Coșul este gol. Adăugați un produs

Aceclofenac 100mg comp. N10x3

63,29 lei
65,25 lei
Adaugă în coş
Indicații terapeutice
Comprimatele filmate de aceclofenac sunt indicate pentru ameliorarea durerii și a inflamației în osteoartrita, artrita reumatoidă și spondilita anchilozantă.Doze și mod de administrare
Comprimatele filmate de aceclofenac sunt furnizate pentru administrare orală și trebuie înghițite întregi cu o cantitate suficientă de lichid.

A se administra de preferință cu sau după masă. Atunci când aceclofenacul a fost administrat voluntarilor sănătoși în stare de post și hrăniți, a fost afectată doar rata și nu gradul de absorbție a aceclofenacului.

Reacțiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficiente pentru cea mai scurtă durată necesară controlului simptomelor (vezi pct. 4.4 Atenționări și precauții speciale pentru utilizare).

Adulti

Doza recomandată este de 200 mg zilnic, administrată în două prize separate de 100 mg, un comprimat dimineața și unul seara.

Populatie pediatrica

Nu există date clinice privind utilizarea aceclofenacului la copii și, prin urmare, nu se recomandă utilizarea la copii cu vârsta sub 18 ani.

vârstnici

Vârstnicii, care sunt mai predispuși să sufere de insuficiență renală, cardiovasculară sau hepatică și care primesc medicamente concomitente, prezintă un risc crescut de consecințe grave ale reacțiilor adverse. Dacă se consideră necesar un AINS, trebuie utilizată cea mai mică doză eficientă și pe o durată cât mai scurtă posibilă. Pacientul trebuie monitorizat regulat pentru sângerare gastrointestinală în timpul tratamentului cu AINS.

Farmacocinetica aceclofenacului nu este modificată la pacienții vârstnici, prin urmare nu se consideră necesară modificarea dozei sau a frecvenței dozelor.

Insuficiență renală

Nu există dovezi că doza de aceclofenac trebuie modificată la pacienții cu insuficiență renală ușoară, dar, ca și în cazul altor AINS, trebuie luată precauție (vezi pct. 4.4).

Insuficiență hepatică

Există unele dovezi că doza de aceclofenac trebuie redusă la pacienții cu insuficiență hepatică și se sugerează utilizarea unei doze zilnice inițiale de 100 mg.

Mod de administrare

Înghițiți comprimatul întreg cu un pahar cu apă. Nu zdrobiți și nu mestecați comprimatele. Nu schimbați niciodată doza de medicament fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră. Continuați să luați comprimatele atât timp cât vă recomandă medicul dumneavoastră. Contraindicații
Hipersensibilitate la aceclofenac sau la oricare dintre excipienții enumerați la pct. 6.1

Activ sau antecedente de ulcer peptic/hemoragie recurentă (două sau mai multe episoade distincte de ulcerație sau sângerare dovedite).

AINS sunt contraindicate la pacienții care au prezentat anterior reacții de hipersensibilitate (de exemplu, astm bronșic, rinită, angioedem sau urticarie) ca răspuns la ibuprofen, aspirină sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Insuficiență hepatică și insuficiență renală (vezi pct. 4.4).

Pacienți cu insuficiență cardiacă congestivă stabilită (NYHA II-IV), boală cardiacă ischemică, boală arterială periferică și/sau boală cerebrovasculară.

Antecedente de sângerare sau perforație gastro-intestinală, legate de terapia anterioară cu AINS.

Sângerări active sau tulburări de sângerare.

Aceclofenacul nu trebuie prescris în timpul sarcinii, în special în ultimul trimestru de sarcină, cu excepția cazului în care există motive imperioase pentru a face acest lucru. Trebuie utilizată cea mai mică doză eficientă (vezi pct. 4.6)
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 70072
  • Țara producător Republica Moldova
  • Producător BalkanPharm.
  • Cod medicament 9200900714
1 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat