Coșul este gol. Adăugați un produs

Arcoxia 90mg comp. film. N7x4

302,64 lei
312 lei
Adaugă în coş
Indicaţii terapeutice Pentru tratamentul simptomatic al bolii artrozice (BA), poliartritei reumatoide (PR), spondilitei anchilozante şi al durerii şi semnelor de inflamaţie asociate cu artrita gutoasă acută. Pentru tratamentul de scurtă durată al durerii de intensitate moderată asociată intervenţiilor chirurgicale dentare. Decizia de a prescrie un inhibitor selectiv de COX-2 trebuie să se bazeze pe o evaluare a riscurilor globale, individuale ale pacientului. Doze şi mod de administrare Doze Deoarece riscurile cardiovasculare ale etoricoxibului pot creşte cu doza şi cu durata expunerii, trebuie utilizate cea mai scurtă durată posibil şi cea mai mică doză zilnică eficace. Necesitatea administrării medicamentului pentru ameliorarea simptomelor şi răspunsul terapeutic trebuie reevaluate periodic, în special la pacienţii cu boală artrozică. Boală artrozică Doza recomandată este de 60 mg o dată pe zi. Poliartrită reumatoidă Doza recomandată este de 60 mg sau 90 mg o dată pe zi. Doza minimă efectivă este 60 mg o dată pe zi. La unii pacienţi doza de 90 mg pe zi poate oferi beneficii terapeutice crescute. Spondilită anchilozantă Doza recomandată este de 60 mg sau 90 mg o dată pe zi. Doza minimă efectivă este 60 mg o dată pe zi. La unii pacienţi doza de 90 mg pe zi poate oferi beneficii terapeutice crescute. Afecţiuni dureroase acute În afecţiunile dureroase acute, etoricoxib trebuie utilizat doar pentru perioada simptomatică acută. Artrită gutoasă acută Doza recomandată este de 120 mg o dată pe zi. În studiile clinice privind artrita gutoasă acută, etoricoxib a fost administrat timp de 8 zile. Dureri după intervenţii chirurgicale dentare Doza recomandată este de 90 mg o dată pe zi, limitată la o perioadă maximă de 3 zile. În timpul perioadei de trei zile de tratament, unii pacienţi pot necesita alte tipuri de analgezie post-operatorie. Doze mai mari decât cele recomandate pentru fiecare indicaţie în parte, fie nu au demonstrat eficacitate suplimentară, fie nu au fost studiate. Ca urmare: Doza pentru BA nu trebuie să depăşească 60 mg pe zi. Doza pentru PR şi spondilita anchilozantă nu trebuie să depăşească 90 mg pe zi. Doza pentru artrita gutoasă acută nu trebuie să depăşească 120 mg pe zi şi durata tratamentului trebuie să fie de maxim 8 zile. Doza pentru durerile apărute după intervenţii chirurgicale dentare nu trebuie să depăşească 90 mg pe zi, limitată la o perioadă maximă de 3 zile de tratament.
Mod de administrare ARCOXIA se administrează pe cale orală şi poate fi luată cu sau fără alimente. Efectul medicamentului poate avea un debut mai rapid când ARCOXIA este administrată fără alimente. Aceasta trebuie avută în vedere când este necesară ameliorarea rapidă a simptomelor.

Contraindicaţii
Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1. Ulcer peptic activ sau hemoragie gastro-intestinală (GI) activă. Pacienţi care, în urma administrării acidului acetilsalicilic sau a altor medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), inclusiv inhibitori de COX-2 (ciclooxigenază 2), prezintă bronhospasm, rinită acută, polipi nazali, edem angioneurotic, urticarie sau reacţii de tip alergic. Sarcină şi alăptare. Disfuncţie hepatică severă.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 81714
  • Țara producător Elveția
  • Producător Merck Sharp
  • Cod medicament 0508870150
7 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat