hemoragică, adică organismul dumneavoastră are tendinţa la hemoragii repetate; - dacă urmaţi tratament cu medicamente care previn formarea de cheaguri (trombi) în sânge numite şi anticoagulante (warfarină, acenocumarol); - dacă sunteţi în ultimul trimestru de sarcină. Dacă vă aflaţi în oricare din aceste situaţii, nu vi se va administra acest medicament. Spuneţi imediat medicului dumneavoastră sau asistentei medicale.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 22767
  • Producator Medicamente
  • Țara producător Turcia
Adăugat