Coșul este gol. Adăugați un produs

Rovastin 10mg comp. N20

COMPOZIŢIA PREPARATULUI

1 comprimat conţine:

substanţa activă: rosuvastatin calcic 10 mg sau 20 mg;

substanţe auxiliare: stearat de magneziu, ludipressR (lactoză, povidonă, crospovidonă).

DESCRIEREA PREPARATULUI

Comprimate de culoare albă, de formă pătrată, suprafaţa superioară şi inferioară plată şi muchii teşite, pe una din feţe, cu o linie divizatoare şi imprimare „BP”, iar pe cealaltă parte cu inscripţia „10”, sau „20” corespunzător pentru dozele 10 mg si 20 mg, suprafaţa laterală cu margini rotunjite. Se admite o marmorare pe suprafaţa comprimatelor.
INDICAŢII TERAPEUTICE

Adjuvant in dieta hipocolesterolemiantă si hipolipidemiantă la pacienţii cu valori crescute ale colesterolului total, LDL-colesterolului, apolipoproteinei B si trigliceridelor, hipercolesterolemie primară, inclusiv hipercolesterolemie familială, hiprecolesterolemie mixtă (tip IIA si IIB), dacă dieta si alte metode nemedicamentoase au efect nesatisfăcător.

DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Rosuvastatina se administrează intern, independent de luarea mesei.

Înainte de iniţierea tratamentului pacientului se indică o dietă standard, cu conţinut scăzut de colesterol, care e necesar de respectat si pe durata tratamentului cu rosuvastatină. Doza se selectează individual in dependenţă de scopul terapiei si rezultatul obţinut.

Pentru pacienţii, care incep tratamentul cu rosuvastatin sau in caz de inlocuire a administrării altor inhibitori a HMG-CoA reductazei cu rosuvastatin doza uzuală iniţială este de 5 mg sau 10 mg pe zi. Ajustarea dozei, dacă este necesară, poate fifăcută la intervale de cel puţin 4 săptămâni. In legătură cu riscul sporit al dezvoltării reacţiilor adverse la administrarea a 40 mg rosuvastatin in comparaţie cu dozele mai mici, creşterea dozei pană la 40 mg se admite peste 4 săptămâni de tratament doar la pacienţii cu hipercolesterolemie gravă si risc înalt de apariţie a complicaţiilor din partea sistemului cardiovascular (îndeosebi la pacienţii cu hipercolesterolemie familială). Creşterea dozei e raţională in cazul, dacă nu a fost obţinut rezultatul scontat la administrarea dozei de 20 mg si cu condiţia că pacienţii se vor a< a sub o supraveghere minuţioasă a specialistului. O supraveghere deosebită se recomandă la începutul administrării dozei de 40 mg.

La vârstnici nu e necesar de ajustat doza.

Pacienţii cu insuficienţă renală.

La pacienţii cu insuficienţă renală uşoară nu e necesară ajustarea dozei. La pacienţii cu insuficienţă renală moderată doza iniţială de rosuvastatin constituie 5 mg pe zi. Doza nictemerală maximă la pacienţii cu insuficienţă renală usoară constituie 40 mg, la pacienţii cu insuficienţă renală moderată-20 mg.

Administrarea rosuvastatinei la pacienţii cu insuficienţă renală severă e contraindicată.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Producator Default
  • Țara producător Bulgaria
  • Article 88537
  • Producător BalkanPharm.
Adăugat