Coșul este gol. Adăugați un produs

Bronhoclean 200mg 3g pulb./sol. orala N10

34,92 lei
36 lei
Adaugă în coş
Subs. : Acetilcisteină
Indicatii : Acetilcisteina aparţine unei clase de medicamente denumite mucolitice şi are proprietăţi mucolitice. Substanţa este utilizată pentru fluidizarea secreţiilor bronşice excesive sau vâscoase, în afecţiuni respiratorii (bronşită acută, bronştă cronică şi reacutizările acesteia, bronşiectazii şi mucoviscidoză).
Administrare : Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. Bronhoclean pulbere pentru soluție orală este administrat pe cale orală. Fiecare doză a medicamentului Bronhoclean este aleasă în dependență de vărsta și doză. Datorită cantităţii mari de substanţă activă Bronhoclean pulbere sol. orală 600 mg nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţii cu vârsta sub 14 ani. Dacă nu este altfel prescris de către medicul dumneavoastră, doza uzuală este:
Afecţiuni bronşice acute însoţite de tulburări ale secreţiei bronşice
Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 7 ani: doza uzuală este de 600 mg acetilcisteină pe zi, în trei prize a 200 mg la fiecare 8 ore.
Copii cu vârsta între 2 şi 7 ani: doza uzuală este de 400 mg acetilcisteină pe zi, în două prize a 200 mg la fiecare 12 ore.
Copii cu vârsta între 1 lună şi 2 ani: doza uzuală este de 200 mg acetilcisteină pe zi, în două prize a 100 mg la fiecare 12 ore.
Complicaţii pulmonare ale mucoviscidozei:
Adulţi, adolescenţi şi copii cu vârsta peste 7 ani: doza uzuală este de 200 - 400 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.
Copii cu vârsta între 2 şi 7 ani: doza uzuală este 200 mg acetilcisteină la fiecare 8 ore.
Copii cu vârsta sub 2 ani: doza uzuală este 100 - 200 mg acetilcisteină la fiecare 12 ore. La copii cu vârsta între 1 lună şi 2 ani, tratamentul se va face sub supravegherea medicală.
Nu luaţi Bronhoclean mai mult de 5 zile fără recomandarea medicului. Dacă după 5 zile de tratament starea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră nu s-a ameliorat sau s-a înrăutăţit, trebuie să vă prezentaţi la medic. Dacă aveţi impresia că efectul Bronhoclean pulbere pentru soluţie orală este prea puternic sau prea slab, anunţaţi medicul sau farmacistul .Modul de administrare şi durata tratamentului:
Luaţi Bronhoclean după mese. Dizolvaţi pulberea într-un pahar cu apă fierbinte şi beţi întregul conţinut al paharului. Dacă simptomele dumneavoastră se agravează sau nu se ameliorează după 4-5 zile, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră. În cazul bronşitei cronice şi al mucoviscidozei tratamentul trebuie continuat pe o perioadă mai lungă de timp pentru a realiza profilaxia infecţiei. Dacă utilizaţi mai mult Bronhoclean decât trebuie. Dacă aţi utilizat o doză mai mare de medicament trebuie imediat să îl contactaţi pe medicul dumnevoastră sau pe farmacist. În cazul în care aţi utilizat mai mult decât trebuie din Bronhoclean puteţi prezenta greaţă, vărsături, diaree. Mai ales la copii se poate produce secreţie bronşică excesivă. În acest caz anunţaţi imediat medicul sau mergeţi la camera de gardă a celui mai apropiat spital.
Reactii adverse : Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Reacţiile adverse sunt clasificate pe aparate, organe şi sisteme şi prezentate în funcţie de frecvenţă, utilizând următoarea convenţie:
Foarte frecvente - care afectează mai mult de 1 pacient din 10 .
Frecvente - care afectează mai puţin de 1 din 10 pacienţi.
Mai puţin frecvente - care afectează mai puţin de 1 din 100 pacienţi .
Rare - care afectează mai puţin de 1 din 1000 pacienţi.
Foarte rare - care afectează mai puţin de 1 din 10000 pacienţi .
Cu frecvenţă necunoscută care nu poate fi estimată din datele disponibile .
Contraindicatii : dacă sunteţi alergic la acetilcisteină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament . Datorită cantităţii mari de substanţă activă Bronhoclean 200 mg nu trebuie utilizată la copiii cu vârsta sub 2 ani și Bronhoclean 600 mg la copii cu vîrsta sub 14 ani.
Pastrare : A nu se lăsa la vederea și îndemâna copiilor.
A se păstra la temperaturi sub 25 °C.A se păstra în ambalaj original, pentru a fi protejat de lumină şi umiditate.
Nu utilizaţi după data de expirare înscrisă pe cutie, după “EXP”. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 87996
  • Țara producător Republica Moldova
  • Producător BalkanPharm.
  • Cod medicament 09221102324
Adăugat