Coșul este gol. Adăugați un produs

Galazolin 0,1% 1mg/g 10g gel naz.

60,72 lei
62,60 lei
Adaugă în coş
Subs. : Хуlometazolinum
Indicatii : GALAZOLIN GEL conţine în calitate de substanţă activă clorhidratul de xilometazolină.
La aplicarea pe mucoasa nazală medicamentul provoacă îngustarea vaselor de sânge, înlătură umflarea (edemul) şi roşeaţa mucoasei nasului şi gâtului, reduce cantitatea de eliminări.
Forma farmaceutică de gel nazal asigură umectarea mucoasei nazale, de asemenea previne scurgerea medicamentului în gât.
GALAZOLIN GEL este utilizat pentru tratament simptomatic în: - inflamaţia acută a mucoasei nasului (rinită), provocată de virusuri sau bacterii; - infllamaţia acută a sinusurilor paranazale (sinuzită) sau acutizarea sinuzitei cronice recurente; - inflamaţia acută a mucoasei nasului de natură alergică; - inflamaţia acută a urechii medii - pentru restabilirea permeabilităţii trompei lui Eustache (tub care leagă spatele nasului cu urechea).
Administrare : Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul, dacă nu sunteţi sigur.
GALAZOLIN GEL se utilizează doar în nas (de asemenea şi în caz de inflamaţie a urechii medii). A nu se utiliza GALAZOLIN GEL mai mult, decât 3-5 zile. Nu utilizaţi doze mai mari, decât cele indicate mai jos.
GALAZOLIN GEL 0,05%
GALAZOLIN GEL 0,05% este destinat pentru utilizare la copii cu vârsta de la 3 până la 12 ani. 1 doză conţine 0,05 mg clorhidrat de xilometazolină. Copii cu vârsta de la 3 ani până la 12 ani Câte o doză de gel în fiecare nară fiecare 8-10 ore.
GALAZOLIN GEL 0,1%
GALAZOLIN GEL 0,1% este destinat pentru utilizare la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani. 1 doză conţine 0,1 mg clorhidrat de xilometazolină.
Adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.
Câte o doză de gel în fiecare nară fiecare 8-10 ore.GALAZOLIN GEL 0,05% este destinat pentru utilizare la copii cu vârsta de la 3 până la 12 ani. GALAZOLIN GEL 0,1% este destinat pentru utilizare la adulţi şi copii cu vârsta peste 12 ani.nu se va utiliza mai mult de 5 zile, deoarece utilizarea îndelungată a medicamentului poate provoca modificări ale mucoasei nazale, dificile de tratat.Mod de administrare.
Înaintea fiecărei utilizări a medicamentului e necesar de scos capacul de protecţie. Înaintea primei utilizări a flaconului nou, după scoaterea capacului de protecţie, e necesar de apăsat pe pompa dozatoare de 3-5 ori, până la momentul apariţiei gelului. Vârful aplicatorului se introduce în nară. Ţinând flaconul în poziţie verticală, apăsaţi pe pompa dozatoare, ceea ce va duce la pulverizarea dozei de medicament în cavitatea nazală.
Din puncte de vedere igienic flaconul dat poate fi utilizat doar de un singur pacient
Reactii adverse : Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă apar aşa reacţii adverse, ca umflarea feţei, buzelor, limbii, gâtului, care creează dificultăţi de respiraţie sau înghiţire, trebuie să întrerupeţi utilizarea medicamentului şi să vă adresaţi imediat la medic. Aşa reacţii apar foarte rar.
Reacţii adverse foarte rare (pot afecta mai puţin de 1 din 10 000 persoane):
- greţuri;
- dureri de cap;
- slăbiciune;
- oboseală;
- somnolenţă;
- tulburări de vedere;
- bătăi de inimă accelerate;
- puls accelerat;
- creşterea tensiunii arteriale (în special la pacienţii cu boli cardiovasculare).
Pot apărea: iritarea şi uscăciunea mucoasei nazale, senzaţia de arsură în nas şi gât, strănut.Utilizarea medicamentului un timp mai îndelungat, decât cel recomandat şi (sau) în doze, care depăşesc cele recomandate, poate provoca modificări ale mucoasei nazale, dificile de tratat.
Contraindicatii : Nu utilizaţi GALAZOLIN GEL
- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidrat de xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului ;
- dacă vi s-a înlăturat hipofiza sau aţi suportat alte intervenţii chirurgicale la nivelul creierului;
- dacă aveţi defecte sau modificări ale mucoasei nasului (atrofia mucoasei nazale).
Pastrare : A se păstra la temperaturi sub 25 °C.
A nu se lăsa la vederea şi îndemâna copiilor.
Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe ambalaj după "EXP". Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.
Termenul de valabilitate după prima deschidere a flaconului – 12 săptămâni.
Nu aruncaţi nici un medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.
Vezi descrierea completă

Specificații principale

  • Article 87475
  • Țara producător Polonia
  • Cod medicament 2407680207
2 persoane se uită chiar acum la acest produs
Adăugat