Coșul este gol. Adăugați un produs

Voltaren 50mg sup. N5x2

Ce este Voltaren şi pentru ce se utilizează
Voltaren aparţine unui grup de medicamente numite medicamente antiinflamatoare nesteriodiene (AINS), care sunt utilizate in tratarea durerii si inflamatiei.
Voltaren, supozitoare 50 mg
Un supozitor conţine diclofenac sodic 50 mg si excipienti: grăsimi solide de semisinteză (baza de supozitor 5).
Voltaren, supozitoare 100 mg
Un supozitor conţine diclofenac sodic 100 mg si excipienti: grăsimi solide de semisinteză (baza de supozitor 5).
PENTRU CE ESTE UTILIZAT VOLTAREN?
Voltaren amelioreaza simptomele inflamatiei, cum sunt tumefactia si durerea si, de asemenea, reduce febra. El nu are efect asupra cauzelor inflamatiei sau ale febrei.
Voltaren poate fi utilizat in tratamentul urmatoarelor afectiuni:
• dureri articulare reumatice (artrite);
• dureri de spate, umar blocat (capsulita humerala), cotul de tenismen („epicodilita humerala laterala”) – si alte tipuri de reumatism;
• atacuri de guta (numai comprimate gastrorezistente si supozitoare);
• luxatii, entorse si alte leziuni;
• durere si tumefactie dupa o interventie chirurgicala;
• cicluri menstruale dureroase;
• crize migrenoase (numai supozitoare);
• infectii ale urechii, nasului si gatului (numai comprimate gastrorezistente si supozitoare).
Cum să utilizaţi Voltaren
Supozitoarele Voltaren sunt invelite in folie. Inaintea utilizarii supozitorului, indepartati folia si umeziti supozitorul cu apa rece. Intindeti-va pe o parte si folosind degetul impingeti bine supozitorul in sus, in rect. Daca supozitorul este prea moale pentru a fi introdus, raciti-l in frigider pentru cateva minute sau tineti-l in apa rece inainte de a indeparta folia. Nu rupeti supozitoarele, deoarece conditiile incorecte de pastrare pot duce la o distributie inegala a substantei active. Cel mai bine este sa administrati supozitoarele dupa golirea intestinului. Nu utilizati niciodata supozitoarele pe cale orală.
Care este doza recomandată uzual?
Asigurati-va ca utilizati acest medicament in mod regulat si exact asa cum v-a rcomandat medicul dumneavoastra. Aceasta va va ajuta sa obtineti cele mai bune rezultate si sa reduceti riscul reactiilor adverse. Afectiunea dumneavoastra poate necesita tratament pentru cateva zile, cateva saptamani sau mai mult. Daca aveti nelamuriri legate de tratament intrebati medicul dumneavoastra.
Adulti
La inceputul tratamentului doza zilnica este in general 100-150 mg diclofenac sodic. In cazurile mai usoare si pentru tratamentul de lunga durata este suficienta doza de 75-100 mg diclofenac sodic zilnic. Doza zilnica trebuie de obicei fractionata in 2-3 prize separate. Voltaren 100 mg se administreaza o data pe zi . Nu utilizati mai mult decat doza zilnica maxima de 150 mg diclofenac sodic pe zi.
In ciclurile menstruale dureroase, incepeti tratamentul cu o doza de 50-100 mg diclofenac sodic imediat ce apar primele simptome. Continuati cu 50 mg diclofenac sodic pana la de 3 ori pe zi pentru cateva zile, dupa necesitate. Daca pentru doza zilnica maxima de 150 mg diclofenac sodic nu se obtine o ameliorare suficienta a durerii pe parcursul a 2-3 cicluri menstruale, puteti utiliza pana la 200 mg diclofenac sodic zilnic pe parcursul urmatoarelor cicluri menstruale.
In migrena, utilizati o doza de 100 mg diclofenac sodic sub forma de supozitoare imediat ce simtiti primele semne ale unei crize. (In anumite circumstante medicul dumneavoastra va poate administra alternativ, Voltaren, fiole, sub forma de injectie intramusculara). Aceasta doza este de obicei suficienta. Daca ameliorarea durerii nu este suficienta in 4 ore dupa administrarea primei doze, puteti utiliza o alta doza de pana la 100 mg diclofenac sodic sub forma de supozitoare in aceeasi zi. Daca aveti nevoie de tratament ulterior, in zilele urmatoare, puteti utiliza pana la 150 mg diclofenac sodic zilnic in doze divizate.
Copii
La copiii peste 12 luni doza recomandata este de 0,5-2 mg diclofenac sodic/kg zilnic, in 2-3 doze, in functie de severitatea afectiunii.
Pentru tratamentul artritei reumatoide juvenile doza zilnica poate fi crescuta pana la un maxim de 3 mg diclofenac sodic/kg, divizata in mai multe doze.
Datorita concentratiilor acestor forme farmaceutice, supozitoarele Voltaren, 50 mg si 100 mg nu sunt recomandate pentru utilizarea la copiii cu varsta sub 14 ani.
Se vor folosi forme farmaceutice adecvate.
Ce trebuie facut in cazul omiterii unei doze?
Daca omiteti sa luati o doza, luati-o imediat ce va amintiti. Daca a ramas mai putin de jumatate din timpul obisnuit intre cele 2 doze, nu utilizati doza uitata ci reveniti la orarul dumneavoastra obisnuit.
Ce trebuie facut in cazul utilizarii unei doze mai mari decat cea recomandata ?
Daca ati utilizat accidental mult mai Voltaren decat v-a fost prescris, adresati-va imediat medicului dumneavoastra.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 18802
  • Producator Medicamente
  • Țara producător Elvetia
  • Producător Novartis
Adăugat