Coșul este gol. Adăugați un produs

Dexalgin 25mg/ml 2ml N1 sol inj (Berlin Chemie)

CE ESTE DEXALGIN INJECT ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

DEXALGIN INJECT este un medicament analgezic care face parte din grupa medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).
Este utilizat pentru tratamentul durerii acute moderate până la severă, în cazul în care administrarea de comprimate nu este indicată, de exemplu: postoperator, colica renală (durerea severă de rinichi) şi în durerile de spate.


2. CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI DEXALGIN INJECT

Nu luaţi DEXALGIN INJECT:
- dacă sunteţi alergic la dexketoprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6);
- dacă sunteţi alergic la acid acetilsalicilic sau la alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
- dacă aveți astm bronșic sau dacă aţi suferit crize de astm bronşic, rinită alergică acută (o perioadă scurtă de inflamare a mucoasei nasului), polipi nazali (excrescenţe în interiorul nasului din cauza alergiilor), urticarie (erupţie pe piele), angioedem (umflarea feţei, ochilor, buzelor sau limbii, sau insuficienţă/detresă respiratorie) sau şuierături la nivelul pieptului, după administrarea de acid acetilsalicilic sau de alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene;
- Dacă ați suferit de reacții fotoalergice sau fototoxice (o formă specială de înroșire a pielii și / sau apariția veziculelor la expunerea la lumina soarelui) în timpul tratamentului cu ketoprofen (un medicament anti-inflamator nesteroidian) sau fibrați (medicamente utilizate pentru a reduce nivelul de grăsimi în sânge);
- dacă aveți ulcer gastric/ sîngerări intestinale sau stomacale sau dacă ați suferit în trecut de sîngerări intestinale sau stomacale, ulcerații sau perforații;
- dacă aveţi probleme digestive cronice (de exemplu, indigestie, arsuri la stomac);
- dacă suferiți sau ați suferit în trecut de sîngerări intestinale sau stomacale sau perforații, din cauza utilizării anterioare a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), utilizate pentru durere;
- Dacă aveți boală intestinală cu inflamaţie cronică (boala Crohn sau colită ulcerativă)
- dacă aveţi insuficienţă cardiacă gravă, probleme renale moderate sau grave sau probleme hepatice grave;
- dacă aveţi o tulburare de sângerare sau o tulburare de coagulare;
- Dacă sunteți grav deshidratat (pierderea unei cantități mari de lichid din organism), din cauza vărsăturilor, diareei sau unui aport insuficient de lichide
- dacă sunteţi în al treilea trimestru de sarcină sau alăptaţi.
CUM SĂ UTILIZAŢI DEXALGIN INJECT

Luaţi întotdeauna DEXALGIN INJECT exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.
Medicul dumneavoastră vă va spune care este doza de DEXALGIN INJECT de care aveţi nevoie, în funcţie de tipul, severitatea şi durata simptomelor dumneavoastră. Doza recomandată, în general, este de 1 fiolă (50 mg) de DEXALGIN INJECT la fiecare 8-12 ore. La nevoie, injecţia poate fi repetată doar după 6 ore. În orice caz, nu depăşiţi doza zilnică totală de 150 mg de DEXALGIN INJECT (3 fiole).
Utilizaţi tratamentul injectabil doar în perioada acută (adică nu mai mult de două zile). Treceţi pe un analgezic administrat pe cale orală când este posibil.
Vârstnicii cu afectarea funcţiei renale şi pacienţii cu probleme renale sau hepatice nu trebuie să depăşească o doză zilnică totală de 50 mg de DEXALGIN INJECT (1 fiolă).

Mod de administrare:
DEXALGIN INJECT poate fi administrat intramuscular sau pe cale intravenoasă (detaliile tehnice pentru injectarea intravenoasă sunt prezentate la pct. 7).
În cazul administrării intramusculare a DEXALGIN INJECT, soluţia trebuie injectată imediat după aspirarea din fiola colorată, prin injectare lentă intramuscular profund. Soluţia trebuie utilizată doar dacă este limpede şi incoloră.

Utilizare la copii și adolescenți
Acest medicament nu trebuie utilizat la copii și adolescenți (cu vîrsta sub 18 ani).

Dacă luați mai mult DEXALGIN INJECT decât trebuie
Dacă aţi utilizat prea mult din acest medicament, spuneţi-i imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Vă rugăm să nu uitaţi să luaţi cutia medicamentului sau prospectul acesta cu dumneavoastră.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 52509
  • Producator Medicamente
  • Țara producător Turcia
Adăugat