Coșul este gol. Adăugați un produs

Serrata 10mg comp. gastr. N30

71,73 lei
73,95 lei
Adaugă în coş
Serrata 10 mg

DENUMIREA COMERCIALA:
Serrata
DCI-ul substanțelor active
Serratiopeptidasum

COMPOZIȚIA PREPARATULUI
1 comprimat gastrorezistent conține: substanța activă: serratiopeptidază -10 mg.
substanțe auxiliare: monohidrat de lactoză, amidon de porumb, carbonat de magneziu, amidon glicolat de sodiu, stearat de magneziu; filmul: Opadry White, Opadryenteric White.
DESCRIEREA PREPARATULUI:
Comprimate gastrorezistente, rotunde, biconvexe, de culoare albă.
Forma farmaceutica:Comprimate gastrorezistente.
Grupa FARMACOTERAPEUTICĂ și codul ATC
Alte medicamente pentru afecțiuni ale sistemului musculo-scheletic, enzime. M09AX.
PROPRIETĂȚILE FARMACOLOGICE
PROPRIETĂȚILE farmacodinamice
Serrapeptaza, cunoscută de asemenea ca și serratiopeptidază este o enzimă proteolitică, extrasă din bacteriile intestinale nepatogene Serratia E15. Studiile clinice au demonstrat, că serratiopeptidază posedă activi tate fibrinolitică, antiinflamatoare și antiedematoasă.
în plus la diminuarea procesului inflamator, serratiopeptidază reduce durerea ca rezultat al blocării eliberării aminelor biogene din țesuturile inflamate.
Serratiopeptidază se fixează de alfa-2-macroglobulina sanguină în raport de 1:1, care maschează antigenitatea ei, dar îi menține activi tatea ei enzimatică. Serratiopeptidază trece lent în exsudatul la locul inflamației, și treptat nivelul plasmatic a ei se reduce. Prin intermediul hidrolizei bradikininei, histaminei și serotoninei serratiopeptidază nemijlocit reduce dilatarea capilarelor și controlează permeabilitatea ei.
Serratiopeptidază blochează inhibitorii plasminei, contribuind astfel la activi tatea fibrinolitică a plasminei.
Serratiopeptidază datorită reducerii edemului și ameliorării microcirculației contribuie la eliberarea sputei.
PROPRIETĂȚILE farmacocinetice
Preparatul se absoarbe în intestin. Serratiopeptidază în cantități neînsemnate se determină în urină.
INDICAȚII TERAPEUTICE
Chirurgia: traume sportive, entorse și rupturi ale ligamentelor, fracturi și luxații, edeme, determinate de intervenția chirurgicală, de asemenea se administrează în riscul de rejet al transplantului.
Chirurgia plastică: reduce edemele postoperatorii și restabilește microcirculația la locul de rejet al transplantului.
Maladii ale căilor respiratorii superioare: reduce viscozitatea sputei,contribuind la o pătrundere mai bună a antibioticelor.
Maladii ale organelor ORL: activi tatea mucolitică a preparatului se manifestă în otite și sinuzite de geneză infecțioasă.
Dermatologie: se administrează în dermatoze inflamatorii acute cu sindrom algic.
Obstetrică și ginecologie: activi tatea antiinflamatoare a preparatului contribuie la resorbția hematoamelor, reduce edemul glandelor mamare.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE
Preparatul se administrează în doză de 10 mg (1 comprimat) de 3 ori pe zi indiferent de mese. Comprimatele se înghit întregi, fără a fi mestecate, cu 1 pahar de apă. Durata curei de tratament depinde de caracterul și evoluția procesului patologic și este determinat în mod individual.
REACTII ADVERSE
Ocazional la administrarea preparatului se înregistrează diaree, greață, vomă, anorexie, disconfort în epigastru. Foarte rar sunt posibile epistaxis și eliminarea sputei cu sânge.
CONTRAINDICATII
Hipersensibilitate la serratiopeptidază și alte componente ale preparatului.
SUPRADOZAJ
Simptome: greață, vomă, anorexie, disconfort în epigastru. în unele cazuri simptomele supradozajului pot fi hemopteziași hemoragii. Tratament: terapie simptomatică.
ATENTIONARI SI PRECAUTII SPECIALE DE UTILIZARE
Preparatul se va administra cu precauție la pacienții cu risc de
hemoragie și tulburarea timpului de coagulabilitate, de asemenea la pacienții care administrează anticoagulante, deoarece preparatul acționează asupra procesului de coagulabilitate.
Preparatul se va administra cu precauție în maladii hepatice și renale severe.
Copii
Experiența administrării preparatului la copii lipsește, de aceea preparatul nu se va administra la această categorie de pacienți.
Perioada de sarcină și alăptare
Experiența administrării preparatului în perioada de sarcină și alăptare lipsește, de aceea preparatul nu se va administra la această categorie de pacienți.
Efecte asupra capacității de conducere a autovehiculelor și manevrare a utilajelor
Nu sunt date privind influența negativă a preparatului a serratiopeptidazei asupra vitezei reacțiilor de conducere a autovehiculelor și manevrarea utilajelor.
INTERACȚIUNI CU ALTE MEDICAMENTE
La administrarea concomitentă preparatul potențează acțiunea anticoagulantelor. O astfel de combinație a preparatelor se va administra sub supravegherea minuțioasă a medicului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 79288
  • Țara producător India
  • Cod medicament 1909160028
Adăugat